סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
17:28
המסחר בתל אביב ננעל בטריטוריה האדומה, וזאת בצל הפתיחה השלילית של שבוע המסחר בעולם. מדד ת"א 35 איבד 0.44%, מדד ת"א 90 ירד ב-1.5%, ומדד הבנקים השיל 0.7% מערכו.
טבע איבדה 0.6% לאחר שעלתה לאורך היום ביותר מ-3%, פועלים איבדה 1.5%, אנלייט אנרגיה איבדה 4.2%, סלע נדלן ירדה ב-3.5%, עזריאלי איבדה 0.7%.
מחזור המסחר בשוק המניות הסתכם ב-1.19 מיליארד שקל.
14:30
יום המסחר השני לשבוע מתנהל במגמה שלילית. החוזים העתידיים בארה"ב מצביעים על מגמה שלילית לקראת פתיחת המסחר שם. זאת כשהמדדים המובילים שם נמצאים סביב רמות השיא שלהם, וגם בבורסות באירופה כיוון המסחר שלילי.
ברקע לכיוון המסחר, שוב ניצבים חששות המשקיעים בקשר להימשכות מלחמת הסחר בין ארה"ב לבין סין, וזאת בין היתר על רקע התבטאויות של הנשיא האמריקאי, דונלד טראמפ, בנושא במהלך סוף השבוע. עוד ברקע לכיוון השלילי עומדת המתיחות הגוברת בהונג קונג עם המחאות הנמשכות שם, וחששות כי גם המצב העדין בזירה הזו ישפיע על התנהלותה של סין מול ארה"ב.
בהראל פיננסים ציינו בסקירתם השבועית כי המגמה החיובית של השבוע החולף בארה"ב נתמכה ב"ידיעות חיוביות על התקדמות בשיחות הסחר עם סין, יחד עם נתוני מאקרו מעודדים והפתעות חיוביות בעונת הדוחות".
עוד הוסיפו בהראל, כי "על רקע רמות השיא, חשוב לוודא שהחשיפה למניות בארה"ב מתמקדת במניות של חברות רווחיות, שיודעים לנתח אותן ויש להן פוטנציאל צמיחה. ניתן לבחון חשיפה לתתי-סקטורים מעניינים, כמו חברות הציוד הרפואי, שתוצאותיהן גם בולטות לחיוב בעונת הדוחות".
לגבי השוק בישראל הוסיפו בהראל פיננסים, כי "נתוני הצמיחה והאינפלציה החלשים יחד עם הצפי להרחבה מוניטארית וכל הגורמים החיוביים הגלובליים מספקים תמיכה בשוק המניות המקומי. אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לשוק הישראלי הנהנה מרמת תנודתיות נמוכה יותר משוקי מניות מרכזיים אחרים בעולם".
בצד השלילי של מדד ת"א 35, מניות שיכון ובינוי ומליסרון מאבדות כ-1.5%-2.5% ומנגד מניית טבע ממשיכה להתחזק ומוסיפה לערכה כ-3%, אחרי קפיצה של כ-5% אתמול. בבית ההשקעות אופנהיימר, "ממשיכים להחזיק בתיזה חיובית עבור טבע", עם המלצת תשואת יתר.
עוד במסחר, מניות חברות האנרגיה הירוקה אנרג'יקס ואנלייט נחלשות בכ-3%-4%.
חברת מוניציפל דיווחה כי חתמה על הסכם למכירת תיק האשראי שלה לבנק איגוד, מה שיאפשר את מיזוגו של מוניציפל לדיסקונט.
מניית מבני תעשיה מרכזת מחזור מסחר ער, בו רשמה שינויים קלים, וזאת לאחר שבימים האחרונים החלה להיסחר כחברה מאוחדת עם כלכלית ירושלים.
במסגרת באג"ח הקונצרניות נרשמת יציבות, ובמסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה חיובית.
בהתייחס לשוק החוב, בהראל פיננסים ציינו, כי "על רקע התשואות הנמוכות יחסית באג"ח הקונצרני, אנו ממשיכים להמליץ לחפש הזדמנויות השקעה בדירוגים גבוהים. אחת החלופות המעניינות לבחינה בשוק המקומי בתקופה זו היא אג"ח בנקים COCO, המאפשר ליהנות מהשקעה באותם הבנקים המוכרים בדירוג ממוצע AA מינוס, אך בתשואה גבוהה פי ארבעה במקרים מסוימים מכפי שניתן לקבל בחשיפה דרך מדד תל-בונד צמודות בנקים".
עוד הוסיפו לגבי שוק החוב, כי "התנודתיות החדה באג"חים הארוכים בארה"ב כפי שראינו בשבוע החולף ממחישה כי אחזקת אג"ח דולרי במח"מ בינוני ומעלה לא מתאימה לרוב הלקוחות הסולידיים. הפרויקט לא היה בצבר ההזמנות כי אין סגירה פיננסית.
