ההתרחבות המהירה של רשת מלונות פתאל בישראל ובאירופה בשנים האחרונות ניכרת בתוצאות הכספיות של החברה לרבעון הראשון של 2019. פתאל החזקות, אותה הקים המלונאי דוד פתאל לפני כ-20 שנים (מחזיק בכ-60% מההון ומכהן כיו"ר ומנכ"ל), דיווחה בסוף השבוע על הכנסות של קצת יותר ממיליארד שקל ברבעון הראשון של 2019 - קפיצה של כ-70% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
שתי עסקאות גדולות שביצעה החברה ב-2017 וחצי השני של 2018 - רכישת 36 בתי המלון של רשת JURYS INN בבריטניה ובאירלנד בסוף 2017 ורכישת 13 בתי מלון של רשת אפולו בהולנד בחודש אוגוסט השנה - תרמו לעלייה החדה בהכנסות.
הרווח התפעולי לפני שכירות, פחת והוצאות אחרות (EBITDAR) גדל ב-75% ברבעון זה, לכ-259 מיליון שקל, והשורה התפעולית הצביעה על רווח של כ-38 מיליון שקל לעומת הפסד תפעולי של כמיליון שקל ברבעון המקביל.
בדומה לחברות אחרות, גם השורה התחתונה של פתאל הושפעה מיישום תקן 16 IFRS והצביעה על הפסד נקי של כ-88 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-24 מיליון שקל ברבעון המקביל. השפעת התקן החשבונאי תרם כ-36 מיליון שקל להפסד, בעיקר דרך פחת והוצאות המימון.
במקביל לפרסום הדוחות הודיעה החברה כי תחלק במהלך החודש דיבידנד בהיקף של כ-60 מיליון שקל.
מניית פתאל החזקות הגיבה היום (א') לדוחות בירידה קלה. מאז הצטרפה לבורסה בחודש פברואר 2018, רשמה המניה עלייה של 31%, ושוויה של החברה הגיע לכ-5.9 מיליארד שקל.
הרשת מונה כיום כ-39 אלף חדרים ב-204 בתי מלון (כולל בתי מלון בהקמה והסכמים להשכרת או ניהול בתי מלון בהקמה) ב-18 מדינות, תחת המותגים לאונרדו, הרודס, אפולו, NYX ,JURYS ו-U. בישראל מונה הרשת 42 בתי מלון, מתוכם 25 בבעלות מלאה או חלקית, 13 בשכירות ו-4 בניהול.
באירופה כוללת הרשת של פתאל 162 בתי מלון, מתוכם 58 בבעלות מלאה או חלקית, 98 בשכירות ו-6 בניהול, בגרמניה, בריטניה, אירלנד, ספרד, בלגיה, איטליה, קפריסין, יוון, צ'כיה, הולנד, שווייץ, פולין, הונגריה ואוסטריה.
ריכוז המלונות הגדול ביותר של הרשת נמצא בגרמניה, בה מחזיקה הרשת 64 בתי מלון; ובריטניה (כולל אירלנד) נחשבת לריכוז מלונות הרשת השני בגודלו באירופה, בה מחזיקה הרשת 52 בתי מלון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.