צמצומי כוח אדם במרכזי הפיתוח של Dell-EMC המפעילה אתרים בהרצליה ובבאר שבע, כך נודע ל"גלובס". בעקבות העברת פעילות בתחום הגנת הנתונים (Data Protection) לחו"ל, יפוטרו עשרות עובדים בחטיבת ה-Data Protectio.
בחברה אישרו את הדברים ומסרו כי "כמו כל גוף טכנולוגי גלובלי, דל טכנולוגיות בוחנת מעת לעת את פעילות אתריה ברחבי העולם, במטרה להבטיח רמת שיתופיות וחדשנות גבוהה. על מנת לקרב קבוצות המבצעות פעילות דומה ופרושות כיום על פני מספר אתרים בעולם, הוחלט כי מספר משרות בתחום הגנת הנתונים (Data Protection) יועברו מאתרי החברה בישראל לאתרים אחרים בעולם, העוסקים בתחום זה או דומה לו. אנו פועלים כעת למצוא לעובדינו אשר הושפעו מהחלטה זו, משרות מתאימות באתרי החברה".
פעילות החברה בישראל פרושה על פני ארבעה אתרים (באר שבע, הרצליה, גליל ים, חיפה) ועוסקת בפעילות פיתוח, מכירות ושירותים. לחברה מערך של שותפים עסקיים שפועלים בשוק הארגוני, העסקי והצרכני. את פעילות ארגון המכירות, השירותים והתמיכה מוביל ליאור פוני ואת פעילות הפיתוח מוביל דן ענבר, המוביל את פעילות האחסון הגלובלית של החברה.
תחומי המומחיות של מרכז הפיתוח בישראל הם טכנולוגיות אחסון מתקדמות (אחסון פלאש), שכפול ואחזור מידע בזמינות גבוהה, אבטחת סייבר, ביג דאטה, מחשוב ענן ומדעני נתונים. במרכז הפיתוח בישראל, באתריה בהרצליה ובאר שבע, פועלת גם חטיבת פתרונות הסייבר אשר מספקת פתרונות סייבר המבוססים על פיתוח בישראל, בשילוב עם פתרונות הפורטפוליו של דל טכנולוגיות.
לדל טכנולוגיות בישראל היסטוריה של רכישת סטארטפים טכנולוגיים אשר השתלבו במרכז הפיתוח במהלך השנים. מאז 2006 רכשה החברה בישראל למעלה מעשרה סטארטאפים בהיקף של כמיליארד דולרים. החברה גם משקיעה בצורה רחבה בסטרטאפים ישראליים באמצעות קרן ההשקעות התאגידית שלה, בהובלתו של יאיר שניר.
בשנים האחרונות גיוונה יצרנית ומשווקת המחשבים Dell-EMC את מוצריה באמצעות רכישות ומיזוגים, שמומנו בין השאר באמצעות נטילת חוב של עשרות מיליארדי דולרים, והפכה מעסק שמתבסס על מכירות מחשבים לחברה עם קו מוצרים רחב שכולל שרתים, מוצרי אבטחה ותשתית ענן שהושקה במאי האחרון 2019. הצעד המשמעותי האחרון במסע המיזוגים והרכישות היה ב-2016, עם רכישת חברת האחסון EMC תמורת 67 מיליארד דולר. עסקה זו כללה למעשה גם את חלוצת טכנולוגיית הווירטואליזציה ברשת VMWare, ש-EMC מחזיקה בכ-82% מממניותיה.
בטור שפרסמו לאחרונה ב"גלובס" הראל גילאון וזאהר זהר, המנכ"ל המשותף בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל ואנליסט החוב בבנק ההשקעות, נכתב כי הפיכת דל לשחקנית מובילה בשוק תשתיות התקשורת הארגונית במקביל למעמדה המוביל בשוק המחשבים האישיים חיזקה משמעותית את המודל העסקי של החברה שנועד למצב אותה בתור ספקית מועדפת בעולם התקשורת המשתנה שעוברת לענן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.