חברת הסייבר ההתקפי NSO מינתה איש בטחון נוסף: איש שירות הבטחון הכללי לשעבר, אלי עמר, ישמש כסמנכ"ל מערכות המידע בחברה. עמר כיהן עד לאחרונה כאחראי אבטחת המידע בחברת הסטארט-אפ eToto , ולפני כן היה מנהל הטכנולוגיות של מערך הסייבר הלאומי.
בחודש שעבר פורסם לראשונה בדבר מגעים להצטרפותה של הצנזורית הראשית, תת-אלוף אריאלה בן אברהם, לתפקיד ייעוץ בחברה. לשם כך, היא ביקשה להקדים את פרישת מצה"ל הקבועה בחודש יוני השנה. בנוסף, שרון שלום, מי שהיה ראש המטה של שר הביטחון אביגדור ליברמן במשך שלוש שנים, מונה לתפקיד של יועץ בכיר בחברה, ומי שיוביל את מערך המדיניות הגלובלית שלה. גם ראש רשות הסייבר לשעבר, בוקי כרמל, מכהן כיועץ ל-NSO.
המעבר של עמר ואנשי הבטחון האחרים מתפקידים רגישים ובכירים במשרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה לשורותיה של אחת מחברות הסייבר השנויות במחלוקת בישראל, מזכיר את המעברים של בכירי משרד האוצר לאורך השנים למשרות נחשקות בשוק הפרטי. זאת, במסגרת "דלת מסתובבת" של בכירים בממשל ובשוק הפרטי הנעזרים בקשרים שבנו לעצמם בתפקידים ציבוריים ומשתמשים בידע שרכשו כדי לקדם אינטרסים של חברות פרטיות בקרב הממשל.
NSO נוסדה ב-2010 על ידי שלו חוליו ועמרי לביא, והיא מייצרת מוצרי סייבר התקפי שונים. המוצר המוביל של החברה הוא תוכנת פגסוס המסווגת ככלי ביטחוני, ולפי החברה הוא נועד לסייע לממשלות ולארגוני ביון למנוע פעולות טרור. עם זאת, החברה נחשבת לשנויה במחלוקת לאחר שבעבר נחשף כי התוכנה שימשה לריגול נגד עיתונאים ומתנגדי משטר במשטרים אפלים בעולם.
ב-2017 עלתה NSO לכותרות כשב"ניו יורק טיימס" דווח כי ממשלת מקסיקו מקיימת מעקב מתמיד נגד מתנגדים פוליטיים באמצעות תוכנת פגסוס. שנה לאחר מכן עלתה החברה שוב לכותרות בהקשר של רצח העיתונאי הסעודי ג'מאל ח'אשוקג'י ב-2018. בעקבות הרצח, הגיש אזרח סעודי תביעה נגד NSO בביהמ"ש בת"א, בטענה כי המערכת של NSO - "שימשה לריגול אחרי השיחות וההודעות הרבות של התובע עם העיתונאי המנוח. הריגול שנוהל אחריו באמצעות המערכת תרם תרומה ממשית להחלטה לחסל את מר ח'אשוקג'י". טענה זו הוכחשה נמרצות על ידי NSO .
במקביל, החברה נתבעת על ידי פייסבוק, אשר טענה כי פרצה בתכנת וואטסאפ שבבעלותה שימשה להתקנת תכנת פגסוס על מכשירים ניידים של משתמשים ללא ידיעתם. בנוסף, מתקיימת בימים אלה עתירה מנהלית שהגישו 30 פעילי ארגון אמנסטי נגד ראש האגף לפיקוח על יצוא ביטחוני (אפ"י), שר הביטחון, משרד הביטחון ומשרד החוץ ונגד חברת NSO, שפועלת מכוח אישור היצוא הביטחוני שהיא מקבלת ממשרד הביטחון . העתירה מבקשת לבטל את רשיון היצוא הבטחוני של החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.