סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
המסחר בארה"ב ננעל בירידות קלות. דאו ג'ונס, נאסד"ק ו-S&P 500 איבדו כ-0.1%.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי הוא משהה את שיחות הסחר עם טורקיה ומעלה את המכס על הפלדה מטורקיה ל-50%. זאת בתגובה להתקפה של טורקיה על הכורדים בצפון סוריה.
מניית אובר עלתה ב-3.3% במסחר היום. מניית ביונד מיט איבדה 3.9%.
21:40
המסחר בארה"ב מתנהל במגמה מעורבת. דאו ג'ונס ונאסד"ק עולים כ-0.1% ו-S&P 500 נסחר ללא שינוי.
הנפט נסחר בירידות של 2%. מחיר חבית נפט עומד כעת על 53.58 דולר.
20:20
המסחר בארה"ב מתנהל במגמה מעורבת גם בשעה זו. S&P 500 יורד ב-0.1%, נאסד"ק נסחר ללא שינוי ודאו ג'ונס עולה ב-0.1%.
מניית ביונד מיט יורדת מעל ל-4%. זאת לאחר שבנק ההשקעות וולס פארגו העניק למניה מחיר יעד של 125%, נמוך ממחיר בו סיימה את המסחר ביום שישי, שעמד על 131.39 דולר למניה. בבנק ציינו כי התחרות שאיתה מתמודדת החברה צפויה להתגבר.
אובר פיטרה כ-350 עובדים. מדובר בכ-1.5% מכלל עובדי החברה.
19:15
המסחר בארה"ב מתנהל במגמה מעורבת. דאו ג'ונס עולה ב-0.1%, אך נאסד"ק ו-S&P 500 נסחרים ללא שינוי.
18:45
המסחר בארה"ב עבר לעליות קלות של עד 0.15%. המסחר באירופה ננעל במגמה שלילית. פוטסי איבד 0.5%, קאק איבד 0.4% ודאקס ירד ב-0.2%. סטוקס 600 איבד 0.5%.
מניית אובר עולה בכ-4% במסחר. החברות אובר וליפט תובעות את עיריית ניו יורק בתגובה לחוק חדש המגביל את הזמן שבו נהגי המוניות יכולים לנסוע ברחבי מנהטן ללא נוסעים.
16:30
המסחר בארה"ב נפתח בירידות. דאו ג'ונס מאבד 0.2%, S&P 500 יורד ב-0.1% ונאסד"ק נפתח ללא שינוי. המסחר באירופה מתנהל גם הוא בירידות: קאק ופוטסי מאבדים כ-0.6%, דאקס יורד ב-0.5% וסטוקס 600 נופל ב-0.7%.
15:10
המסחר באירופה מתנהל בשעה זו בירידות. קאק מאבד 0.7%, דאקס יורד ב-0.6% ופוטסי מאבד 0.5%. סטוקס 600 יורד ב-0.85%. החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה שלילית בארה"ב.
מזכיר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין אמר היום ל"CNBC" כי לארה"ב וסין יש הסכם ראשוני שמטפל בכמה מהסוגיות המרכזיות שגרמו למתיחות בין שתי המעצמות. "הייתה לנו התקדמות משמעותית במשא ומתן בשבוע האחרון. יש לנו הסכם עקרוני שתלוי בסיכומים בכתב", אמר מנוצ'ין. בנוסף הוא ציין כי אם השתיים לא יצליחו להגיע להסכם, ארה"ב תטיל מכסים על מוצרים סיניים במהלך אמצע דצמבר. עם זאת, הוא אמר כי הוא "מצפה שיהיה הסכם עם סין".
למרות האופטימיות של מנוצ'ין, לא בטוח שההסכם יחתם בקרוב. לפי "CNBC", הסינים מעוניינים בסבב נוסף של דיונים לפני שיחתמו על הסכם הסחר.
