נעילה אדומה בת"א: מדד הנפט והגז נפל ב-3.7%, ת"א-90 צנח ב-2.3%

ת"א-35 איבד 1.4%, ות"א-125 ירד בכ-1.7% • ברנמילר זינקה ב-31% לאחר שחתמה על הסכם עקרונות לקבלת שתי הלוואות מחברת רני צים מרכזי קניות • דלק קידוחים איבדה 5.9%

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

16:30

בורסת תל אביב ננעלה היום (א') באדום: מדד ת"א-35 ירד ב1.4%, ת"א-125 רשם ירידות של 1.7%, מדד ת"א 90 צנח ב-2.3%.

מדד הנפט והגז צלל ב-3.7%, מובל על ידי מניית דלק קידוחים שצנחה בכמעט 5.9%.

15:00

המסחר בבורסת ת"א מתנהל כעת בירידות חדות. ת"א-35 מאבד 1.2%, ת"א-125 יורד ב-1.4% ות"א-90 צונח ב-1.5%. ת"א-גז ונפט נופל ב-2.3%, ת"א-בנקים מאבד 1.5% ות"א-ביומד יורד 1.3%.

המניות שבולטות בעליות בת"א-35 הן הפניקס , פריגו  והראל השקעות . בירידות בולטות דלק קידוחים , IFF  ואורמת 

איתקה, חברה בת של קבוצת דלק , חתמה במהלך סוף השבוע על מכתב כוונות עם חברת השקעות בינלאומית, בשמה ובשם קרנות המנוהלות על-ידיה, לשיתוף-פעולה בהקמתה של חברת תשתיות חדשה. ככל הידוע מדובר בקרן של גוף ההשקעות האמריקאי בלאקרוק. בקבוצת דלק סירבו לאשר את המידע. על פי מכתב הכוונות, חברת התשתיות החדשה תרכוש מאיתקה, במסגרת הסכם מכירה והשכרה, חלק ממתקני ההפקה של איתקה, הפועלת בתחום חיפוש והפקת נפט וגז טבעי בים הצפוני, על בסיס שווי מוערך של 875 מיליון דולר עד 1.05 מיליארד דולר. השווי הסופי ייקבע, בין השאר, בהתאם לכמויות ההפקה בפועל ולמבנה המיסוי של חברת התשתיות החדשה. חברת התשתיות תוחזק על-ידי איתקה (40%) ובלאקרוק (60%), ואיתקה תמשיך לשמש מפעיל (operator) של חברות התשתיות החדשה. 

ברנמילר  מזנקת ב-37%. החברה עדכנה הבוקר כי חתמה על הסכם עקרונות לקבלת שתי הלוואות מחברת רני צים מרכזי קניות - אחת בסך 12 מיליון שקל "לצורך מימון פעילותה השוטפת", ושנייה בסך 35 מיליון שקל, "לצורך השלמת פרויקט רותם 1" - שתיהן בריבית שנתית של 5%, צמוד למדד ולפירעון בתוך שנה וחצי מהמועד הקובע.

חברת אקסלנז ביוסיינס  עדכנה על קבלת אישור ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי) לשיווק בארה"ב של מערכת שהיא מפתחת.

בבית ההשקעות פסגות התייחסו היום בסקירתם השבועית לנגיף הקורונה וציינו כי "עם כל כך הרבה תיאוריות קונספירציה היינו מצפים שהפחד מהקורונה יימשך קצת יותר משבועיים, אבל השווקים העדיפו כנראה להתייחס לזה כשיעול חולף. בסופו של דבר, אם מסתכלים על הנתונים שמגיעים בימים האחרונים, נדמה שהתייחסות זו עשויה להיות מוצדקת. מספר המקרים החדשים שמתגלים הולך ופוחת מאז יום רביעי, ההתפשטות מחוץ לסין מוגבלת מאוד ומספר הדיווחים על החלמה מהווירוס הולך וגדל".

