לאחר שפורסמו הדיווחים על כוונת מנכ"ל סלקום ניר שטרן לפטר 700-800 מעובדי החברה, ובהמשך להודעת ההסתדרות על ההיערכות למאבק נגד הפיטורים בחברות התקשורת, עצרו עובדי סלקום את העבודות, ובשעה זו שירותי החברה מושבתים. בתוך כך, בהנחיית יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, ההסתדרות הכריזה לפני זמן קצר על סכסוך עבודה בסלקום.
מוקדם יותר פורסם כי ההסתדרות נערכת למאבק קשה נגד הפיטורים הצפויים בחברות התקשורת. יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד הודיע כי "התנהגותו הברוטלית חסרת הרגש של מנכ"ל סלקום ניר שטרן כלפי עובדי החברה - שהם ההון האנושי החשוב ביותר שלה - ופעולותיו החד-צדדיות, ייענו על-ידי ההסתדרות וארגון עובדי סלקום ביד קשה".
שביתת עובדי סלקום / צילום: כדיה לוי
יו"ר ההסתדרות הדגיש בדבריו כי שטרן מפר ביד גסה הסכם שנחתם אל מול העובדים וההסתדרות, שבו כבר סוכמו דרכי ההתנהלות. "ההסתדרות לא תשב בחיבוק-ידיים ותיתן ליו"ר הוועד מיה יניב וכלל עובדי סלקום גיבוי מלא במאבק על ביטחונם התעסוקתי. חוסר הרגישות שמפגינה הנהלת סלקום היא לא פחות מהתנהגות מקוממת, ובישראל בשנת 2019 לא ניתן להשלים עם התנהגות שכזו", אמר בר-דוד.
יו"ר ההסתדרות יזמן אליו במהלך היום את כל ועדי חברות הסלולר לתיאום עמדות עקב המשבר בשוק.
מאיה יניב ממארגני ההפגנה בסלקום / צילום: כדיה לוי
נזכיר כי מוקדם יותר פנה מנכ"ל סלקום ניר שטרן במסר ישיר לעובדים, וציין כי אין מנוס מפיטורים בחברה. שטרן אמר כי "אם רוצים לשמור על החברה יציבה, אי-אפשר לחכות יותר", וקרא לעובדים לשתף פעולה עם תוכנית שתחזיר את החברה לרווחיות.
מאיה יניב ממארגני ההפגנה בסלקום / צילום: כדיה לוי
לאור ההתפתחויות האחרונות, ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "משרד התקשורת רואה בראש סדר העדיפויות את טובת הצרכן, אך מעבר ליצירת סביבה תחרותית, המשרד אחראי על קיום תשתיות ברמה הגבוהה ביותר. המשרד עוקב מקרוב ומודע למצב החברות, אך אין בכוונתו להתערב בנעשה בחברות עצמן. מעבר למכרז דור 5, בוחן המשרד צעדים נוספים שיאזנו את התחרות מצד אחד, ומצד שני יאפשרו לחברות להשקיע בתשתיות מתקדמות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.