דוחותיה הכספיים של חברת המוצרים לבית חמת לרבעון השני של השנה, שפורסמו בסוף השבוע, הצביעו על חולשה בפעילות, שברבעון החולף נפגעה בצורה קשה מההחלטה לסגור את מפעל חרסה. המפעל ממוקם בבאר-שבע, ומייצר כלים סניטריים מחרס. ההחלטה על סגירתו, בחודש אפריל האחרון, הובילה את חמת לרשום הפסד רבעוני חד-פעמי של כ-13 מיליון שקל, "הנובע בעיקר ממחיקת יתרת ציוד קבוע ותשתיות של המפעל", וכן ממחיקת מלאים והוצאות סגירה נוספות.
המחיקות וההוצאות בגין סגירת המפעל גררו את חמת לעבור לשורה תפעולית שלילית, ולהפסד רבעוני של יותר מ-7 מיליון שקל, אחרי רווח נקי של כ-3 מיליון שקל ברבעון המקביל של 2018.
בסיכום המחצית הראשונה של השנה צלל הרווח התפעולי של חמת ב-90% כמעט, ל-3 מיליון שקל, והפסדיה הסתכמו ב-2.5 מיליון שקל, אחרי רווח נקי של יותר מ-13 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
מלבד הפגיעה החד-פעמית מסגירת המפעל, שהובילה לעיקר הנזק בשורה התפעולית הרבעונית במגזר הכלים הסניטריים בישראל של חמת, סבלה החברה ברבעון השני גם מהאטה בביקושים במגזר זה, והאטה בביקושים נרשמה גם במגזר הברזים, שגם בו השורה התפעולית הרבעונית נשחקה.
תוצאות חמת, במיליוני שקלים
עוד נפגעה חמת בסיכום רבעוני משינוי בתמהיל מכירות מגזר הפלסטיק והאינסטלציה ששחק את רווחיו, ומעלויות חד-פעמיות במגזר ההפצה שלה, שהעבירו אותו לשורה תפעולית שלילית.
מנגד נהנתה חמת ממעבר לרווח תפעולי רבעוני בפעילותה של חברת חזי בנק, שפעילותה נכללת בדוחות מפברואר 2018, ואשר יתרת השליטה בה (20%) נרכשה בחודש מאי האחרון.
בשורה העליונה נשחקו הכנסות הרבעון השני של חמת, הנמצאת בשליטת היו"ר יואב גולן, בשיעור קל של כ-1% ל-106 מיליון שקל, ובמחצית השנה עלו ב-4% ל-221 מיליון שקל.
בשורת ההכנסות נהנתה חמת בסיכום רבעוני בין היתר משיפור במכירות הפלסטיק והאינסטלציה, ממכירות חזיבנק וגם מתחילת פעילות המפעל שלה בטורקיה, שהחל לייצר לה הכנסות במגזר הכלים הסניטריים בחו"ל. הבוקר עדכנה חמת על השלמת הליך מימוש אופציה (Call) שהוענקה לה לרכישת החזקות השותף המקומי שלה (15%) במפעל הטורקי (חברת MANISA) תמורת 200 אלף אירו, שהפכה אותה לבעלים היחיד (100%) שלו.
בסיכום שנת 2018 קפצו הכנסותיה של חמת ביותר מ-40% ל-445 מיליון שקל, בעקבות צירוף עסקי חזיבנק, וגם של פעילות מותג הכיורים Houzer, אולם הרווח הנקי השנתי שלה ירד בכ-20% ל-26 מיליון שקל. מניית חמת , שמתחילת השנה נשחקה בכ-10%, השלימה צלילה של כ-40% תוך שנתיים, והיא משקפת לחברה שווי נוכחי של כ-310 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.