חברת גניגר מפעלי פלסטיק, העוסקת בייצור ובשיווק יריעות פוליאתילן לחקלאות ולתעשייה, סגרה את שנת 2018 עם הכנסות של כ-527 מיליון שקל - עלייה של 4% לעומת ההכנסות ב-2017. הרווח התפעולי של החברה, עם זאת, הצטמק ב-26% לרמה של כ-30.7 מיליון שקל.
בחברה מסבירים כי במהלך השנה חל גידול משמעותי בכושר הייצור של הקבוצה, וזאת, בעיקר, עקב רכישת חברה באיטליה במהלך ב-2017 והתחלת ייצור על ידי קבלן משנה הודו "אשר כרוך בעלייה בהוצאות הייצור הקבועות בשיעור הגבוה מהעלייה בהיקפי המכירות".
בשורה התחתונה רשמה החברה ירידה של 44% ברווח הנקי אשתקד, לעומת 2017, לרמה של כ-17 מיליון שקל.
גניגר מוחזקת בידי קיבוץ גניגר שבעמק יזרעאל (33%), קיבוץ ברקאי (13%) ודיסקונט שוקי הון (17%). מניית החברה רשמה ירידה של 34% בשנה האחרונה ושוויה של החברה הצטמק לכ-260 מיליון שקל.
ברבעון הרביעי של השנה רשמה החברה הכנסות של כ-127 מיליון שקל, ירידה של 17% לעומת הרבעון השלישי. השורה התפעולית הצביעה על רווח סמלי של 522 אלף שקל ובשורה התחתונה רשמה החברה הפסד של 742 אלף שקל לעומת רווח נקי של 7.7 מיליון שקל ברבעון השלישי.
בחברה מציינים כי "פעילות הקבוצה מאופיינת בהטיה עונתית הנובעת, בחלקה, מסוגי המוצרים השונים הנמכרים בעונות השונות... במהלך השנים האחרונות חלה התמתנות בהטיה העונתית של פעילות הקבוצה.
"יחד עם זאת, גם בשנת 2018 היקפי מכירות הקבוצה ברבעון השלישי נותרו גבוהים מהיקפי המכירות ביתר הרבעונים, היקפי המכירות ברבעון הראשון (עונת החורף) נותרו נמוכים מהיקפי המכירות ביותר הרבעונים והרווחיות התפעולית של הרבעון הרביעי נותרה נמוכה ביחס לרווחיות התפעולית של יתר הרבעונים, בעיקר עקב תמהיל המוצרים שנמכרו בתקופה זו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.