סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:25
המסחר בבורסה בתל אביב ננעל במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 עלה ב-0.2%, מדד ת"א 125 שנסחר בירידות קלות עבר בנעילה לעלייה סמלית של 0.03%, ומדד ת"א 90 רשם ירידה של 0.5%.
15:30
לאחר מספר ימי עליות ושיאים חדשים במדד ת"א 125 נסחרים היום מדדי המניות בבורסה של תל אביב במגמה מעורבת: ת"א 35 עולה בכ-0.1% ות"א 125 יורד בשיעור דומה. זאת, במקביל למגמה מעורבת בבורסות אירופה ועל רקע צפי לעליות קלות בפתיחת המסחר בוול סטריט.
בשוק האג"ח נסחרות הממשלתיות השקליות הארוכות בירידות של עד 0.3%, ואילו מדדי התל בונד המרכזיים שומרים על יציבות.
בשוק המטבעות נסחר הדולר בירידה של 0.5% סביב 3.50 שקלים והאירו רושם ירידה של כ-1.1% ונסחר סביב 3.88 שקלים.
מבין מניות מדד ת"א 125 בולטת טבע , שנמצאת במומנטום חיובי לאחרונה. המניה עלתה היום בכ-2% והשלימה התקדמות של 34% בחודש האחרון.
גם מניית קבוצת דלק נמצאת במומנטום חיובי בימים האחרונים. היום רשמה המניה עלייה של 2% והשלימה התקדמות של 13% בארבעת ימי המסחר האחרונים.
עוד בולטות בעליות של עד 3% מניות בזק , שיכון ובינוי , סאפיינס , אודיוקודס , ויקטורי וביג .
מנגד, ירידות של עד 5% נרשמות במניות קרסו , אנלייט , שפיר הנדסה , גילת , נייר חדרה וסלקום .
בקרב המניות הקטנות בולטת נטו מלינדה עם עלייה של 4% במחזור גבוה.
כיטוב פארמה עולה ב-9% וקומפיוגן רושמת עלייה של 7.5%.
מנגד מניית אורביט יורדת בכ-5% וקופיקס מאבדת 4.7% לאחר שמנכ"ל החברה הודיע אתמול על התפטרותו
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, מתייחס בסקירתו השבועית לנתוני המאקרו הטובים שפורסמו בימים האחרונים בארה"ב ואומר כי "שוק העבודה האמריקאי ממשיך להפגין עוצמה. תוספת המשרות החודשית הכתה את התחזית בחודש אוקטובר והנתונים לחודשים הקודמים עודכנו כלפי מעלה. המספר היה יכול להיות אף יותר גבוה אלמלא השביתה בג'נרל מוטורס. שיעור האבטלה נותר נמוך ברמה של 3.6%, זאת תוך עלייה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה לרמה הגבוהה ביותר מאז המשבר".
"ההערכות לגבי הסיכויים למיתון בארה"ב נתקלות בטענה שהמיתון לא יכול לקרות כאשר הצריכה הפרטית ממשיכה לצמוח ושיעור האבטלה נמצא בתחתית. זה לא מדויק. המיתון ב-2001 התחיל רשמית בחודש מרץ 2001 כאשר עד סוף שנת 2000 כמעט לא היה ניתן לראות סימנים כלשהם של היחלשות בצריכה הפרטית. שיעור האבטלה התחיל לעלות בכלל רק עם תחילת המיתון".
לעומת זאת, "ההתמתנות בגידול במשרות התחילה להיות ניכרת, כבר באמצע שנת 2000, כ-9 חודשים לפני תחילת המיתון. מבחינה כלכלית, מיתון שמתרחש בגלל ירידה בפעילות של המגזר העסקי (השקעות, סחר חוץ) ולא בגלל בעיות הצרכנים, כמו בשנת 2008, הוא בדרך מתון יותר וקצר יותר. במיתון מסוג זה גם שוק המניות יורד בדרך כלל בשיעור קטן יותר, אך לא תמיד. ב-2001 מדד S&P 500 ירד מהשיא כמעט ב-50%".
