חברת קייפ (Kape) הישראלית (לשעבר קרוסריידר), המשווקת תוכנות לאבטחת סייבר ופרטיות ברשת האינטרנט, הודיעה על רכישת חברת LTMI האמריקאית, תמורת סכום כולל של 127.6 מיליון דולר, מהם 52.5 מיליון דולר במזומן, 43 מיליון דולר במניות ופירעון חוב בהיקף של 32.1 מיליון דולר. בעקבות ההודעה עולה כעת מניית קייפ בבורסה של לונדון ב-35% והחברה נסחרת לפי שווי של 150 מיליון ליש"ט (כ-194 מיליון דולר). מיליארדר ההייטק והנדל"ן טדי שגיא מחזיק 73% בחברה.
הנכס העיקרי של LTMI הוא חברת Private Internet Access) PIA), המתמחה בהצפנה של מידע דיגיטלי ופתרונות לגלישה אנונימית. החברה מעסיקה 65 עובדים, כשליש מהם אנשי מחקר ופיתוח.
מקייפ נמסר כי העסקה היא אסטרטגית מכמה סיבות. היא מעריכה כי העסקה תוביל להכפלת מספר הלקוחות לכ-2 מיליון לקוחות, ובעקבות זאת הגדלת ההכנסות, כך שצפי ההכנסות ל-2020 הוא בין 120-123 מיליון דולר. לשם השוואה בשנה המלאה האחרונה שדווחה, 2018, עמדו ההכנסות של קייפ לבדה על 52.1 מיליון דולר, צמיחה של 5%). ה-EBITDA צפוי לעמוד ב-2020 על 35-38 מיליון דולר לחברה הממוזגת, לעומת 10.8 מיליון דולר לקייפ לבדה ב-2018. הגידול ברווחיות צפוי בין היתר בשל מימוש סינרגיות בהיקף של 3-4 מיליון דולר בשנה. המותג Private Internet הוא מותג מוכר בתחום הפרטיות בעולם, כך מסרה קייפ.
את הרכישה תממן Kape ממניות, מקופת המזומנים שלה ומחוב שתגייס מבעל השליטה, טדי שגיא, שיעמיד לה הלוואת בעלים בהיקף של 40 מיליון דולר. לאחר השלמת הרכישה, מתכננת Kape להחליף את הלוואת הבעלים משגיא במימון חיצוני לטווח ארוך. בעקבות הרכישה, ידולל שגיא להחזקה של 55.9%.
מנכ"ל Kape, עידו ארליכמן, וסמנכ"ל התפעול, דניאל שגיא, הובילו ביחד את העסקה לאחר מו"מ ארוך של שנה. ארליכמן: "רכישת LTMI היא נקודת מפנה עבורנו, והיא תהפוך אותנו לשחקן הגדול בארה"ב".
קייפ הוקמה בישראל ב-2011 ושנה לאחר מכן רכש טדי שגיא את השליטה בה ב-2012 ב-27 מיליון דולר והנפיק אותה בבורסת ה-AIM, הבורסה המשנית של לונדון, ב-2014. בהנפקה זו גייסה קייפ 75 מיליון דולר, לפי שווי של 250 מיליון דולר אחרי הכסף. החברה החלה את דרכה בתחום הפרסום המקוון, אך לא הצליחה להתבסס בתחום זה, ובין השנים 2016-2013 רשמה הפסדים מצטברים של כ-50 מיליון דולר. בסוף 2017 החליטה להמיר את פעילותה לתחום אבטחת המידע ללקוחות פרטיים ברשת. מאז רשמה התאוששות מרשימה.
מנכ"ל החברה, ארליכמן, ביצע מאז הכניסה לתפקידו שלוש רכישות (לפני הנוכחית) בתחומים קרובים לזה של קייפ, אך זוהי הרכישה הגדולה ביותר של החברה עד כה. הקודמות היו: Intego תמורת 16 מיליון דולר; ZenMate, תמורת 5.6 מיליון דולר ו-Cybergohst תמורת 10.3 מיליון דולר.
LTMI, שהוקמה ב-2009 ופועלת ממדינת קולורדו שבארה"ב, היא חברת פתרונות VPN (רשת פרטית וירטואלית) מובילה שמתמחה באספקת גישה מאובטחת ומוצפנת לרשת האינטרנט. הכנסותיה ב-2018 עמדו על 47.4 מיליון דולר (צמיחה של 18% לעומת 2017), וה-EBITDA המתואם עמד על 14.7 מיליון דולר.
מלבד פתרון לאנונימיות ברשת, פורטפוליו המוצרים של החברה כולל דפדפן פרטי למשתמשי iOS ואנדרואיד, התומך בווידיאו ותוכנה המאיצה את מהירות הגלישה באינטרנט. החברה מפעילה גם מערכת אחסון קבצים מאובטחת, ומנוע חיפוש המבטיח פרטיות ומבוסס על מערכת קריפטוגרפית ראשונה מסוגה. בנוסף, החברה משקיעה את יכולות המו"פ החזקות שלה בפיתוח פתרונות נוספים דוגמת VPN עסקי עבור עסקים קטנים ובינוניים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.