קרן ההשקעה בתשתיות ג'נריישן קפיטל, שהקימו יוסי זינגר (יו"ר הקרן) והמנכ"ל ארז בלשה, דיווחה ביום חמישי כי חתמה על מזכר הבנות עם קבוצת עזריאלי לרכישת מלוא הבעלות על חברת התפלת המים GES, בהיקף של 110 מיליון שקל. העסקה כפופה להשלמת המשא ומתן וחתימה על הסכם מפורט. במסגרת מזכר ההבנות נתנה עזריאלי לקרן התחייבות שלא לנהל מו"מ עם גורמים אחרים למשך 60 יום.
GES עוסקת בטיפול, בטיהור ובהתפלת מים ושפכים. כמו כן, החברה מחזיקה במחצית מהבעלות על חברת זירו ווייסט (Zero Waist) שזכתה במכרז להקמת מתקן טיפול בפסולת עירונית באזור השפד"ן, הנמצא בשלב הסגירה הפיננסית. לחברה יש גם מתקן לייצור כימיקלים לתעשייה.
מבחינת המוכרת, עזריאלי, GES היא הנכס המשמעותי האחרון שבו החזיקה החברה הבת גרנית הכרמל, חברת החזקות בפני עצמה, שבעבר נוהלה בידי זינגר (כמנכ"ל) ובלשה (סמנכ"ל כספים). בשנים האחרונות מימשה עזריאלי את יתר הפעילויות שהחזיקה גרנית הכרמל, וזאת כחלק מרצונה להתמקד בפעילות הליבה שלה בתחום הנדל"ן המניב. הפעילויות הנמכרות כללו את חברת הצבע טמבור, חברת הדלק סונול, מתקן ההתפלה בחוף פלמחים ולאחרונה גם את חברת סופרגז, שנמכרה לאלקו תמורת כ-1 מיליארד שקל, בניכוי החוב הפיננסי נטו של גרנית הכרמל, המוערך בכ-250 מיליון שקל.
בד בבד עם הדיווח על מזכר ההבנות לרכישת GES, השלימה ג'נריישן קפיטל ביום חמישי גיוס של 525 מיליון שקל בהנפקת מניות, וזאת ככל הנראה לצורך מימון ההשקעות שביצעה לאחרונה. ההנפקה בוצעה לפי מחיר של 88 אג' למניה, נמוך בכ-9% ממחיר הסגירה של המניה בבורסה באותו יום. את ההנפקה הובילו פועלים אי.בי.אי ואפסילון חיתום, והשתתפו בה, בין השאר, מגדל, כלל, הראל, הפניקס, פסגות, מיטב, מור וקרן ספרא. במקביל, דיווחה הקרן כי היא מנהלת מו"מ עם בנק לקבלת מסגרת אשראי בהיקף של כ-80 מיליון שקל, שתובטח בשעבוד על החזקותיה של הקרן (49%) בחברת ההסעות בון תור.
ההשקעות שביצעה קרן ג'נריישן קפיטל
שורה של השקעות משמעותיות
לאחרונה ביצעה ג'נריישן קפיטל מספר השקעות משמעותיות. בתחילת החודש שעבר דווחה הקרן על עסקה לרכישת המחצית השנייה של מניות החברה הפרטית להב הרים ירוקים, בעלת השליטה (70%) בחברתה הבורסאית סולגרין, הפועלת בתחום האנרגיות המתחדשות, תמורת כ-44 מיליון שקל. לאחר מכן, לקראת סוף אוגוסט, רכשה ג'נריישן קפיטל את פעילות הגז הטבעי של קבוצת אלקטרה, תמורת כ-135 מיליון שקל.
עוד לפני כן, בסוף יולי, זכתה קבוצה שבה חברה ג'נריישן קפיטל (באמצעות רפק אנרגיה, שבה היא מחזיקה מחצית מההון) במכרז לרכישת אתר ייצור החשמל "אלון תבור", שכולל שלוש תחנות כוח פעילות בהספק של כ-583 מגוואט, בסכום של כ-1.9 מיליארד שקל. לקבוצה (MCR, שבה רפק אנרגיה שותפה ב-31%) ניתנה אופציה להקים באתר תחנת כוח על בסיס גז טבעי במחזור פתוח, בהספק של עד 230 מגוואט. חלקה של הקרן בסכום שנקבע במכרז לרכישת האתר עומד על כ-290 מיליון שקל (מתוכו כ-70 מיליון שקל בהון עצמי, והיתרה בהלוואה).
הקרן, שהוקמה בחודש מאי 2018 על-ידי ארז בלשה ויוסי זינגר בשותפות עם קבוצת ויולה, מתמקדת בהשקעות בתחומי התשתיות והאנרגיה: חשמל, גז טבעי, תחבורה, סביבה, מים, בינוי זכייני ועוד. מניית ג'נריישן קפיטל רשמה היום ירידה של כ-2%, ומאז הצטרפה לבורסה, בתחילת חודש מרץ השנה, רשמה המניה עלייה של אחוזים בודדים, ושווייה של הקרן הגיע לכ-330 מיליון שקל. הקרן גייסה בהנפקתה 52 מיליון שקל, לאחר שקיבלה ביקושים בהיקף של כ-72 מיליון שקל בלבד. הגיוס בוצע בהנחה של 7% על מחיר המינימום של המניה, ולפי שווי חברה של 277 מיליון שקל לפני הכסף - שווה לסכום שגייסה הקרן מגופים מוסדיים טרם ההנפקה.
עד להנפקה סגרה הקרן שלוש עסקאות: בתחילת יולי אשתקד רכשה הקרן 49% מחברת ההסעות בון תור בכ-100 מיליון שקל. לאחר מכן שילמה הקרן 70 מיליון שקל עבור 50% מרפק אנרגיה. בעסקה נוספת, קטנה יותר, רכשה הקרן 50% מחברת להב הרים ירוקים, הפועלת בתחום האנרגיה הסולארית, בכ-34 מיליון שקל (ולאחרונה כאמור רכשה את המחצית הנוספת, והגיעה להחזקה מלאה בלהב הרים ירוקים שהחזיקה בכ-70% ממניות סולגרין).
סולגרין, אגב, הפועלת בתחום האנרגיה הסולארית, השלימה גם היא ביום חמישי האחרון גיוס, בהיקף של כ-24 מיליון שקל, בהנפקת מניות ואופציות. בהנפקה השתתפו מור בית השקעות, מיטב דש וקרן ספרה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.