סקירת המסחר בבורסה בתל אביב: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:28
המסחר בתל אביב ננעל בירידות, זה היום השני ברציפות, וזאת ברקע לפתיחה השלילית במסחר בארה"ב, כאשר מניית אלפאבית (גוגל) מתרסקת ביותר מ-8% ומכבידה על הנאסד"ק, שיורד משיא כל הזמנים.
מדד ת"א 35 ירד ב-1.34%, ת"א 90 איבד 1.08%, מדד הבנקים עלה ב-0.3%, מדד ת"א נפט-גז ירד ב-1.5%, מדד ת"א תקשורת נפל ב-2.85%.
מניית אודיוקודס התרסקה בכ-13% לאחר הדוחות. פריגו צללה ביותר מ-8% בצל דרישת המס מארה"ב.
בצל כניסתה של אמזון לישראל, מניות הקניונים מליסרון , ביג ומניית עזריאלי ננעלו בירידות.
מחזור המסחר הסתכם ב-1.27 מיליארד שקל.
16:10
הירידות בבורסה בתל אביב מעמיקות. מדד ת"א 35 יורד ב-1%, ת"א 90 מאבד 0.9% ומנגד, מדד הבנקים עולה ב-0.24%.
מניות הקניונים והאופנה, מליסרון, ביג, עזריאלי, פוקס וגולף יורדות בצל כניסתה של אמזון לישראל.
מנכ"ל מליסרון , אבי לוי, רכש 10% ממניות חברת הנדל"ן והאנרגיה הסולארית להב אל.אר.
שער הדולר היציג נקבע היום על 3.608 שקלים לאחר ירידה של 0.276%. שער האירו היציג נקבע היום על 4.043 שקלים לאחר עלייה של 0.203%. שער הליש"ט היציג נקבע היום על 4.687 שקלים לאחר עלייה של 0.250%. שער היין היציג נקבע היום על 3.240 שקלים לאחר עלייה של 0.105%.
מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-800 מיליון שקל.
14:30
המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בירידות, בהמשך לירידות שנרשמו אתמול. המדדים המובילים מאבדים 0.65%, ומניות הקניונים והאופנה נסחרות תחת לחץ בצל כניסתה של אמזון לישראל.
מניית פריגו צונחת ב-7.7% בצל דרישת המס מארה"ב. עזריאלי קבוצה יורדת 2.3%, ביג מאבדת 2.6%, פוקס יורדת בשיעור דומה, וזאת על רקע הדיווח על כניסתה של אמזון לישראל. לדברי רונן מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי-טפחות, הלחץ על המניות מגיע לאחר גל עליות מתמשך, ולאו דווקא מוצדק - להתייחסות המלאה.
למרות הירידות ביומיים האחרונים, שהואצו היום על ידי מניות הקניונים ורשתות האופנה על רקע כניסתה הצפויה של אמזון לשוק המקומי, מסכמת הבורסה את חודש אפריל כחיובי למדי, עם עלייה של כ-5% במדד ת"א-35, המצטברת לכ-10% מתחילת השנה - רמה המעמידה אותו מרחק 6% מרמת השיא שקבע במהלך 2015.
תשואות דומות שמציג מדד ת"א-125 בסיכום חודשי ומתחילת השנה, הובילו גם אותו מרחק נגיעה (כ-2%) מרמת השיא שקבע בחודש ספטמבר האחרון, ואילו עלייה חודשית של כ-4% שרשם מדד ת"א-90 הובילה אותו לרמת שיא חדשה בתחילת השבוע, עם עלייה מצטברת של כ-14% מתחילתה של 2019.
אפריל היה חודש חיובי גם במגזר הפיננסים, עם עליות של 6%-7% במדדי הבנקים והביטוח (ועליות של כ-14% וכ-10%, בהתאמה, מתחילת השנה). העוצמה שהפגין היום מדד הבנקים, שנסחר במגמה חיובית, בניגוד לכיוון המסחר הכללית, שלחה אותו לרמת שיא, בעוד מדד הביטוח רחוק כ-10% משיאו, שנקבע בתחילת 2018.
עלייה חודשית דומה לסקטור הפיננסים (כ-6%) מציג מדד הטכנולוגיה, שבולט מתחילת השנה בקפיצה של כ-24%, שהובילה גם אותו בתחילת השבוע לרמת שיא. קפיצה דומה בארבעת חודשי השנה הראשונים מציג מדד הנדל"ן, שבאפריל הסתפק בעלייה של כ-4%.
