מנייתה של סיסקו מערכות צנחה ביותר מ-7% בארה"ב לאחר שבמעמד פרסום הדוחות הכספיים אמש לאחר הנעילה, החברה הנמיכה תחזיות זה הרבעון השני ברציפות.
ברבעון החולף הכנסותיה של סיסקו הגיעו ל-13.16 מיליארד דולר, מעל לתחזיות השוק להכנסות של 13.09 מיליארד דולר. מדובר בצמיחה של 2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, בנטרול פעילות שנמכרה. הרווח למניה (NON-GAAP) הסתכם ב-84 סנט, מעל לתחזיות השוק לרווח של 81 סנט למניה. מדובר בצמיחה של 12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, סיסקו צופה כי ההכנסות יירדו ב-5%-3% ברבעון הפיסקלי השני של השנה, וצופה רווח מתואם של 77-75 סנט למניה. האנליסטים בשוק החזיקו בתחזית לרווח של 79 סנט למניה על הכנסות של 12.75 מיליארד דולר - שאמורים להוות בניגוד לתחזית שסיפקה סיסקו עלייה של 2.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
"החולשה הינה רוחבית אך הנקודות החלשות ביותר הינן כמו בדוח הקודם, מפעילות התקשורת וסין", כתבה אילנית שרף מפסגות בתגובה לדוחות. "למרות החולשה במניה בחודשים האחרונים הרי שהתמונה הגדולה נותרת ללא שינוי, תשתיות התקשורת הארגוניות נמצאות בתהליך התאמה לעידן ה- Data, התהליך יימשך גם אם סובל מהאטה מסוימת בטווח הקצר. על אף שהחברה ידועה בשמרנותה ועל אף שברבעון הנוכחי הצליחה לעקוף את התחזית המוקדמת ולרשום צמיחה למרות הכל, כרגע נראה, שגם אם תפתיע לחיוב ברבעון הבא, היא כבר לא תצליח לרשום צמיחה".
"לאחר שברבעון שעבר נרשמו שיאים חדשים בהכנסות של כל אחד מהמגזרים, הרי שהצמיחה במקור ההכנסה העיקרי של החברה (Infrastructure Platforms) נעצרה, ואילו תחומי התוכנה: Applications, ו-Security המשיכו לצמוח שנה מול שנה ורשמו תוצאות שיא. סה"כ רשמה סיסקו צמיחה של 6% שנה מול שנה", כתבה שרף.
בשנים האחרונות פעלה החברה להגדלת רכיב התוכנה בסל מוצריה בדרך אורגנית ובאמצעות רכישות. בנוסף, פעלה להגדלת רכיב ההכנסה משירותים מאחר והוא רכיב המספק יציבות. אחד הנתונים החשובים ביותר עבורה בתהליך השינוי, הינו מעבר למכירות על בסיס מנוי ולא רכישות חד פעמיות של ציוד. "מכירות מסוג זה מעניקות לחברה יציבות בהכנסות ומחזקות את הקשר ופוטנציאל ההכנסות מאותן לקוחות", הוסיפה שרף. "החברה מפרסמת את אחוז ההכנסה ממנויים מסך הכנסות התוכנה, אחוז זה צומח באופן מתמשך ואף זינק ברבעון האחרון לשיא של 71%".
"לסיכום", כותבת שרף, "התחזית אכזבה בפעם השנייה ברציפות ומעידה על סביבת IT חלשה יותר. נקודות החולשה המרכזיות בדוח של הרבעון האחרון היו היו סין ומפעילות התקשורת. בסין לא צפויה התאוששות, אך ההשפעה שלה על התוצאות הולכת וקטנה (בשל המשך הירידה במשקלן מהסה"כ). מפעילות התקשורת, לעומת זאת, צפויות להגדיל השקעות בהדרגה במחצית השניה של 2020 (השקעות 5G)".
"אנו מצויים בתקופה של עיצוב מחדש של התקשורת בעולם הדיגיטלי, זו מונעת מכמויות גדלות והולכות של נתונים והצורך בפתרונות בטיחות מתקדמים. בשנים הקרובות, תימשך המגמה בה ארגונים מחליפים את רשתות התקשורת שלהם ומשדרגים לכאלו המתאימים לסביבה המשתנה הכוללת מעבר ל- 5G ותקשורת בין הארגון עצמו למספר מפעילות ענן. הנוכחות של החברה בקרב הארגונים הגדולים ופתרון המלא שהיא מעניקה, מספקת לחברה בסיס איתן לצמיחה של שנים, גם אם זו תיעצר למספר רבעונים. בעידן הנוכחי של ריביות נמוכות במיוחד, חברות בעלות תזרים מזומנים יציב וחזק מסוגה, המחזירות למשקיעים היקף גדול מהתזרים (תשואת דיבידנד של כ-3%) מהוות לדעתנו נכס מעניין", סיכמה שרף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.