נחום ביתן, מייסד ובעל השליטה בקבוצת הקמעונאות הנייה בגודלה במשק - יינות ביתן, אמר שבקרוב יהיו "בשורות טובות" ובכך שידר כי הוא על סף גיוס הון בהיקף מאות מיליוני שקלים שיסייע לו להניע את קבוצת קמעונאות המזון שבבעלותו לכיוון של איתנות פיננסית.
ל"גלובס" נודע כי ביתן מתכוון בדבריו כי לאחר משא ומתן ממושך באופן חריג ומול מממנים פוטנציאליים רבים, הוא עשוי להגיע כבר בימים הקרובים לטיוטות הסכם מול גוף מממן אחד, ואולי גם עם גוף מממן נוסף. אם וככל שתיסגר עסקת מימון שכזו היא צפויה לסייע לו להרגיע את החששות בדבר המצוקה הפיננסית אליה נקלע קבוצת הקמעונאות שהקים, ושאותה הגדיל בשורת רכישות ובעיקר רכישת מגה.
גורמים בשוק מעריכים כי ביתן התייחס בדבריו בעיקר למגעים מתקדמים שהוא מקיים עם חברת המימון החוץ בנקאית שבשליטת עדי צים. ככל הידוע, בעל השליטה בחברת SR אקורד, שלאחרונה הכניס לשותפות מיעוט בחברה את קרן אייפקס שפעילותה בישראל מנוהלת על ידי זהבית כהן, הגיש הצעה שעתה נדונה בינו לבין ביתן.
על פי הערכות בשוק אפשר וביתן מנהל עדיין מגעים לטיוטת הסכם גם מול גוף מממן אחר. בנקאי ההשקעות שמעורב בגיוס הנרקם, מהצד של עדי צים, הוא ליאור פייס, מנכ"ל חברת החיתום וההשקעות רוסאריו קפיטל כאשר המתווה שנדון בין הצדדים הוא הלוואת ענק עם בטוחה בדמות שיעבוד על מניות ביתן בחברה. בניסיון לעצור את כדור השלג ואת החששות ההולכים וגוברים בקרב הספקים של הקבוצה, ביתן אף שיגר הערב לעובדיו מסר מרגיע לפיו "יהיו בקרוב בשורות טובות", תוך שהוא מציין כי על שולחנו "מונחים מספר פתרונות לבחינה על מנת לתת מענה לאתגרים שבפנינו". מסרים דומים הועברו לספקי הרשת כבר לפני למעלה משבועיים.
כפי שנחשף ב "גלובס" באוגוסט האחרון, יינות ביתן רשמה ירידה דו ספרתית במכירות ועכבה תשלומים לספקים בפרק זמן שנע בין ארבעה ימים לעשרה ימים. המגמה הזו נמשכה לאורך כל החצי השנה האחרונה, אך נדמה שכעת נחום ביתן מתקרב להסכם שיזרים כסף לתוך החברה במתווה שכולל שילוב של הון וחוב בהיקף של מאות מיליוני שקלים.
בשנה האחרונה דיווחנו כי שורה של גופים פיננסיים בוחנים את האפשרות להעמיד מימון לביתן הלוואה בהיקף של מאות מיליוני שקלים. עם זאת, מספר שמות פוטנציאליים שהועלו בשוק השיבו ל"גלובס" כי אינם לוקחים חלק במהלך שכזה, כשחלקם אף ציינו כי כלל לא היה מו"מ בימם לבין יינות ביתן.
שלוש וחצי שנים חלפו מהיום שבו רכש נחום ביתן, את רשת מגה לאחר שנקלעה להקפאת הליכים. נחום ביתן אמנם הזרים מכיסו עשרות מיליוני שקלים לרשת, ובחודשיים האחרונים אף מכר סניפים לרשתות מתחרות על מנת לגייס כסף. ואולם, לפי שעה הכסף שנכנס מהעסקאות הללו לא הספיק כדי להביא את החברה ליציבות פיננסית. כעת ניצבת קבוצת הקמעונאות השנייה בגודלה בישראל המעסיקה שמונת אלפים עובדים בפני הכרעה משמעותית בנוגע לעתידה.
מקבוצת יינות ביתן נמסר בתגובה: "אנו שמחים על ההתעניינות הגוברת בחברה. כפי שכבר פורסם ישנם מספר הצעות שאנו בוחנים. שתתקבל ההחלטה נשמח לשתף אותה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.