בשוק הנדל"ן מגיבים לחשיפת "גלובס" מאתמול (א'), לפיה 13 שנה אחרי שהורתה הממשלה על הסדרת התקנות בענף הבנייה, קוד הבנייה הישראלי, אותו קידם משרד הבינוי והשיכון יוצא לדרך. נכון לעכשיו חתם שר האוצר משה כחלון על ארבעה פרקים ראשונים בקוד שכוללים את תחומי אקוסטיקה, אצירת אשפה, בטיחות המשתמש ומתקני תברואה. פרקים נוספים צפויים להיחתם בתקופה הקרובה. הקוד יחליף את התקנות שקיימות כיום בתקנות התכנון והבנייה בקשה להיתר תנאיו ואגרות.
מ"מ יו"ר איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות, ישראל דוד, מסר כי "לאחר שנים של מאמצים להביא לניסוחו של קוד בנייה ברור ומקיף אשר יסדיר את התחום ויעלה את איכות הבנייה בישראל, אנו מברכים על הסדרה הראשונה שנכנסה לתוקף. איגוד המהנדסים ממשיך לשקוד בתיאום עם מינהל התכנון לעדכון קוד הבנייה בתחום שלד הבניין, ביסוס ואיטום. התקנות החדשות יסדירו הרבה אי התאמות שקיימות היום בתקנות מול התקנים ויובילו לשיפור איכות הבנייה ויעילות מבחינת לוחות זמנים ועלויות".
סגן נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ (שלקחו חלק בגיבוש הקוד. ג"ל), חיים פייגלין, בירך את העוסקים בקוד הבנייה במשרד השיכון ובמטה הדיור באוצר ומסר: "הקוד נועד לפשט, להסדיר ולהגמיש את התקנות הרבות והסבוכות הנגזרות מחוק התכנון והבנייה". עם זאת, אמר פייגלין כי "אנו מברכים גם על עיכוב הפרקים העיקריים מתוך קוד הבנייה ובהם פרק שלד הבניין, אשר טרם אושרו. פרקים אלה עדיין דורשים דיון מקצועי והתאמה לתקנים חדשים ומתחדשים בארץ ובעולם".
גם האדריכל צבי דונסקי, ממשרד דונסקי אדריכלים, הגיב ואמר כי "החלק החסר עדיין בקוד, אשר צפוי לכלול הגדרה עדכנית ומפורטת בנוגע לאחריות של אדריכלים, מתכננים, יועצים, הוא חשוב ביותר. חיוני לתת לכל המעורבים, ובייחוד לאדריכלים, לעשות את עבודתם במקצועיות ונאמנות. אחד המבחנים ליעילות של הקוד, תהיה האם יינתן למהנדסים לחתום על היתרי בנייה כעורכים הראשיים. תכנון אדריכלי הוא פועל יוצא שלכישורים אחרים לחלוטין, וגם בעולם הרחב ניתן לספור קומץ בלבד של מהנדסים המגלים כישורי אדריכלים. כמו כן, יש לבחון בתשומת-לב רבה את המשך השיטה בה מוכפף אדריכל לקבלן או לחברה יזמית. מתקיים כאן ניגוד אינטרסים מובהק בין הקבלן המשלם האדריכל את שכרו לבין צרכיו של המזמין, שפעמים רבות הוא המדינה".
יו"ר לשכת שמאי מקרקעין, חיים מסילתי, מסר כי "הלשכה מברכת על כל חוק או תקנה המיטבה עם הציבור, בייחוד כשהיא עוסקת בהצלת חיי אדם. בסופו של יום, אין חולק שהיה צורך בהסדרת הנושא. הלשכה תמשיך לעמוד לרשות מקבלי ההחלטות כגורם מקצועי מייעץ ובכלל זה תקנות ההמשך הצפויות להתאשר בנושא חשוב זה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.