פחות משנה לאחר שהבורסה לניירות ערך בתל אביב הודיעה על החלטתה לפצל את מדד מניות ענף הנדל"ן הנסחרות בה, בסוף השבוע האחרון היא פרסמה את הרכב שלושת המדדים החדשים, והיום עדכנה כי הרשימות החדשות ייכנסו לתוקף בעוד כשבועיים, ב-9 בפברואר.
שלושת המדדים החדשים - מדד ת"א-בנייה, מדד ת"א-מניב ישראל ומדד ת"א-מניב חו"ל - שיצטרפו למדד הנדל"ן הנוכחי, כך ש"בסך הכול תמנה משפחת מדדי הנדל"ן של הבורסה ארבעה מדדים רציפים".
בבורסה הסבירו כי "התשואה הגבוהה של מדד ת"א-נדל"ן בשנה האחרונה (כ-70%; א"ל) עוררה בשוק ביקוש למוצרים פיננסיים נוספים המבוססים על מניות מענף הנדל"ן". עוד ציינו שם כי "השקת המדדים החדשים נועדה לאפשר למשקיעים המבקשים להשקיע בחברות נדל"ן מניב הבחנה גיאוגרפית בין נדל"ן מניב בישראל לבין נדל"ן מניב בחו"ל, וכן לאפשר השקעה בסל של חברות בנייה. המדדים החדשים יושקו במסגרת הרחבת סל השירותים והמוצרים - אחד היעדים האסטרטגיים של הבורסה".
מרשימת החברות שפרסמה הבורסה, עולה, בין השאר, כי בין החברות הבולטות במדד ת"א-בנייה תיכלל מניית שיכון ובינוי, שב-2019 היתה בין המניות הבולטות בבורסה, עם זינוק של כ-155% שסייע לה להיכנס למדד הדגל של הבורסה, ת"א-35. עוד בין המניות הבולטות במדד זה: קבוצת אשטרום, אזורים, ישראל קנדה, אפריקה מגורים ודמרי, שנהנו גם הן משנת תשואות מוצלחת במיוחד ב-2019.
בין המניות הבולטות במדד ת"א-מניב ישראל ניתן למצוא את החברה הגדולה בבורסה בתחום, עזריאלי - החברה השישית בגודלה מכלל החברות הנסחרות בתל אביב, בשווי נוכחי של יותר מ-31 מיליארד שקל. עוד נכללות, בין השאר, במדד מניב ישראל המתחרה מליסרון, חברת ההשקעות בנדל"ן אלוני חץ והחברה הבת שלה אמות, וצמד המניות ביג ומגה אור, ש"מככבות" בכותרות התקשורת הכלכלית כבר תקופה ארוכה בזכות פעילות רכישות מוגברת שהן מבצעות.
עם המניות הנכללות במדד ת"א-35 ניתן למצוא במדד ת"א-מניב חו"ל את מנייתה של גזית גלוב, הפועלת במדינות רבות ברחבי העולם. נוסף אליה, בין השמות הבולטים במדד זה נכללת בעלת השליטה בגזית, נורסטאר; מניית סאמיט, הפועלת בגרמניה; המתחרה שלה באותו שוק, בראק אן.וי; וכן מניות קרן ההשקעות במקרקעין (ריט) האמריקאית סים קומרשייל, ומניותיה של אפי נכסים, הפועלת בעיקר באירופה (נוסף על פעילותה בישראל).
כהכנה לייסוד המדדים החדשים, ב-2019 נכנס לתוקף שינוי סיווג ענף נדל"ן ובנייה, ובו שני תתי-ענף: אחד הכולל חברות נדל"ן מניב, שעיקר עסקיהן בישראל, והשני הכולל חברות נדל"ן מניב, שעיקר עסקיהן בחו"ל. כל זאת, במקביל לביטול תת-הענף של נדל"ן מניב שהיה קיים עד אז.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.