חברת פיירבלוקס, המפתחת פלטפורמת אבטחה למוסדות פיננסיים, הודיעה על גיוס של 12 מיליון דולר בסבב A. את סבב ההשקעה הובילה קרן Tenaya Capital והשתתפו בו קרן Cyberstarts של גילי רענן שהובילה את סבב הגיוס הקודם, שהיה בהיקף של 4 מיליון דולר. המשקיעים בחברה כוללים גם את שלמה קרמר ומריוס נכט, שניים ממייסדי צ'ק פוינט, מיקי בודאי, ניר צוק ועמיחי שולמן, וכן את הקרנות EightRoads (קרן של פידליטי), Swisscom ו-MState.
פיירבלוקס הוקמה ב-2018 על ידי מיכאל שאולוב, פבל ברנגולץ ועידן עפרת. שאולוב וברנגולץ היו ממייסדי לקון סקיוריטי, שנרכשה על ידי צ'ק פוינט (וגם בה השקיעו קרמר ובודאי). אפרת, אותו הכירו השניים מהצבא, שימש בעבר כסגן נשיא למו"פ בחברת C4 Security שנרכשה על ידי אלביט מערכות. בעקבות הגיוס הצטרפו לדירקטוריון החברה גילי רענן, גיל מנדלזיס וטום בנהון. כמו כן החברה הודיעה כי גייסה מומחי סייבר מהחברות סימנטק, טראסטיר וחטיבת האבטחה של IBM וכן את יועץ הצופן פרופ' רן קנטי.
פיירבלוקס מגדירה את מוצר האבטחה הפיננסי שהיא מפתחת "פלטפורמה לאבטחת העברות נכסי בלוקצ'יין בין בורסות קריפטו, ארנקים דיגיטליים וצדדים שונים בעסקה תוך שהיא שומרת את נכסי הבלוקצ'יין בזמינות מיידית תוך שימוש בטכנולוגיות סייבר מתקדמות של בידוד והגנה ברמת המעבד וביזור הצפנה (MPC)".
שאולוב מסביר כי המוצר מורכב משני חלקים מרכזיים: "האחד הוא רכיב סביבת העברה מאובטחת, שמבוסס על פטנט שמאפשר תקשורת מאובטחת ברמת המעבד בין הלקוחות, הברוקרים והבורסות, ומגן על החשבונות שלהם ועל הסיסמאות לבורסות. הרכיב הזה מונע התקפה מסוג 'האדם שבאמצע' כלומר מונע מגורמים עוינים לפרוץ לתעבורת המידע בין הלקוחות לבורסות. הרכיב השני הוא ארנק דיגיטלי מאובטח שיודע להגן על המפתח הפרטי באונליין באמצעות שבירת המפתח הפרטי (שהוא בעצם הסיסמה לחשבון הקריפטו) למספר חלקים בלתי קשורים, שגם הם מוגנים ברמת המעבד".
"העולם הפיננסי מתגלגל למהפכה"
החברה מעסיקה 15 עובדים, מהם 12 בישראל, ובחברה מציינים כי הם מתכננים להגדיל את מצבת המפתחים ואת צוות המכירות. לפי החברה,י ש לה עשרה לקוחות משלמים שתורמים לה הכנסות של כמה מאות אלפי דולרים. שאולוב הוא גם אחד המשקיעים בחברת ארמיס, שמפתחת פתרונות אבטחה לאינטרנט של הדברים, וגייסה 65 מיליון דולר לפני כחודשיים.
בשיחה עם "גלובס" סיפר שאולוב על נסיבות הקמתה: "בשנת 2017 היתה התקפה על ארבע בורסות קריפטו בדרום קוריאה, בהם נגנבו בן לילה 200 מיליון דולר. זאת הייתה עסקת ביטקוין, כך שברגע שמתבצעת עסקה היא מאושרת יחסית באופן מיידי ואין דרך להחזיר את הגלגל אחורה. מאחר שהצוות שלנו בצ'ק פוינט היה מהמומחים הכי גדולים ביכולת ניתוח של וירוסים במובייל, התחלנו לחקור את הפריצה. התחיל לסקרן אותנו מה הולך בשוק הזה כי בעולם הפיננסי הסטנדרטי לא רואים תופעות מסוג זה".
