יצחק אנג'ל, מנכ"ל חברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת , קיבל בשנת 2018 שכר בעלות של כ-8 מיליון דולר (כ-29 מיליון שקל) - סכום ההופך את אנג'ל, נכון להיום, לבעל השכר השני בגודלו מבין מנהלי החברות הנסחרות בבורסה בתל-אביב אשתקד, ולראשון מבין המנהלים הישראלים. זאת, עוד בטרם פורסמו נתוני השכר של בכירי החברות טבע ונייס, שאכלסו אשתקד את המקומות הראשונים בדירוג.
מדובר בעלייה חדה בשכרו של אנג'ל לעומת 2017, אז עלות שכרו הסתכמה בכ-1.4 מיליון דולר בלבד. בניגוד לשנה הקודמת, עלות שכרו ב-2018 כללה גם הקצאות הוניות נדיבות: מניות חסומות בשווי הוגן של כ-2.1 מיליון דולר ואופציות בשווי הוגן של כ-4.3 מיליון דולר. ארבעה בכירים אחרים באורמת קיבלו ב-2018 שכר בעלות של 573 אלף דולר עד 1.2 מיליון דולר.
ב-5 השנים האחרונות הסתכמה עלות שכרו של אנג'ל באורמת בכ-17.7 מיליון דולר (64 מיליון שקל).
הרווח ב-2018 ירד ב-26%
אורמת נסחרת בבורסות ניו-יורק ותל-אביב ושווי השוק שלה הוא 2.8 מיליארד דולר. החברה פעילה במגזר החשמל בו היא מחזיקה בבעלות על תחנות כוח, ומגזר המוצרים בו היא מקימה תחנות כוח עבור צדדים שלישיים. במקביל יש לה פעילות חדשה יחסית בתחום אגירת האנרגיה.
ב-2018 הסתכמו הכנסות החברה ב-719 מיליון דולר, צמיחה של 3.8% ביחס ל-2017. לעומת זאת, הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד ב-26% ל-98 מיליון דולר, בשל הוצאות מס ומחיקות חד-פעמיות, וכן בשל פגיעה מהשבתת תחנת כוח בהוואי בשל התפרצות הר געש.
אנג'ל מכהן כמנכ"ל אורמת משנת 2014, לאחר שהחליף את המנכ"לית המייסדת דיתה ברוניצקי. הוא הגיע לתפקיד כשקרן פימי הייתה בעלת השליטה בחברה - בעבר כיהן כמנכ"ל חברת התוכנה ליפמן, שפימי נמנתה עם בעליה. כיום, בעלת המניות הגדולה באורמת היא החברה היפנית ORIX, שמחזיקה ב-22.1% ממניות החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.