להערכתו, "האופטימיות לקראת החתימה על הסכם הסחר (שלב ראשון) בין ארה"ב לסין בתוספת ההשפעה של הבנקים המרכזיים צפויים לתמוך בשוקי המניות בטווח הקצר. אולם, המשך היחלשות בצמיחה מייצרת סיכונים במבט לשנת 2020".
14:00
המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל ביציבות כאשר ת"א 35 ללא שינוי, ת"א 90 משיל 0.2% ומנגד הבנקים מטפסים.
נטו מלינדה עולה ב-3.8% במחזור מסחר חריג יחסית לממוצע במניה.
קבוצת אלקו דיווחה היום על השלמת העיסקה לרכישת חברת שיווק הגז, סופרגז, המוחזקת במלואה ע"י גרנית הכרמל, מידי קבוצת עזריאלי. במועד ההשלמה שילמה אלקו לקבוצת עזריאלי סך של כ-567.5 מיליון שקל, מתוך סך התמורה שנקבעה על כ-817.5 מיליון שקל.
האירו צונח ב-1.1% מול השקל ל-3.889 שקלים, הדולר מאבד 0.6% לרמה של 3.501 שקלים.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו, אמר: "בתחילת החודש ראינו עסקאות של חברות שעשו קניות גדולות נקודתיות על בסיס תמחור של שער של סוף חודש ולכן זה הצטבר והביא לטיפוס של הדולר לעבר 3.53 שקלים. עכשיו יש היצעים משני מגזרים: חברות הייטק שצריכות לשלם שכר והן מוכרות מט"ח וגם לצורך כל התשלומים הפנסיונים. היצע הדולרים גדול כי הרבה שחקנים חיכו לראות אם הרמות של הדולר חוזרות לרמה של חודש שעבר (3.54-3.55 שקלים לדולר) וכשראו שזה לא מגיע הם מנסים בחוסר ברירה למכור דולרים כי הם צריכים לשלם משכורות אז הם מוכרים ומורידים את שער הדולר".
"לגבי שער האירו", הוסיף פריימן, כי "זה ביטוי טכני של הצירוף של שקל-דולר ואירו-דולר. בעולם האירו נחלש מעט מול הדולר נוצר מצב שיש צירוף של חולשה של האירו מול השקל. האירו נחלש בגלל שמחכים לראות את תהליך המעבר של דראגי החוצה והשאלה איך השוק יעבוד בסביבה החדשה כשתשומת הלב העיקרית מופנית להסכם הסחר שבין סין לארה"ב. הציפייה היא שארה"ב תבטל חלק מהמכסים שהיא הטילה על סין".
"ללא אירועים חריגים בזירה המקומית, כמו למשל חוסר ודאות פוליטי, טיפול בגירעון תקציבי שהולך ומעמיק, עננה ביטחונית שמרחפת - כל אלה פורשים "רשת הגנה" לדולר מפני ייסוף השקל, כאשר הפחתת ריבית הדולר האחרונה צמצמה את הכדאיות להחזקת דולרים מול השקל וזה מחזק את השקל", אמר פריימן. "בטווח הארוך לשקל פוטנציאל התחזקות, בטווח הבינוני על רקע אי-הוודאות המקומית פוטנציאל הייסוף של השקל מוגבל ובטווח הקצר מכירות מצד יצואנים ובראשן חברות הייטק עשוי להביא את השקל גם מתחת ל-3.550 שקלים".
11:55
המסחר בבורסת תל אביב מתנהל בשעה זו ביציבות עם נטייה לירידות. ת"א-35 נסחר ללא שינוי, ת"א-125 יורד בכ-0.1% ות"א-90 מאבד 0.4%. מדד הביומד מזנק ב-1.15%, בהובלת מניות כיטוב פארמה , קומפיוגן וטוגדר .
מניות טבע ובזק עולות בכ-2%. שפיר הנדסה מאבדת 2.2%%.