13:00
המסחר בתל אביב מתנהל בטריטוריה האדומה, בעוד החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מאבדים 0.4% ומאותתים על פתיחה שלילית של שבוע המסחר. מדד ת"א 35 משיל 0.4%, ת"א 90 יורד ב-0.95%, ומדד הבנקים יורד ב-0.8%.
מנייתה של טבע עולה בכ-3% נגד הסנטימנט השלילי בשוק, מניית עזריאלי יורדת ב-1.65%, אנלייט אנרגיה מאבדת 3%, אלוני חץ יורדת ב-1.35%.
מחזור המסחר בשעה זו מסתכם ב-433 מיליון שקל.
12:30
נמשכות ירידות השערים הקלות בבורסת ת"א, בהובלת מניית שיכון ובינוי שצונחת ב-2.7%. מן העבר השני בולטת בעליות מניית טבע , שמתחזקת ב-3%.
חברת בי קומיונקיישנס הודיעה כי קיבלה את היתר שר התקשורת, דודי אמסלם, למכירת השליטה בה לידי סרצ'לייט.
10:00
המסחר בבורסה של ת"א נפתח הבוקר בירידות של עד 0.4% במדדים המרכזיים, בהובלת ירידות של עד 1% במניות שטראוס , החברה לישראל ועזריאלי . מניית קבוצת דלק מובילה את הירידות ומאבדת 1%. בצד החיובי של המדד המוביל בולטת לייבפרסון בעלייה של 1.3%.
ירידות נרשמות במניות הבנקים והמדד הענפי מאבד 0.6%.
06:00
המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר (ב') בהמשך ליציבות שנרשמה אתמול, ולאחר העליות של המדדים בוול סטריט לשיא ביום שישי האחרון. יום המסחר הראשון לשבוע זה ננעל ביציבות עם נטייה לירידות, כך מדד ת"א 35 ומדד ת"א 90 איבדו 0.1% מערכם, ומדד הבנקים השיל 0.3%. מניית טבע זינקה בכ-5% בהמשך להודעתה מסוף השבוע האחרון על גיוס חוב של 1.5 מיליארד דולר.
משקיעי ביקום ממתינים לחתימה הרשמית של שר התקשורת דודי אמסלם על האישור לעסקת ביקום-סרצ'לייט.
אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות, מציין בסקירתו השבועית כי "פרץ האופטימיות של החודש האחרון הביא את השווקים לגלם פחות מהפחתת ריבית אחת של הפד במהלך 12 החודשים הקרובים (חוזי הפורוורד מגלמים ריבית של 1.36% בעוד שנה כאשר הריבית האפקטיבית הנוכחית עומדת על 1.55%). בהנחה שתרחיש זה מתממש, התמחור הכלכלי של התשואה ל-10 שנים על פי המודל שלנו עומדת בטווח שבין 1.8%-2.15%, כלומר התשואה היום עומדת במרכז הטווח. עם זאת מכיוון שאנו מעריכים שההסתברות שבמהלך השנה הקרובה הפד יפחית את לפחות פעם אחת גבוהה מזו שהפד לא יפחית את הריבית בכלל הרי שהסיכון לעליית תשואות מתמשכת באג"ח האמריקאיות מוגבל".
בנוגע להתפתחויות האחרונות בזירת מלחמת הסחר הוא מציין כי "בפעם הקודמת שהושג הסכם בין הצדדים התברר בדיעבד שהוא לא ממש עבד. יכול להיות שהפעם הצדדים יהיו מחויבים יותר מפעמים קודמות אבל יכול להיות גם שלא. מה שבטוח זה שהעבר הלא רחוק מלמד אותנו שגם שיחות שמתקדמות 'מצוין' עלולות להתפוצץ בכל רגע. שנית, עד כמה האינטרס של הצדדים להגיע להסכם חלקי הוא גדול. אנחנו כמובן לא פרשנים פוליטיים אבל אין ספק שיש פה דילמה רצינית והדברים לא ממש חד משמעיים. על מנת שטראמפ יביא ניצחון אמיתי לבוחרים שלו לפני הבחירות הסינים צריכים להתקפל באחת מסוגיות הליבה (קניין רוחני, פתיחות הסקטור פיננסי וכו') מה שכרגע לא נראה סביר. בשורה התחתונה, עדכונים אופטימיים מחזית מלחמת הסחר בהחלט מהווים חדשות טובות מבחינת השווקים אבל לא היינו ממהרים להניח שמפה והלאה הכל ימשיך להתנהל על מי מנוחות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.