"אם מישהו חושב להשית את הגרעון מתקציב המדינה על העובדים - אנחנו נעמוד כחומה בצורה ונצא לרחובות", כך אמר הבוקר (ה') יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד בוועידת ישראל למלונאות ותיירות. לדבריו "לא ניתן שבתקציב 2020 או 2021 ינסו להשית את הגירעון על העובדים".
בר-דוד כיוון את דבריו כתגובה למאמר שפרסמה אתמול ב"גלובס" יו"ר מפלגת הימין החדש ושרת המשפטים לשעבר ח"כ איילת שקד. שקד טענה בין היתר כי "כוחה המופרז של ההסתדרות מונע התייעלות במשק, ומוביל להיעדר גמישות תעסוקתית, לעודף ניכר של כוח-אדם, במקומות רבים, ולתשלומי שכר עודפים". שקד ציינה במיוחד "מגזרים בהם אין תחרות כמו חברת החשמל, רכבת ישראל, הנמלים" וכתבה כי "ההסתדרות לא נושאת במקומות האלה באחריות ביחס לנזק שנוצר כתוצאה מהעיצומים ומהשביתות שלה. כך יוצא שאנשיה משיגים כמעט תמיד את רצונם על חשבון הציבור".
בהתייחס לכך אמר יו"ר ההסתדרות "אנחנו לא אויבי האומה, כמו שמנסים הגברת שקד וחבריה לצייר אותנו. אנחנו גלגלי השיניים שמניעים את התעשייה הישראלית. מנהיגת הימין הסהרורי והקיצוני דואגת להעביר את המסים המגיעים מכלל העובדים במשק למדינת הלכה שהיא וחבריה הקיצוניים מנסים להביא על החברה הישראלית. היום ההסתדרות היא אחראית, אני מוביל תהליכים במקומות הכי בעייתיים בישראל, אם זה ברכבת ואם זה בנמלים, על מנת להוביל את המדינה לשנים טובות יותר".
באשר להעלאת שכר המינימום במשק אמר בר-דוד: "אני דואג לילדים של כל עם ישראל, ביניהם המלצרים שעובדים לפי שעות ומקבלים 29 שקלים לשעה. במדינה שיוקר המחייה שלה הוא מטורף, והוא עולה כל הזמן, צריך להעלות את שכר המינימום".
בנאומו קרא בר-דוד לפתוח מחדש את שדה דב. "אני חושב שזאת בכייה לדורות" אמר יו"ר ההסתדרות בהתייחסו לסגירת שדה התעופה "היום לטוס לאילת ולחזור באותו יום הפך למשימה כמעט בלתי אפשרית. שאלתי את ראש הממשלה נתניהו מה יקרה אם כל התחזיות שלנו יתממשו? למה הוא מחכה, שלבתי המלון לא יגיעו אנשים? שיהיו הפסדים? אולי אם הוא יחשוב שיש קטסטרופה אז הוא יתקן. אני פונה עכשיו לכל מקבלי ההחלטות: זה לא מאוחר, אפשר להחזיר את שדה דב לשמישות ולהגדיל את רמת התיירות למדינת ישראל. ארקיע, חברה שהייתה פאר התעשייה הישראלית, קורסת. אנחנו בהסתדרות נמשיך את שיתוף הפעולה, נביא את העובדים בכל הדרכים שאנחנו יודעים בכדי לסייע".
יו"ר ההסתדרות קרא לחיזוק והידוק שיתוף הפעולה בין התעשיינים להסתדרות ובהתייחסו לענפי התיירות והמלונאות אמר למשתתפי הכנס: "יש בענף שלכם עודף רגולציה. אתם מתמודדים עם זה כמעט לבד, ואנחנו נעזור לכם. התיירות היא העתיד של המדינה. החלום שלי הוא לראות עשרות מיליוני תיירים נוספים שייכנסו לישראל. ואת זה אנחנו צריכים לעשות ביחד".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.