בשלב הזה, מספר שאולוב החלו הוא ושותפיו להתעניין בנושא ולדבר עם "מספר די רחב של ארגונים פיננסים, ברוקרים, בורסות ובנקים שהתחילו להסתכל על בלוקצ'יין באופן רחב ועל מטבעות ונכסים דיגיטליים, או שכבר עסקו במסחר בהם והבינו שקיים פער מהותי ביכולות ההגנה שלהם. "במקרה הטוב הארגונים הללו עבדו עם כל מיני מוצרים שנועדו עבור משתמשים פרטיים והשתמשו בהם כארגון. גילינו ארגון שסחר ב-10 מיליארד דולר שהשתמש בהתקן זיכרון נייד (דיסק און קי) שעליו נשמר הכסף וכדי לאבטח אותו משימת האבטחה פוצלה בין ארבעה אנשים - שניים מהם זכרו כל אחד חלק אחר של הסיסמה, אחד החזיק את התקן החיבור של הדיסק ואחד את הדיסק עצמו, וככה הם השתמשו בו ברמה היומיומית. מצבם עוד היה יחסית טוב כי אחרים, לעומתם, בכלל לא ידעו מה הם עושים".
התקופה היתה תחילת 2018 וחבורת המייסדים הבינה שהמצב בשוק חורג הרבה מעבר לנושא של ביטקוין או אתריום וכי יש, כהגדרתו של שאולוב, "מהפכה שלמה שהעולם הפיננסי מתגלגל אליה ובטווח של השנים הקרובות רוב המכשירים הפיננסים והארגוניים יעברו לעבוד על תשתיות בלוקצ'יין. אז החלטנו לעזוב את צ'ק פוינט והקמנו את פיירבלוקס".
על סמך מה אתה אומר את זה? נראה כי בינתיים יש הרבה דיבורים אבל לא מעט קשיים רגולטוריים וטכנולוגיים.
"אנשים מסתכלים על הקריסה של המטבעות הקריפטוגרפיים ב-2018 אבל בעולם הבנקאי השנה יש הרבה מאוד פרויקטים אמיתיים של הבנקים והבורסות הכי גדולות באירופה. גופים פיננסיים מהגדולים ביותר בעולם, כמו הבורסות של גרמניה ושוויץ ובנקים גדולים כמו UBS וקרדיט סוויס, - כבר נמצאים בתהליכי בנייה. מרתק בעיני שיש את העולם הפיננסי הישן שמצבע התאמה של הטכנולוגיה ובמקביל נבנה עולם פיננסי חדש כמעט במקביל. מעניין לראות מי ינצח - העולם הישן או החדש. זה מזכיר לי את הוויכוח שהתנהל ב-2011 אם ארגונים צריכים לעבור לענן פרטי או ציבורי. החברות הגדולות אמרו שהן לא יעבדו בענן ציבורי, אבל היום גם בנקים גדולים כמו ג'יי.פי מורגן עוברים".
"בעולם מתחוללת כיום תנועה עצומה בעולם בתחום הנכסים הדיגיטליים", אומר המשקיע גילי רענן. ""לפני שבועיים אפילו סטארבאקס והולפודס הודיעו שיקבלו מטבעות דיגיטליים". לדבריו, "הדבר יוצר אתגר לארגון כמו סטארבאקס כי מארגון שלא טיפל במטבעות ונכסים דיגיטליים, ועכשיו צריך לחשוב איך להחזיק, לנייד ולאבטח אותם. זה כבר לא יכול להיות פיתרון אד-הוקי. אנחנו בעצם רואים שתעשיות שלמות זזות לעולם הנכסים הדיגיטליים וזה לא יעצור רק בעולם המזון או הקפה אלא יגיע לכל מקום - לתחום הבריאות, הביטוח ובעצם לכל מקום שהצרכן מגיע אליו ונוגע בו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.