הכשרה חברה לביטוח הודיעה אמש על מימוש אופציה שהייתה בידיה, להמיר הלוואה של 66 מיליון שקל ל-16.5% ממניות מלונות בראון - לפי שווי של 400 מיליון שקל לרשת מלונות הבוטיק. זאת, לאחר שבחודש יוני האחרון הלוותה הכשרה לבראון 80 מיליון שקל בדרך של אשראי שיוכל להיות מומר למניות, כחלק ממערך העסקאות הלא סחירות שלה. להכשרה ביטוח עומדת הזכות לה מיר את יתרת ההלוואה, בסך 14 מיליון שקל, למניות נוספות לפי שווי דומה ולהפוך לבעלת 20% מרשת המלונות.
בעקבות מימוש האופציה על ידי הכשרה ביטוח, שבשליטת אלי אלעזרא, ידולל ניר ויצמן ( בנו של איל המלונות מני ויצמן), להחזקה של כ-70% ממניות בראון. שותפיו, מייסדי הרשת - ליאון אביגד וניצן פרי, יחזיקו בכ-10% מההון.
רשת המלונות הצומחת בראון הייתה בשנה שעברה בדרכה לבורסה, אולם בנובמבר 2018 התפוצצה עסקת המיזוג שלה לתוך השלד הבורסאי הרודיום, וזאת משום שאחד התנאים לביצוע העסקה - קבלת אישור מצד הכשרה ביטוח, שכאמור שהעמידה לקבוצת המלונות הלוואה המירה למניות - לא התקיים.
כפי שנחשף לאחרונה ב"גלובס", מלונות בראון התחילה בחודשים האחרונים לקדם הנפקת אג"ח בהיקף מוערך של כ-200-300 מיליון שקל, שתתמוך בתוכניות ההתרחבות שלה. כיום מנהלת רשת המלונות כ-550 חדרים והיא צופה פתיחת מאות חדרים נוספים בתקופה הקרובה, עם תוכניות להתרחבות משמעותית גם בישראל וגם בחו"ל.
תקים מלון בנתב"ג
רשת מלונות בראון צומחת במהירות תוך שהיא רוכבת על גל הגאות בתחום התיירות בכלל ומלונות הבוטיק בפרט. בחודש אפריל האחרון מינתה החברה מנכ"ל חדש, שלומי טחן, ששימש בעבר כסמנכ"ל תפעול בישרוטל. מינוי אחר עליו הכריזה הוא של דני כהן, שפרש מתפקיד ראש החטיבה הבנקאית בבנק לאומי, וישמש כיו"ר הקבוצה.
אתמול דווח כי הרשת, יחד עם קבוצת אמן שבראשה עומד בן פסטרנק, זכו במכרז להקמת מלון בנתב"ג. מאז 2015 לא הצליחה רשות שדות התעופה למצוא יזם שייענה לאתגר ומכרזים קודמים בוטלו. המלון ייבנה בסמוך לטרמינל 3 (המרכזי בנתב"ג) וצפוי לכלול כ-200 חדרים. היזמים יתכננו את המלון, יבנו ויפעילו אותו (לרבות שירותי צ'ק-אין והעברת הנוסעים מהמלון לטרמינל) למשך 25 שנה. במסגרת ההסכם רש"ת תיתן מענק של 40 מיליון שקל לטובת הקמת המלון. לבראון יש כבר נגיעה מסוימת לנתב"ג, שכן היא מפעילה את הספא בטרקלין "המלך דוד" של אל על.
השקעתה של הכשרה ביטוח ברשת מלונות בראון מצטרפת לעוד השקעות לא סחירות גדולות שביצעה החברה, בניהולו של המנכ"ל שמעון מירון. אלה כללו השקעה בחברת REE (סופטוויל לשעבר) בסך 21 מיליון שקל המקנה להכשרה 3.5% בבעלות בחברה, השקעה בחברת המימון של טופ קפיטל מקבוצת לידר שוקי הון בסך עשרות מיליוני שקלים, השקעה ברשת סינמה סיטי שמקנה להכשרה כ-20% בבעלות ברשת, השקעה בחברת האוטובוסים דן עבור 4%-5% בעלות בחברה, ועוד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.