עכשיו זה רשמי. שופט בית משפט השלום בתל אביב, גלעד הס, דחה היום את תביעת לשון הרע שהגישו לשכת עורכי הדין ויו"ר הלשכה הקודם, עו"ד אפי נוה, נגד העיתונאית שרון שפורר. הלשכה לא התנגדה לדחיית התביעה.
עם זאת, השופט עדיין לא קיבל החלטה בסוגיית הוצאות המשפט. נזכיר כי שפורר דורשת כי לשכת עוה"ד תישא במלוא הוצאותיה בהליך אך הלשכה מתנגדת לכך. השופט קבע היום כי ההחלטה לעניין ההוצאות תנתן בנפרד.
תחילת הסכסוך לפני יותר משלוש שנים אז הגישו לשכת עורכי הדין ועו"ד אפי נוה, תביעת לשון הרע בסך כמיליון שקל נגד שפורר בגין סדרת כתבות שהיא פרסמה באתר "המקום הכי חם בגיהינום".
בתביעה טענו נוה והלשכה, בין היתר כי שפורר כלל לא נהגה כעיתונאית אלא כ"תועמלנית". בתביעה נטען כי שפורר פרסמה בכוונה תחילה מידע מכפיש ושקרי על הלשכה ועל נוה.
שפורר טענה בתגובה, באמצעות עו"ד יהונתן קלינגר, כי כל פעולותיה היו בגדר "עיתונות אחראית" וכי בלשכת עוה"ד כלל לא חולקים על החלק העובדתי בפרסומים.
לאחר שנוה פרש מתפקידו בשל הסתבכויותיו הפליליות החליטה לשכת עוה"ד לסגת מניהול התביעה נגד שפורר. זאת, בין היתר, בשל לחץ ציבורי ותקשורתי שהופעל עליה (גם ע"י החתום מעלה). גם כורמים בלשכה ובראשם יו"ר מחוז תל-אביב בלשכת עורכי הדין, עו"ד עמית בכר, קראו לביטול תביעות הדיבה של הלשכה נגד עיתונאים. בכר אמר כי בכדי שתקשורת תוכל למלא את תפקידה ככלב השמירה של הדמוקרטיה, יש לאפשר לה את מרחב הפעולה, את מרחב העצמאות ואת מרחב הטעות.
"מתקפות על מקצוע העיתונות ונגד עיתונאים כמוהן כמתקפה על המרחב הדמוקרטי, ואין להשלים איתן", אמר עו"ד בכר. לדבריו, לשכת עורכי הדין המתייצבת כמגינה על שלטון החוק, צריכה להתייצב בקול ברור גם נגד מתקפות אישיות על עיתונאים או כלי תקשורת. בכלל זה, תביעות של נבחרי ציבור נגד עיתונאים צריכות להישמר למקרים קיצוניים וחריגים, כדי למנוע מתביעות כאלה להפוך במכוון או שלא ככלי להשתקה. יצוין כי גם החתום מעלה קרא ב-27 במאי 2019 ללשכת עוה"ד לבטל את התביעה נגד שפורר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.