חברת מיקרוסופט הציגה הכנסות של 33 מיליארד דולר ברבעון החולף, צמיחה של 14% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. גם בשורת הרווח הפתיעה החברה לטובה, כשהציגה רווח של 1.38 דולר למניה, לעומת תחזית האנליסטים לרווח של 1.25 דולר. ברבעון המקביל עמד הרווח על 1.14 דולר. הרווח הנקי הסתכם ב-10.7 מיליארד דולר, עלייה של 21% לעומת הרבעון המקביל. התוצאות עליהן דיווחה מיקרוסופט הן של הרבעון הראשון של שנת הכספים 2020.
הכנסות מיקרוסופט מתחלקות בין שלוש היחידות העסקיות שלה: מחטיבת הפרודוקטיביות והתהליכים העסקיים של החברה, שכוללת את אופיס, הענן דיינמיקס והרשת החברתית המקצועית לינקדאין, הניבה הכנסות של 11.1 מיליארד דולר, 200 מיליון דולר יותר מהתחזיות וצמיחה של 13% לעומת הרבעון המקביל; פעילות הענן של מיקרוסופט, שכוללת את שירותי ענן Azure, מכירות שרתים, גיטהאב ועוד, הניבה הכנסות של 10.8 מיליארד דולר, צמיחה של 27% לעומת הרבעון המקביל. האנליסטים צפו כי הכנסות החטיבה הזאת יעמדו על 10.4 מיליארד דולר.
באופן ספציפי, פעילות Azure צמחה ב-59%, האטה בקצב הצמיחה לעומת הרבעון הקודם, אז צמחה הפעילות ב-64%. מיקרוסופט אמנם צוברת בהדרגה נתח שוק, אך מי ששולטת ללא עוררין בשוק הענן היא אמזון.
החטיבה השלישית, קבוצת המחשוב האישי, שכוללת בין היתר את ווינדוס, מחשבי סרפס ומכשירי אקסבוקס, הציגה הכנסות של 11.1 מיליארד דולר, עלייה של 4% לעומת הרבעון המקביל. האנליסטים צפו כי הכנסות החטיבה יעמדו על 10.9 מיליארד דולר.
ברבעון הראשון החזירה מיקרוסופט 7.9 מיליארד דולר למשקיעים באמצעות רכישה עצמית של מניות ודיווידנדים - 28% יותר מאשר ברבעון המקביל.
מיקרוסופט סיימה את השנה הפיסקלית 2019 עם צמיחה של 14% בהכנסות השנתיות. שווי השוק שלה הוא מעל טריליון דולר, ומניות החברה עלו ביותר מ-35% במהלך 2019. אף אנליסט שמסקר את החברה לא ממליץ כרגע למכור את המניה שלה, 30 ממליצים לקנות אותה ושניים ממליצים להחזיק אותה. עם זאת, בארבעת החודשים האחרונים המניה רשמה תשואה אפסית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.