בצד השלילי, מדד הביומד סיכם את אפריל בירידה של כ-6%, המקזזת את התשואה החיובית שלו מתחילת השנה לכ-11%, ואילו מדד הנפט והגז מסכם חודש עם תשואה אפסית ועלייה של כ-14% בארבעה חודשים. קפיצה של כ-7% במדד התקשורת באפריל קיזזה את הירידות מהן הוא סבל מוקדם יותר השנה, כך שבארבעה חודשים הוא מציג עלייה של כ-3%.
ההתאוששות הנוכחית מסכמת לת"א-35 עלייה של כ-13% מהשפל שאליו הגיעה במהלך גל הירידות של סוף 2018, ימים ספורים לפני הכניסה לשנת 2019.
גל העליות הנוכחי בשוק האמריקאי, שמשפיע על כיוון המסחר בשוק המקומי, נתמך בתוצאות כספיות חיוביות שמציגות עד כה החברות בשוק האמריקאי לסיכום הרבעון הראשון של השנה, שהפתיעו לא מעט מהאנליסטים, לצד תחזיות אופטימיות שפרסמו להמשך, וכן בנתונים חיוביים מהמשק האמריקאי.
למרות זאת, בשלב הנוכחי עוד מוקדם לדעת אם אותן סיבות העומדות מאחורי גל העליות יתקיימו גם בהמשך השנה, כשמנגד מרכיבים של חוסר ודאות לגבי המשך הצמיחה הגלובלית, ולא מעט סיכונים, בהם עתיד מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין והשפעתה על השווקים, עדיין לא נעלמו ועשויים לשנות את כיוון המסחר בהמשך.
בזירה המקומית, גם שוק האג"ח הקונצרניות לא נעדר מהחגיגה, עם עליות חודשיות של כ-1% שמציגים שלושת מדדי התל-בונד המובילים (20, 40 ו-60), המצטברות ל-4%-5% מתחילת השנה. זאת, כשרמות המרווחים בהם, כמגמה, עדיין נתפסות כאטרקטיביות יחסית בעיני חלק מהאנליסטים, וככל הידוע, גבוהות מאלה שהיו לפני כשנה וכשנתיים.
מדד תל-בונד גלובל החבוט, המרכז את מרבית סדרות האג"ח של חברות הנדל"ן האמריקאיות, שסבל מירידה דו-ספרתית ב-2018 בשל הצלילה באג"ח המגזר, התחזק באפריל בכ-0.5% והשלים טיפוס של 7% מתחילת השנה ועלייה של כ-15% מהשפל שלו בתחילת 2019. עליות אלה מחקו את הירידות החדות שמהן סבל בסוף 2018, והוא רחוק כ-4% מרמת השיא שלו בשנה האחרונה, שנקבעה בתחילת אוקטובר 2018.
מחזור המסחר מסתכם בשעה זו ב-580 מיליון שקל.
13:40
הלשכה המרכזית לססטיסטיקה דיווחה היום על ירידה קלה בשיעור האבטלה במשק: אחוז הבלתי מועסקים מכוח העבודה בקרב בני 15 ומעלה ירד בחודש מרץ 2019 ל-3.9%, לעומת 4.1% בחודש פברואר השנה.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו, ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "הנתונים של מדד המשולב יחד עם מדד המחירים לצרכן, תומכים בהערכה כי בנק ישראל ייאלץ לנקוט בצעדים מרסנים, קרי העלאה של ריבית השקל כבר בטווח הקרוב. העובדה שבארה"ב לא צפויה העלאת ריבית ובישראל צפויה העלאת ריבית, גוררת לפוטנציאל צמצום פער הריביות בין השקל לדולר, דבר התומך בביקוש לשקלים. בערב החג נסק הדולר על רקע ביקושים ערים מצד חברות האנרגיה שהצטיידו בדולרים לטובת רכש דלקים. היחלשות הדולר אל מול האירו, היצעי מט"ח של תחילת החודש הקלנדרי, כאשר יצואנים מוכרים דולרים לתשלום שכר ומיסים והמגמה המסתמנת של צמצום פער הריביות שקל-דולר, כל אלה תורמים להיחלשות הדולר גם בשוק המקומי".