מלכת בריטניה אליזבת השנייה נשאה היום בצהריים נאום המציג את עיקרי המדיניות של הממשלה הבריטית בראשות בוריס ג'ונסון, שאחריו תתחדש עבודת הפרלמנט. הדיונים מתחדשים בתחילתו של שבוע קריטי מבחינת ג'ונסון, על רקע שאיפתו להוציא את בריטניה מהאיחוד האירופי עד ה-31 באוקטובר, בעוד כשבועיים בלבד. המלכה הקריאה בבית הלורדים את הנאום, שנכתב עבורה ב"דאונינג 10". הנאום נפתח במשפט: "העדיפות העליונה של ממשלתי הייתה תמיד להבטיח את היציאה מהאיחוד האירופי ב-31 באוקטובר". ביום חמישי הקרוב תתכנס בבריסל פסגת ראשי האיחוד האירופי, כשהנושא האחרון מבחינת סדר היום הרשמי הוא פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי. הדיונים צפויים להמשיך גם ליום שישי. הליש"ט מאבדת 0.9% מול הדולר כעת.
11:00
בורסות אירופה נפתחו בירידות בהובלת בורסת פריז, על רקע נתוני מאקרו חלשים מסין, שעמעמו מעט את האווירה האופטימית השוררת בשווקים מאז הודיע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שהגיע עם סין להבנות משמעותיות בחלק מסעיפי הסכם הסחר.
07:30
המסחר בבורסות אסיה מתנהל בעליות, על רקע האווירה האופטימית השוררת בשווקים מאז הודיע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שהגיע עם סין להבנות משמעותיות בחלק מסעיפי הסכם הסחר.
בורסת הונג קונג עולה בכ-1%, בורסת שנחאי רושמת עליות של 1.3%, הקוספי עולה כ-1.3%, מובל על ידי יצרניות השבבים הגדולות, ביניהן SK Hynix שעולה 1.7%, וסמסונג שעולה 2.3%.
בחודש שעבר הודיעה סמסונג כי הרווח הנקי שרשמה ברבעון השלישי של השנה עקף את תחזיות האנליסטים. תוצאות מלאות יתפרסמו בהמשך החודש.
בורסת אוסטרליה עולה 0.7%, כשמדד הפיננסים רושם עליות של כ-1%: בנק ANZ עולה בכ-1%, Commonwealth Bank רושם עליות של כ-0.5%, Westpac הוסיך 0.9% לערכו והבנק המרכזי של אוסטרליה עלה כ-0.9%.
בורסת טוקיו סגורה היום לרגל יום הספורט והבריאות.
בורסות ניו יורק סגרו את שבוע המסחר שעבר בעליות שערים, וזאת לאור הדיווח הן מסין והן מוושינגטון כי ישנם הסכמות בנוגע לחלק מסוגיות הסחר. מדד הדאו ג'ונס טיפס בכ-1.2%, מדד S&P 500 עלה בכ-1% ואילו הנאסד"ק הוסיף לערכו 1.34%.
כאמור, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כינה בסוף השבוע את ההבנות שהושגו עם סין בשיחות הסכם הסחר כ"צעד חשוב מאוד". "הגענו לעסקה משמעותית מאוד עם סין בשלב הראשון. השלב השני יתחיל מיד", אמר טראמפ בחדר הסגלגל כשלצידו סגן ראש הממשלה הסיני ליו הו. שני מנהיגי המעצמות הכלכליות תיארו את מעמד חתימת מה שרבים כינו כ"מיני הסכם", כתוצר של "שיתוף פעולה".
לפי טראמפ, החלק הראשון של הסכם הסחר יכתב במשך שלושת השבועות הקרובים והוא יתייחס לדאגות ארה"ב סביב סוגיות הקניין הרוחני והשירותים הפיננסיים. ארה"ב מצידה תרכוש מסין ציוד חקלאי ששוויו נע בין 40 ל-50 מיליארד דולר.
טרם הפרסומים, אמר שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, שהמכסים שארה"ב תכננה להטיל על יבוא של מוצרים תוצרת סין לא יכנס לתוקף ביום ג' הקרוב. ארה"ב איימה בעבר להעלות את המכס על סחורות תוצרת סין בשווי של 250 מיליארד דולר מ-25% ל-30%. החלטת שר האוצר הנוכחית אינה מתייחסת לגל המכסים הנוסף שאמור להיכנס לתוקף ב-15 לדצמבר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.