חברת דומתוק (DouxMatok) הישראלית המפתחת סוכר מתוק יותר מהסוכר הקיים, המאפשר להפחית את מינוני הסוכר במזון, הודיעה על השלמת גיוס של 22 מיליון דולר. סכום זה צפוי לשמש את החברה להשקה של מוצריה עד סוף 2019 ולשיווק במהלך 2020.
דומתוק פיתחה מולקולה אשר משפרת את הקליטה של סוכר וכך מאפשרת שימוש בכמות קטנה יותר של סוכר להשגת טעם זהה. דומתוק כבר החלה ביצירת קשר עם חברות מוצרי המזון המשתמשות בסוכר כדי לשלב את הסוכר שלה בתוך המוצרים שלהן. השיווק באירופה יבוצע בעזרת חברת Sudzucker , אחת החברות המובילות במדינה בתחום שיווק הסוכר.
ערן בניאל, מנכ"ל החברה, מספר כי: "בשנה האחרונה השתתפנו במספר פרוייקטים קדם-תחרותיים בהן מעורבות חברות המזון הגדולות באירופה בתמיכת האיחוד האירופי, לפיתוח של מוצרי מזון מופחתי סור וקלוריות. הצלחנו לייצר ביסקוויט שזכה במבחני צרכן בציון גבוה יותר מן המוצר הקיים. את הסוכר אנחנו מפחיתים וכדי לשמור על המרקם, אנחנו מוסיפים במקומו סיבים תזונתיים וחלבונים שערכם הקלורי נמוך משמעותית מזה של הסוכר". עד כה פיתחה החברה ביסקוויט מופחת סוכר וכעת היא ניגשת לפתח שוקולד מופחת סוכר. המוצרים הללו פותחו כאמור עבור קונסורציומים של מספר חברות תרופות, כאשר כל אחת מהן תוכל כעת לפתח גרסה משלה של המוצר, בהתאם להסכמים שיחתמו מול דומתוק ו-Sudzucker.
בניאל מספר כי דומתוק מנהלת בימים אלה מגעים לחתימת הסכם שיווק גם בארה"ב. "שוק הסוכר בארה"ב הוא מאוד שונה מבאירופה משום שהוא מאופיין במכסים ולובי חזק של החקלאים, אבל גם בו אנחנו כבר בשלב יצור של טונות סוכר כדי להדגים את היכולת שלנו לחקלאים".
בימים אלה נמצאת החברה בשלב הסקייל אפ למפעל שלה וכאמור מעריכה כי המוצרים ישווקו עד סוף השנה. "ב-2020 ההכנסות עדיין יהיו צנועות, ובשנה אחרי כן אנחנו כבר מצפים להכנסות משמעותיות".
בניאל מוסיף כי: "למדתי שהדבר הכי חשוב במוצר צריכה הוא הטעם. הערכים הבריאותיים הם רק בונוס עבור הצרכן. לשמחתי הצלחנו ליצור מוצר שמנצח במבחני הטעם שהוא עדיין ב"תחום הירוק" של הסימון החדש של משרד הבריאות (אדום - מזון לא בריא. צהוב - לא מוצץ. ירוק - אפשר לצרוך). כבר לא צריך להגיד לילד שמורח שוקולד למריחה "אל תשים הרבה". אם בביסקוויט היום יש בין 18% ל-38% סוכר, אנחנו מדברים על 10%".
את הגיוס הובילה קרן BlueRed Ventures מסינגפור, המרבה להשקיע במיזמים ישראלים. "הם מאוד חשובים לנו משום שאחד המשקיעים בקרן, ג'ייקוב רובינס, הוא אדם מוביל בתחום הסוכר בעולם, ומארגן שני כנסים בינלאומיים בתחום הסוכר". בסבב השתתפה המשקיעה הוותיקה JVP. "זו השקעה חשובה לנו משום שהם התמחו בתחום הפודטק ומקימים עכשיו קרן ייעודית לתחום", אומר בניאל. גם מובילת הסבב הקודם קרן פיטנגו, השתתפה גם בסבב הזה. פיטנגו הודיעה לאחרונה על הקמת קרן ייעודית לתחום מדעי החיים, שתשקיע גם בפודטק.
חברת Südzucker, השותפה השיווקית של דומתוק באירופה, השתתפה בסבב והפכה למשקיעה בחבר. "גורם אסטרטגי נוסף בסבב הוא חברת Royal BSM, מהחברות המובילות בעולם בתחום הרכיבים למזון". משקיעים נוספים הם קרן ההשקעות של חברת המזון התאילנדית סינגה, קרן הון הסיכון הצרפתית La Maison וקרנות נוספות בתחום הפודטק.
ת"ז דומתוק
שנת הקמה: 2013
תחום פעילות: סוכר יותר מתוק
מייסד: ערן בניאל
גיוסי הון עד היום: כ-31 מיליון דולר כולל הגיוס הנוכחי
משקיעים: BlueRed Ventures, JVP, פיטנגו, אאורקראוד, Royal DSM, Singha Venture , botv capital , Foodlab capital ו- La Maison
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.