לפי פסגות, "גם במידה ויתברר שאכן התפשטות הווירוס נעצרת, ההשפעה הכלכלית של המאמצים לעצור את ההתפשטות תבוא לידי ביטוי בנתונים של הרבעון הראשון של השנה. לפי ההערכות שפורסמו בשבוע האחרון על-ידי גופים שונים, הצמיחה בסין ברבעון הראשון תעמוד על 0%-1% בלבד, מה שיגרום באופן ישיר להאטה במדינות רבות ובעיקר במשקים המתעוררים באסיה ובאירופה, שלהם החשיפה הגבוהה ביותר לסין הן מבחינת הייצוא והן מבחינת שרשראות האספקה".

עם זאת, הוסיפו בפסגות, "אותן הערכות גם לוקחות בחשבון שהסגר בסין יבוטל עוד לפני סוף החודש, כך שכבר במהלך מרץ המפעלים ברחבי העולם יחזרו לייצר ולהשלים פערים ולכן הצמיחה צפויה להאיץ באופן משמעותי ברבעון השני והשלישי (עם גידול דו-ספרתי הן בייצור התעשייתי והן במכירות הקמעונאיות)".

לכן, לפי פסגות, "לפי רוב התחזיות שפורסמו ההשפעה הכוללת על הצמיחה השנתית צפויה להיות שולית. באופן טבעי, במידה שיתברר שהתפשטות הווירוס לא נעצרה ושסין תמשיך להיות סגורה גם במהלך מרץ, הערכות אלו עלולות להתברר כאופטימיות מדי וההשפעה הגלובלית תהיה כמובן חזקה יותר".

13:10

מעמיקות הירידות במדדים העיקריים בבורסה בתל אביב - מדד ת"א-125 יורד ב-0.85%, ת"א-35 משיל 0.77% מערכו וגם ת"א-90 צונח בכ-1%.

גם מדדי הנפט והבנקים נופלים, ב-0.96% ו-1.16% בהתאמה.

מניית שפיר הנדסה מובילה את הירידות בת"א-35 ונופלת ב-2.69%, כיל מאבדת 2.2% מערכה. בצידו החיובי של המדד, מניית בזן עולה ב-1.35%.

10:00

שבוע המסחר בבורסת תל אביב נפתח הבוקר בירידות שערים במדדים המובילים, מדד ת"א-35 יורד ב-0.35% ומדד ת"א-125 מאבד 0.45% מערכו. ת"א-90 גם הוא יורד ב-0.62%.

מניית מבני תעשיה מובילה את הירידות בת"א-35 ויורדת ב-1.8%, שפיר הנדסה יורדת ב-1.7%.

מניות האנרגיה, ביניהן ישראמקו, בזן ואנלייט, עולות בעד 0.57%.

מדד הבנקים יורד ב-0.35%, מניית הבנק הבינלאומי מאבדת 0.75% בשעה זו.

07:30

שבוע המסחר בבורסת ת"א ייפתח הבוקר על רקע הירידות בבורסות העולם, בעיקר עקב החשש מההשפעה השלילית של נגיף הקורונה על כלכלת סין ובעקבות כך על כלכלת העולם.

המסחר בוול סטריט הסתיים ביום שישי האחרון בירידות שערים. הדאו ג'ונס ירד בקרוב ל-1%, או 277 נקודות. ה-S&P 500 והנאסד"ק ירדו ב-0.5%. הירידות קוטעות רצף של ארבעה ימי עליות רצופים בוול סטריט. עם זאת, בסיכום שבועי נרשמו עליות נאות, של 4% בנאסד"ק, ובשני המדדים המובילים האחרים נרשמו עליות שבועיות של כ-3%.

על רקע אי-הוודאות סביב נגיף הקורונה, שכבר הדביק כ-34 אלף חולים, מומחים מתחילים להציג תחזיות פסימיות אודות כלכלת סין. אד היימן, כלכלן בכיר מבית ההשקעות Evercore ISI, אמר כי צמיחתה של כלכלת סין תהיה אפס ברבעון הקרוב. בראיון ל-CNBC אמר היימן: "הנגיף עדיין מדאיג אותנו", והוסיף כי הצוות שלו חזה 0% צמיחה לרבעון הראשון. "סין מאטה את הקצב, וזה מדאיג אנשים בוודאות", אמר היימן.

בורסת תל אביב ננעלה ביום חמישי האחרון בעליות. בשבוע שעבר סיכמה הבורסה המקומית שבוע מסחר בתשואה חיובית משמעותית של כ-2%.