רשות התחרות דחתה את טענות בזק במסגרת השימוע שערכה לה, ואשר במסגרתו הטילה עליה קנס של 30 מיליון שקל. הממונה על התחרות, עו"ד מיכל הלפרין, הודיעה היום (ד') לבזק כי היא קובעת שהחברה, כבעלת מונופולין, ניצלה לרעה את שליטתה בתשתיות תקשורת פסיביות.
התשתיות הפסיביות בהן עוסקת החלטת הממונה הן הצנרת התת-קרקעית (קנים) ובורות התקשורת (גובים), שבהן נעשה שימוש לצורך העברת כבלי תקשורת. בשתי הפרות החוק שביצעה, בזק הציבה חסמים בפני מתחרות המבקשות לפרוס רשת תקשורת קווית בתשתית הפסיבית שלה. הפרקטיקות שנקטה בזק היו עלולות לפגוע בהתפתחות התחרות באספקת שירותי תקשורת מסוג של אינטרנט, טלוויזיה וטלפוניה קווית.
מדובר בהתנהלות בזק במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי תחת ההנהלה והבעלים הקודמים של החברה. לדברי הרשות, בזק פגעה במתחרותיה בכך שהערימה קשיים שמנעו מהן לפרוס סיבים בתוך תעלות התקשורת שלה. מדובר בגישה לבורות התקשורת של החברה שמחברים בניינים, ובזק מנעה את השימוש של מתחרותיה בגובים אלה.
בנוסף, בזק מנעה מהחברות המתחרות לפרוס סיבים דרך תעלות התקשורת שלה באופן רציף, ואילצה אותן לחבר סיבים בצורה מקוטעת. הערמת הקשיים פגעה ביכולות של פרטנר וסלקום להניח סיבים במהירות ובאפקטיביות, ובכך בזק הביאה לפגיעה בתחרות ובציבור.
השימוע בנושא התנהל כבר מזה תקופה ארוכה. רשות התחרות שמעה את בזק, ולטענתה החברה לא מסרה מידע מלא על פעולותיה, ולפיכך הרשות החליטה, בנוסף לקנס המקורי, לקנוס את בזק ב-8 מיליון שקל נוספים.
בנוסף, הרשות החליטה לקנוס את מנכ"לית בזק לשעבר, סטלה הנדלר, שבתקופת כהונתה אירעו האירועים המדוברים, והיא הייתה מודעת לכך. הקנס בסך 8 מיליון שקל לא ניתן בתקופת בתקופת הנדלר אלא אחרי שעזבה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.