חברת ויתניה דיווחה על ניהול משא ומתן עם חברות שבבעלות המשקיע בני לנדא לרכישת מחצית מהזכויות במקרקעין בנס ציונה בסכום שנע בין 100-90 מיליון שקל. הצדדים בוחנים הקמת מבנים על הקרקע שתיועד לתעסוקה, בכפוף להתקשרות עם שוכר עימו מתנהל מו"מ במקביל. ויתניה צופה השלמת המשא ומתן עד סוף השנה.
09:45
המסחר בתל אביב נפתח בעליות קלות בהמשך לשיאים שנקבעו אמש בוול סטריט. מדד ת"א 35 עולה ב-0.2%, כך גם מדד ת"א 90 ומדד הבנקים.
מניית דלק עולה ב-2.3% בפתיחה וממשיכה את המומנטום החיובי שנרשם בימים האחרונים בזק קופצת ב-2.2% בהמשך להחלטת משרד התקשורת והאוצר להתניע מהלך שיאפשר לבזק להחליט בעצמה באיזה אזורים היא תרצה לפרוס את רשת הסיבים. באזורים שבזק תוותר על הפריסה, ייבחר במכרז אחד המפעילים, שיקבל תמריץ מקרן השקעות לפריסה אוניברסלית, שתמומן על ידי המפעילים.
06:00
יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח בהמשך לשיאים שנקבעו אמש בוול סטריט, שם הדאו ג'ונס הוביל את העליות ורשם תשואה של יותר מ-25% מתחילת השנה.
מנייתה של בזק צפויה לרכז עניין על רקע החלטתם של משרד התקשורת והאוצר להתניע מהלך שיאפשר לבזק להחליט בעצמה באיזה אזורים היא תרצה לפרוס את רשת הסיבים. באזורים שבזק תוותר על הפריסה, ייבחר במכרז אחד המפעילים, שיקבל תמריץ מקרן השקעות לפריסה אוניברסלית, שתמומן על ידי המפעילים.
איי.אפ.אפ פרסמה אמש לאחר המסחר בוול סטריט דוחות ופיספסה את תחזית הרווח למניה ב-19 סנט, ואת תחזית ההכנסות ב-20 מיליון דולר.
טבע חוזרת עם פער ארביטרז' חיובי של 0.6%, כך גם אלביט מערכות, כיל חוזרת עם פער חיובי של 1.3%, סאפיאנס עם פער חיובי של 3.55%, מנגד פריגו ואורמת חוזרות עם פער שלילי של כ-1% ורדהיל עם פער שלילי של 4.8%.
אתמול בבורסה בתל אביב המדדים המובילים ננעל ללא שינוי מהותי לעומת רמת הפתיחה.
מניות דלק ודלק קידוחים בלטו גם אתמול בעליות בהמשך להשלמת עסקת EMG.
כלכלני הראל פיננסים מציינים בסקירתם השבועית, כי "על רקע רמות השיא בשוק האמריקאי, חשוב לוודא שהחשיפה למניות בארה"ב מתמקדת במניות של חברות רווחיות, שיודעים לנתח אותן ויש להן פוטנציאל צמיחה. סקטור מעניין שעונה לקריטריונים הן מניות של חברות ציוד רפואי, שתוצאותיהן בולטות לחיוב במחזור הדוחות הנוכחי".
עוד אומרים שם כי "בישראל, נתוני הצמיחה והאינפלציה החלשים יחד עם הצפי להרחבה מוניטרית וכל הגורמים החיוביים הגלובליים מספקים תמיכה בשוק המניות המקומי. אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לשוק הישראלי הנהנה מרמת תנודתיות נמוכה יותר משוקי מניות מרכזיים אחרים בעולם. אנו ממשיכים להמליץ להקצות חלק גדול מהחשיפה המנייתית לשוק בארץ לאור העובדה שפוטנציאל התשואה גבוה יותר, הכלכלה נראית טוב והריבית תישאר נמוכה עוד הרבה זמן". בנוגע לשוק האג"ח ממשיכים בהראל "להעדיף אג"ח של חברות בדירוגים גבוהים, שנהנות מתזרים חזק ולכן גם מסיכון נמוך יותר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.