אפילו החברים הקרובים ביותר של אריק יואן, יועציו ומשקיעיו המוקדמים, לא חשבו שזום היא חברה שתגיע לגדולות. מדובר על שנת 2011, כאשר השוק היה רווי בתוכנות שיחות וידאו כמו גוגל, סקייפ, GoToMeeting וסיסקו, אותה חברה בה עבד יואן.
"יואן הגיע לשוק שכולם אמרו שהוא גמור", אמר דן שיינמן, ראש חטיבת הפיתוח העסקי של סיסקו לשעבר ועכשיו משקיע וחבר מועצת המנהלים של חברת זום.
יואן, שהיגר מסין לעמק הסיליקון בשנת 1997, אומר שהבעיה עם המערכות האלו היא שאף אחד לא נהנה להשתמש בהם. בתור מהנדס תוכנה הוא גם ידע שהטלפונים החכמים והטאבלטים שלנו יכולים לעשות זאת הרבה יותר טוב מאשר מה שהיה אפשרי בזמנו.
אז יואן התעלם ההספקנים ומאלו שפקפקו בו. בדיעבד, ההימור שלו השתלם.
כיום, בעקבות ההנפקה של זום ביום חמישי האחרון, השווי שלה מוערך ב-15.9 מיליארד דולר. המניה טיפסה ב-72% ביום המסחר הראשון שלה ל-62 דולר למניה, לאחר שגייסה 356.8 מיליון דולר.
הערכת השווי של זום משקפת צמיחה של 118% בהכנסות בשנת 2018. אלפי עסקים משתמשים בתוכנה של החברה, ו-344 חברות משלמות על השירות למעלה מ-100 אלף דולר בשנה.
יואן, המחזיק ב-20% מהמניות, הוא המיליארדר החדש של עולם הטכנולוגיה, עם שווי של 2.9 מיליארד דולר.
יואן (49) התחיל מייסוד סטארט-אפ קטן בבייג'ינג. היום הוא מנכ"ל אחת מעשר חברות התוכנה העשירות ביותר במדינה. יש הרבה מפתחים סינים עם תפקידים הנדסיים בכירים, אבל לא כולם מצליחים לייסד חברות שמגיעות להנפקה בנאסד"ק. במסעו להגיע לעמק הסיליקון היה עליו לעבור לא מעט מכשולים. למשל, בקשת הוויזה שלו שנדחתה לא פחות משמונה פעמים.
הוא סוף סוף עשה זאת בשנת 1997, שם השיג עבודה בתכנון המערכת הישנה של WebEx. הוא בקושי דיבר אז אנגלית. "במהלך השנים הראשונות, פשוט כתבתי קוד", אמר יואן ביום חמישי. הוא הוסיף ואמר כי בחר שלא לבזבז את הזמן ולעבור קורס ללימוד השפה האנגלית: "רק למדתי מחברי הצוות שלי."
יואן בחר שלא להמציא מחדש את הגלגל, פשוט עשה את זה הרבה פחות מסורבל. כמהנדס שהפך למייסד, שניהל בעבר את תחום ההנדסה של ועידת הוובקס של סיסקו, יואן השכיל להבין איך ליצור מערכת שפועלת היטב בחדר מנהלים במנהטן או משולחן מטבח בסין.
המוצר בנוי בענן ומתומחר באמצעות מודל "freemium" המאפשר לכל אחד לארח פגישה של 40 דקות או פחות בחינם. עם הכנסה שנתית של 331 מיליון דולר, עלייה של 118%, זום היא חד הקרן האופטימלי להנפקה ראשונה, עם 50 אלף לקוחות, כולל סמסונג, אובר, וולמארט וקפיטל וואן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.