למרות התגברות התחרות מול הקניות באינטרנט ומול הטיסות הזולות שמביאות מאות אלפי ישראלים לבצע קניות מעבר לים, קבוצת האופנה פוקס ממשיכה לצמוח, בשורה העליונה ובתחתונה. פוקס פרסמה היום (ג') דוחות מרשימים לסיכום שנת 2018 עם הכפלה של הרווח הנקי לעומת 2017, לרמה של כ-153 מיליון שקל. בשורה העליונה רשמה פוקס צמיחה של 28% בהכנסות, שהגיעו לכ-2.07 מיליארד שקל; ובשורה התפעולית הציגה החברה עלייה של 56% ברווח, שהגיע אשתקד לכ-181 מיליון שקל.
את הרבעון הרביעי של 2018 סיימה פוקס עם עלייה של 48% במכירות לעומת הרבעון המקביל ב-2017, שהגיעו לכ-668 מיליון שקל. הרווח התפעולי הגיע לכ-76 מיליון שקל, גידול של 31%; ובשורה התחתונה הציגה החברה שיפור של 45% ברווח הנקי, שעמד ברבעון האחרון על כ-61 מיליון שקל.
מניית פוקס
פוקס הפעילה בסוף 2018 כ-330 חנויות במגוון מותגי הרשת, לעומת 314 חנויות בסוף 2017. לצד הגידול במספר הסניפים ורכישת רשת שילב, בחברה מסבירים את העלייה במכירות ב"גידול בפעילות מרבית המותגים בעקבות הגידול בשטחי המסחר".
את העלייה ברווח התפעולי מסבירים בפוקס, בין השאר, ב"שיפור בעלויות עקב היחלשות שער החליפין הממוצע של הדולר מול השקל בהשוואה לתקופה המקבילה, בשיפור בעלויות הרכש מספקים וכן מהכנסות שנרשמו מפעילות מועדון כרטיס האשראי שהחלה ביולי 2018".
תוצאות פוקס
פוקס, שבשליטת המנכ"ל הראל ויזל ומשפחת פוקס, מפעילה בישראל קרוב ל-20 מותגי אופנה, שמלבד המותג פוקס, כוללים זיכיונות של כמה מותגים בינלאומיים, דוגמת אמריקן איגל, מנגו, נייקי, פוט לוקר ואורבן אאוטפיטרס, וכן מפעילה את רשת המוצרים לבית פוקס הום ומחזיקה בפעילות בחו"ל. מחר (ד') צפויה הקבוצה לפתוח רשת קמעונאות נוספת בזיכיון - אנתרופולוג'י.
ביולי אשתקד השלימה החברה את רכישת רשת המוצרים לתינוקות ופעוטות שילב ושילבה אותה בדוחות החל מהרבעון השלישי, מה שתרם לעלייה במכירות.
ב-2018 פוקס אמנם סגרה כ-11 חנויות במגזר האופנה, אך במקביל פתחה 27 חנויות חדשות, וכאמור מחר היא צפויה לפתוח רשת קמעונאות נוספת מקבוצת אורבן אאוטפיטרס. פוקס היא הגדולה מבין 4 רשתות האופנה הבורסאיות (פוקס, קסטרו, גולף ועדיקה), הן מבחינת שווי שוק והן מבחינת היקפי פעילות.
למרות הטענות להטרדה: המניה זינקה
פוקס, נזכיר, עלתה לכותרות שלא בטובתה במהלך חודש אוגוסט האחרון, בעקבות תחקיר שפורסם בערוץ עשר והעלה טענות בדבר הטרדה מינית לכאורה שביצע הראל ויזל. שני פרסומים בנושא, שנחשפו בתוך כשבוע, גררו את מניית פוקס לירידות חדות. לאחר שנחשפה הפרשה, מינתה פוקס את השופטת בדימוס אורנית אגסי כבודקת חיצונית לנושא, וזמן קצר לאחר מכן עדכנה החברה כי אגסי לא מצאה שהיו אירועי הטרדה מינית על-ידי מנכ"ל החברה.
מניית פוקס צנחה בעקבות הפרשה בכ-13% בתוך מספר ימים, אולם רשמה מאז התאוששות מרשימה, כאשר מאז הנפילה באוגוסט אשתקד זינקה מניית פוקס בכ-60%. היום קפצה מניית פוקס בכ-8% בעקבות הדוחות החזקים והשלימה הכפלה של ערכה בשנה האחרונה. שוויה של החברה בבורסה הגיע לכ-1.5 מיליארד שקל.
פיוניר: "פוקס בליגה משל עצמה"
המנכ"ל הראל ויזל, שהתבטא היום לראשונה מזה זמן ממושך, ציין כי "במהלך השנה הצלחנו להביא לשיפור בכל הפרמטרים התפעוליים, חיזקנו את המותגים הקיימים ועסקנו בפיתוח מותגים חדשים ושווקים חדשים בארץ ובחו"ל, במקביל לשמירה על איתנותה הפיננסית של הקבוצה. בשוק הבינלאומי הקמנו רשת של 7 חנויות נייקי ו-6 חנויות ללין בטורונטו קנדה".
ויזל הוסיף: "בשוק המקומי, במקביל לשיפור הרווחיות, הגדלנו את כמות השטחים המסחריים בעיקר במותגים חדשים, אורבן אאוטפיטרס ופוט לוקר, ואנו מפעילים את אתר TERMINAL-X, שהוא שחקן אונליין משמעותי בתחום האופנה והלייף סטייל בארץ".
שמואל בן אריה, מנהל השקעות בפיוניר ניהול הון, ציין בתגובה לפרסום התוצאות כי "בדוחות קשה מאוד למצוא נקודות שליליות, כאשר בכל שורה ישנו שיפור משמעותי - החל משורת המכירות ועד שורת הרווח הנקי. הקושי היחיד בטווח הקצר שיכול לאתגר את החברה כרגע הוא פדיון הקניונים. בחודש ינואר נרשמה ירידה בהשוואה לינואר 2017, כך שסביר להניח שהמומנטום ייעצר ברבעון הראשון של 2019. פוקס אינה יוצאת דופן בהקשר זה, ונהיה עדים לירידה בפדיונות הקניונים גם ברשתות אחרת. בטווח הארוך אין ספק שפוקס נמצאת היום בליגה משל עצמה בשוק האופנה המקומי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.