המשבר הפיננסי החריף בחברת התרופות פרוטליקס מחייב את הנהלתה לבחון ולהעריך את האלטרנטיבות העומדות בפניה לצורך מקסום הערך עבור בעלי מניותיה. פרוטליקס, שאיבדה בשלושת החודשים האחרונים כ-40% מערכה, הודיעה כי תתמקד במציאת שותפים אסטרטגיים ובמימון מחדש של חובותיה, אבל לא מן הנמנע כי גם מכירת הפעילות כולה עשויה לעלות על שולחן הדיונים.
בהודעה שפרסמה מסרה פרוטליקס כי התקשרה עם חברת ייעוץ פיננסי מהשורה הראשונה לצורך סיוע בהערכה ובחינה של האלטרנטיבות האסטרטגיות העומדות בפניה לצורך מקסום הערך לבעלי המניות. לדברי מנכ"ל פרוטליקס, דרור בשן, לצוות ההנהלה יש כיום שלוש יוזמות מרכזיות, שכוללות שיפור מבנה ההון של החברה, מציאת שותפים אסטרטגיים וחתימה על הסכמים עמם, וכן קידום פעיל של צבר המוצרים שבפיתוח לקראת מסחורם.
פרוטליקס נסחרה היום (א') בבורסה לפי שווי של 110 מיליון שקל (31 מיליון דולר) בלבד, לאחר שרואי החשבון שלה הצמידו הערת "עסק חי" לדוחותיה הכספיים לסיכום הרבעון השני של 2019. לדברי רואי החשבון, מאחר שעיקר עסקיה של החברה הוא בפיתוח תרופות חדשות, היא מציגה הפסדים כבדים מפעילותה ותזרים שלילי מפעילות שוטפת. מאז השיא ב-2014 איבדה המניה כ-90% מערכה.
מעבר לכך, מדגישים רואי החשבון כי לפרוטליקס חוב של 57.9 מיליון דולר למחזיקי האג"ח להמרה שלה, המובטח בשעבוד על נכסיה. החוב אמור להיפרע רק ב-2021, אלא שלפי תנאי האג"ח, מחויבת החברה להחזיק בכל עת בקופתה סכום מינימלי של 7.5 מיליון דולר.
שלמה ינאי פרש בתחילת החודש
נכון לסוף יוני השנה הכילה קופת פרוטליקס מזומנים בשווי 25 מיליון דולר - כלומר, 12 מיליון דולר פחות מהיקף המזומנים שהיו ברשותה בסוף דצמבר 2018. לפי שעה, מדובר לכאורה בכמות מספקת, אלא שרואי החשבון של החברה הדגישו באזהרתם כי כמות המזומנים הנוכחית וקצב שריפת המזומנים עשויים שלא לאפשר לחברה לעמוד בפעילויות הפיתוח המתוכננות וברמת ההוצאות המקבילה ב-12 המחודשים הקרובים.
מניית פרוטליקס נסחרה בסוף השבוע בארה"ב במחיר של 25 סנט, כאשר מחיר ההמרה עומד על 85 סנט. לפרוטליקס קיימת אפשרות תיאורטית לבצע המרה כפויה של החוב למניות, אבל זאת ניתן יהיה לבצע רק אם מחיר המניה יהיה גבוה ב-50% ממחיר ההמרה במשך 20 ימי מסחר מתוך 30 ימי מסחר שקדמו להמרה.
אזהרת רואי החשבון הובילה בתחילת החודש לנפילה חד-יומית של 31% במניית פרוטליקס, ובהמשך גם לעזיבת היו"ר שלמה ינאי. עוד קודם לשני אירועים אלה, עזב בתחילת מאי גם המנכ"ל הקודם, משה מנור.
פרוטליקס מפתחת תרופות על בסיס הנדסה גנטית של חלבונים אנושיים בתוך תאי גזר. המוצר הראשון שפיתחה החברה, הוא תרופה למחלה הגנטית גושה. נוסף על כך, היא מפתחת כמה תרופות נוספות, והמובילה ביניהן היא תרופה למחלת פברי (מחלה גנטית תורשתית ונדירה, הפוגעת בפירוק שומנים וסוכרים בדם). המוצר הראשון שהביאה פרוטליקס לשוק - התרופה לגושה - הגיע לשוק רווי, ולמרות הסכם מסחור גדול עם חברת פייזר העולמית לא הצליח לכבוש נתחי שוק משמעותיים. במסגרת אסטרטגיה שהוביל המנכ"ל הקודם מנור, שמונה לתפקיד ב-2014, מכרה פרוטליקס את הזכויות לתרופה לפייזר, תוך שהוא משאיר לעצמה רק את שוקי ישראל וברזיל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.