הבנק האוסטרלי הלאומי (NAB) הודיע כי לא יספק הלוואות לעסקים המפרים סטנדרטים של רווחת בעלי חיים. הבנק הלאומי האוסטרלי הוא אחד המלווים החקלאיים הגדולים במדינה, ובהחלטתו לא לתמוך בעסקים שאינם מיישמים כללים של אחריות תאגידית בנוגע לבעלי החיים, עשויה לגרור שינויים בתעשייה. זוהי החלטה תקדימית, שכן NAB הוא הבנק הראשון מבין ארבעת הבנקים הגדולים באוסטרליה המיישם עקרונות של רווחת בעלי החיים כחלק מחייב במערך ההחלטות והשיקולים הכספיים שלו.
העקרונות אותם קבע הבנק חלים על כל החברות המערבות בעסקיהן בעלי חיים, והם חלק מדו"ח הקיימות והאחריות התאגידית של הבנק לשנת 2019, המפרט את ביצועיו ואת הגישה והחזון שלו כלפי נושאים סביבתיים. בהצהרתו, כתב הבנק כי התעשייה החקלאית היא חלק אינהרנטי מכלכלת אוסטרליה, ושמירה על סטנדרטים של הגינות הם קריטים לשם המשך קיומה לטווח הארוך. העקרונות אותם קובע הבנק מתבססים על "ההבנה המדעית המקובלת והעכשווית של רווחת בעלי החיים", ותואמים מוסכמות בינלאומיות ותקנות ממשלתיות, פדרליות ומדינתיות. הבנק מצפה מלקוחותיו לעמוד בסטנדרטים גבוהים של רווחת בעלי החיים בתחומי התזונה, הבריאות, ההתנהגות והמצב הנפשי. "תנאי מחייה טובים כוללים נוחות, יכולת להתנהג באופן טבעי, חיים ללא סבל וכאב, ללא פחד וללא ייסורים ומצוקה", נכתב בהצהרת הבנק.
מובן כי את הכללים החדשים למשק החי לא ניתן ליישם בין לילה, ולכן הבנק מציע ללקוחות לעבור תהליך שיהפוך את העסק שלהם לאתי ובר קיימא. העסקים אליהם מתייחס הבנק הם כלל העסקים הפעילים בתחומי משקי החי המגדלים בעלי חיים עבור תעשיית המזון, עסקים העוסקים בהרבעת בעלי חיים ומכירתם, ובעלי חיים המשמשים לניסויים ומחקרים, בעלי חיים המשמשים לבידור בני אדם, עשיית הדיג והגנת חיות הבר. אילו אלול יפרו את כללי האתיקה והאחריות התאגידית שהציב הבנק, הוא יחדל להעמיד עבורם הלוואות.
הבנק מבהיר כי שיקולים של רווחת בעלי-חיים כוללים בין היתר את תנאי ההחזקה שלהם ואת ההשלכות של הובלת בעלי-חיים. סעיף זה מעניין במיוחד על רקע היותה של אוסטרליה יצואנית גדולה של משלוחים חיים של עגלים וכבשים למדינות רבות, כולל ישראל, וגם בה, כמו בישראל, גוברות הקריאות לאסור על המשלוחים החיים. בנוסף, מודיע הבנק כי לא יממן עסקים של ניסויים על בעלי חיים בתחום הקוסמטיקה, סחר בבעלי חיים הכולל מינים בסכנה, קרבות בעלי חיים עבור בידור והימורים, ציד כרישים או לוויתנים, פרקטיקות דייג הרסניות ואכזריות הכוללות שימוש ברעלים וחומרים נפיצים, u הפעלת חוות פרווה, סחר וייצור מוצרי פרווה המיוצרים ממינים בסכנת הכחדה.
עמותת "אנימלס" הישראלית מתבוננת מרחוק על הנעשה, ומקווה שהמגזר העסקי בישראל יאמץ סטנדרטים דומים; "מעודד לראות בנק השקעות גדול ומרכזי באוסטרליה מאמץ עקרונות של הגנת בעלי חיים כחלק ממדיניות של אחריות תאגידית. אימוץ המדיניות משקף את עמדת הציבור המביע דאגה לבעלי החיים המנוצלים בתעשיית המזון מהחי ונחרד אל מול ההתעללות השיטתית בהם. הבנק, האחראי לשליש מההלוואות לתעשייה החקלאית באוסטרליה, דורש סטנדרטים מינימליים בטיפול בבעלי חיים כדי לאשר הלוואות, ובכך מאותת למגזר העסקי כי דאגה לבעלי חיים היא גם אינטרס כלכלי. יש לקוות שגם בישראל המגזר העסקי יפנים שיש לו אחריות כלפי בעלי החיים ויותר תאגידים יאמצו מדיניות הכוללת התחייבות לשיפור הגנת בעלי-חיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.