12:35
המסחר בתל אביב מתנהל בירידות בהמשך לירידות שנרשמו אתמול. מדדי ת"א-35 ות"א-125 רושמים ירידות של עד 0.65%. מניות הקניונים יורדות בעקבות הדיווחים כי אמזון נכנסת לישראל. מליסרון יורדת ב-3%, ביג יורדת ב-2.6%, עזריאלי רושמת ירידות של יותר מ-3%. גם מניות האופנה גולף ופוקס נסחרות תחת לחץ.
מנהלת מחלקת המחקר בבית ההשקעות פסגות, אילנית שרף, התייחסה היום לדיווחים לפיהם פנתה אמזון לגופים מקומיים בהצעה שישווקו את מרכולתם באתר אמזון הישראלי: "תהליך כניסתה לישראל של אמזון יתבצע להערכתנו בשלבים ויכלול את הרחבת הפלטפורמה בעתיד. התוצאה תהיה הגברת התחרות בתחום הקמעונאות בארץ לצד הגברת המודעות לאונליין. בסופו של דבר, תיתכן פגיעה במרכזי המסחר בישראל וגם בקמעונאיות המקומיות. גם אם הן השכילו להקים פלטפורמה משל עצמן, חלקן סובלות כבר היום מהגברת התחרות".
"אין מניעה כי גם רשתות גדולות ישווקו באמצעות אמזון את מרכולתם", המשיכה שרף. "פתיחת האפשרות הזו תגביר את מודעות הצרכן המקומי לרכישות ברשת, ותוביל לעלייה בשיעורי הצמיחה בשנים הבאות. כבר היום אנו עדים להתפתחות וצמיחה דו ספרתית ברכישות אונליין של הישראלים. עדיין מדובר בהיקף רכישות שאינו עולה על 15% מסך הצריכה המקומית (הערכות הן לכ-12% בשנת 2018)".
מדד הבנקים עולה. מדדי הביומד , הנפט וגז , הטכנולוגיה והתקשורת רושמים ירידות.
מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-360 מיליון שקל בלבד.
10:20
מניות הקניונים עזריאלי, מליסרון וביג מאבדות כעת 3%, זאת על רקע הדיווח כי ענקית הקמעונאות האמריקאית אמזון תיכנס לשוק הישראלי. שוויה של עזריאלי נחתך בקרוב ל-900 מיליון שקל.
09:50
המסחר בבורסת תל אביב נפתח בירידות שערים. כך, מדד ת"א-90 יורד 0.5%, מדד ת"א-125 מאבד 0.2%, ות"א-35 יורד 0.1%.
07:00
המסחר בבורסה בתל אביב ייפתח הבוקר (ג') לאחר נעילה שלילית אתמול: מדד ת"א-35 איבד 0.4%, ת"א-90 ירד 0.8% ומדד הבנקים איבד 0.5%. מניית פועלים עלתה 0.5% על רקע העלאת המלצה, מנגד מניות הבנקים דיסקונט, לאומי ומזרחי טפחות איבדו יותר מ-1% כ"א.
מניית טבע ירדה ב-1.8%. החברה צפויה לפרסם את דוחותיה לרבעון הראשון ביום חמישי השבוע.
טאואר עלתה ב-1.44%, אלביט מערכות קפצה ב-2%, מנגד מניית עזריאלי איבדה 1.86%.
מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם אתמול ב-1.16 מיליארד שקל.
איש העסקים גד זאבי, שמנסה לרכוש את גרעין השליטה בקבוצת התקשורת בזק , איים אתמול לתבוע את קרן סרצ'לייט האמריקאית שמתחרה גם היא על רכישת השליטה. לפי מכתב התראה ששלחו עורכי דינו, "במהלך הימים האחרונים התקבלו אצל מרשינו ידיעות מבוססות לפיהן קבוצת סרצ'לייט באמצעות יועציה ונציגיה השונים, מנסה ליצור מצג שווא לפיו התקבל אצלה מידע ממשרד התקשורת שמר זאבי לא יוכל לקבל היתר שליטה בבזק".
חברת הקנאביס הוותיקה שיח הודיעה אתמול כי היא מתכננת להתמזג עם השלד הבורסאי ביונד טיים . מניית ביונד טיים הייתה בהקפאת מסחר אתמול, כשהיא משקפת לחברה שווי שוק של כ-4.9 מיליון שקל.