הנאמן לנכסיו של איש העסקים פושט הרגל אליעזר פישמן, עו"ד יוסי בנקל, לוקח צעד אחורה ומרכך באורח ניכר את טענותיו כלפי הום סנטר. כך, בנקל חוזר בו מדרישתו כי יותר לו לנקוט הליכים משפטיים, לרבות בדרך של הגשת בקשת פירוק, נגד רשת הקמעונאות שנמצאת כיום ברובה בשליטת ילדיו של אליעזר פישמן.
בבקשה שהגיש לפני כחודש נגד הום סנטר, טען בנקל, ממשרד עורכי הדין שבלת, כי הטייקון, שחובותיו נאמדים במיליארדי שקלים, ואנשי אמונו "הקריבו" בעורמה את הנושים של חברת ההחזקות של פישמן, תרזליט, והותירו אותם מול שוקת שבורה. זאת, כדי למנוע את קריסת חברת הום סנטר ישראל מקבוצת פישמן, וכדי "להציל" את פישמן, כך שלא ייאלץ לשלם את חובותיה של רשת הקמעונאות, שאליהם הוא היה ערב באופן אישי.
חברת תרזליט, שצו לפירוקה ניתן ביולי 2017, שימשה את פישמן לניהול פעילות בתחום הנדל"ן ולהחזקת חברות שונות, בהן חברת הום סנטר. לטענת עו"ד בנקל, בנו של אליעזר פישמן, אייל פישמן, ואשת אמונו של הטייקון, רונית אבן, נטלו חלק במהלך שבמסגרתו הוזרמו 75 מיליון שקל מתרזליט להום סנטר, וכל זאת, תוך ביצוע פעולות הסוואה והתקשרות בהסכמים למראית-עין בלבד. עוד טוען הנאמן כי באמצעות מערכת ההסכמים הפיקטיבית שיצרו, ביקשו מקורביו של פישמן למנוע מתרזליט לדרוש את השבת הסכומים שהוצאו ממנה, לקופתה.
היום (ב') הגיש עו"ד בנקל בקשה מתוקנת לבית המשפט, ממנה עולה כי הוא עודנו עומד על מרבית הטענות שהפנה נגד הום סנטר ובני משפחת פישמן שאותן הסיק מהחקירות שבצע, אך גם כי הוא שינה באופן מהותי את הסעד שהוא מבקש מבית המשפט.
בעוד שבבקשה המקורית ביקש בנקל כי בית המשפט המחוזי בתל-אביב יתיר לו לתבוע את הום סנטר לשם גבייתם של 75 מיליון שקל, ואף שיאושר לו, ככל שיהיה בכך צורך, להגיש בקשת פירוק נגד הרשת; בבקשה המעודכנת שהגיש בנקל הוא "מסתפק" בכך שבית המשפט יכריז כי "כלל ההתקשרויות במסגרתן הוסבה נשיית תרזליט בחברת הום סנטר לחברות קשורות וחדלות פירעון באופן מובהק - בטלות וחסרות כל תוקף".
עוד מבקש בנקל בבקשה המתוקנת כי בית המשפט יצהיר כי תרזליט היא נושה של הום סנטר בגין ההלוואות שניתנו לה ולא נפרעו בסך 75 מיליון שקל.
הסדר בתום פגישה משולשת
הבקשה המתוקנת שהגיש בנקל היא תולדה של הסדר דיוני שהושג בתום פגישה משולשת שערכו ביום ראשון שעבר עו"ד בנקל, נציגי הכונס הנכסים הרשמי ועורך דינה של הום סנטר, עו"ד שולי גולדבלט ממשרד גולדבלט-גינדס-יריב (המשמש גם כעורך דינו של אליעזר פישמן בהליך פשיטת הרגל).
בפגישה זו הביעו נציגי הכנ"ר את הסתייגותם מסעד הפירוק אליו עתר בנקל בבקשה המקורית. עמדה דומה כבר הובעה על-ידם גם בעבר: מספר ימים לאחר הגשת הבקשה המקורית, הגיש הכנ"ר תגובה מטעמו שבה הודיע כי הוא סבור כי בנקל לא הצביע בבקשה שהגיש על עילת פירוק כלשהי, והביע את הסתייגותו מכך שהנאמן בחר לבקש סעד זה.
בהתאם, בפגישה שנערכה בשבוע שעבר הגיעו בנקל ונציגי הכנ"ר להסכמה דיונית, לפיה בנקל לא יעמוד בשלב זה על סעד הפירוק. בהמשך לכך, סוכם כי תוגש על-ידי הנאמן בקשה מתוקנת ביחס לחוב בסך 75 מיליון שקל שבמחלוקת. אמש (א') העניק נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, תוקף של החלטה להסדר הדיוני האמור, ובהמשך לכך הוגשה הבוקר הבקשה המתוקנת.
בעקבות הבקשה המתוקנת, הוסר, לפחות לעת עתה, חששם הגדול ביותר של בני משפחת פישמן השולטים ברשת - החשש מפני ההשפעה של בקשת הפירוק על עובדי הרשת ולקוחותיה, שכבר ידעו תקופות קשות במהלך השנים האחרונות. בעתיד צפויה הום סנטר להתנגד גם ליתר הטענות שטוען בנקל בבקשתו המתוקנת, ובכלל זה לטעון כי יש לדחות את טענותיו בקשר למארג ההסכמים הפיקטיביים לכאורה שסייעו לטענת בנקל לפישמן לחמוק מהחוב של הום סנטר אליו היה ערב באופן אישי. הנאמן, מצידו, ימשיך לעמוד על ממצאי חקירותיו ולטעון כי ההסכמים שסייעו להום סנטר לחמוק מחוב של 75 מיליון שקל, היו הסכמים למראית-עין בלבד.
***גילוי מלא: איש העסקים אליעזר פישמן הוא בעל השליטה הקודם בחברת "מוניטין", המחזיקה (100%) בעיתון "גלובס". פישמן ואלונה בר און, מבעלות השליטה הנוכחיות בחברה, מצויים בסכסוך משפטי עסקי ואישי מתמשך.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.