קבוצת קסטרו מגיבה למשבר בחברה ובענף האופנה בכלל ונפרדת מפעילויות שאינן רווחיות מספיק כהגדרתה. הבוקר (ב') דיווחה קסטרו כי תסגור את מותג האונליין לאדילה שרכשה ב-2018 ואת רשת אקססורייז אותה רכשה ב-2015. חלק מחנויות אקססורייז יהפכו לחנויות של המותג האיטלקי קיקו מילנו, שלפי המשנה למנכ"ל קבוצת קסטרו-הודיס, רון רוטר, "מהווה היום את אחד ממנועי הצמיחה המצליחים של הקבוצה".
עוד לדברי רוטר, מטרת המהלך היא להתמקד בפעילויות הליבה של הקבוצה ולהתנתק מפעילויות שאינן רווחיות מספיק.
עוד נמסר מקסטרו כי "החברה אינה צופה כי לכל אחד מבין מהאירועים כאמור תהיה השפעה מהותית על פעילותה ו/או תוצאותיה".
רון רוטר. בנם של בעלי השליטה / צילום: אביב חופי
הפסדים כבדים ופרידה מקים
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה הפסדיה של קסטרו, הנמצאת בשליטת משפחת רוטר, העמיקו ב-15% והגיעו ל-68 מיליון שקל (לעומת 59 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד) אחרי הפסד תפעולי מצטבר של 36 מיליון שקל. בדוחות הרבעון השלישי של 2019 שפרסמה הקבוצה בחודש שעבר היא הציגה הפסד של 31 מיליון שקל. את הרבעון המקביל אשתקד סיכמה קסטרו בהפסד עצום של 75 מיליון שקל, בעקבות הפחתת ערך ההשקעה בהודיס שהושלמה באוגוסט 2018.
אחת המכות הקשות שספגה הקבוצה הגיעה מכיוון מותג המשקפיים קרולינה למקה. קסטרו-הודיס נאלצה לבטל את חוזה ההתקשרות עם המגה-סלב קים קרדשיאן אחרי שנה, בטונים צורמים. קרדשיאן ביטלה ברגע האחרון ביקור בישראל כחלק מהקמפיין, והקולקציה שהיא יצרה (בעיצובו של בעלה קניה ווסט) נחלה אכזבה והובילה למלאי עצום של משקפיים שלא יימכרו ברשת ולהפסד של עשרות מיליוני שקלים.
קים קרדשיאן / צלם: רויטרס
תחרות גוברת עם האונליין
אלא שהסיפור הגדול נמצא בשינוי בהרגלי הצריכה של הישראלים - בשעה שהקמעונאים בישראל תלו תקוות בכך שהקניות באונליין הן טרנד חולף, הצרכן הישראלי הוכיח להם שהוא ממש לא מתכוון לזנוח את הרעיון - לקנות שפע של מותגים בפטור ממע"מ עד לקנייה של 75 דולר, במחירים נגישים יותר. את עיקר הקניות הישראלים מעדיפים לבצע באתרים הבינלאומיים.
חברות ישראליות, ובהן גם קסטרו, שהייתה אומנם מהראשונות להשיק אתר משלה, לא השכילו להבין שלא מספיק להשיק אתר "כי צריך", אלא יש לטפח ולפתח אותו כערוץ מכירה שיכול להפיק לרשתות מחזורים גבוהים יותר גם מסניף החזק ביותר או מכמה סניפים גם יחד (בתחום החשמל, למשל, אתר מחסני חשמל מוכיח שזה אפשרי).
בל נטעה - האונליין לא מחליף את האופליין, וגם לחנויות הפיזיות יש מקום בזירה הקמעונאית והצרכנית, אלא שהחברות שרוצות לשרוד בג'ונגל האינסופי של המוצרים, צריכות לדעת לשלב בין באונליין והאופליין דרך חוויית לקוח בלתי מתפשרת, כזו שהצרכנים כבר גילו בחו"ל, באופן מקוון ופיזי (8.5 מיליון ישראלים טסו לחו"ל השנה).
החיבה של הישראלים למותגים הבינלאומיים מגיעה על חשבון המותגים המקומיים, וגם במרכזי הקניות מבינים את זה (כשאלה מחזרים אחר המותגים המובילים בעולם). למשוואה הזו נוסיף את העונתיות המשתנה במזג-האוויר הישראלי (חורף סמלי שמשאיר מלאים רבים מיותמים), כשמעל לכל מרחפת לה חוויה אחרת שהצרכן הישראלי מצפה, ובצדק, לקבל - חוויית השירות. גם אליה נחשפנו בעיקר בשדות זרים, והיא מתחילה בכל הנוגע להליך האפטר סייל, החזרות, החלפות, תיקונים וכדומה. וכאן לשחקנים הישראלים יש עוד עבודה רבה - גם בנושא הזה הם נרדמו בשמירה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.