אפליקציית ניהול הקשר עם הבוחרים "אלקטור" מגיעה לבג"ץ. לאחר שעתירה שביקשה לאסור את השימוש באפליקציה בשל פרצות אבטחה שהתגלו בה נדחתה אתמול (ג') על-ידי ועדת הבחירות מחוסר סמכות, הגישו היום (ד') שני העותרים, עו"ד שחר בן מאיר ועו"ד יצחק אבירם, עתירה נוספת - הפעם לבג"ץ - בדרישה לאסור את השימוש בה. באפליקציה עושות שימוש מפלגת הליכוד ומפלגות נוספות.
אפליקציית "אלקטור" נועדה לאפשר למטות המפלגות לנהל את קשריהן עם המצביעים, כפי שאנשי מכירות מנהלים את קשרי הלקוחות שלהם באמצעות תוכנות CRM. המידע מגיע לאפליקציה מפנקס הבוחרים שמקבלת המפלגה. פעילי המפלגות יכולים להוסיף עליו שכבות מידע נוספות, כמו אינדיקציות לגביי כוונות ההצבעה. בנוסף, ביום הבחירות, האפליקציה מאפשרת למשקיפים לעדכן אותה עם מידע על מצביעים שמימשו את זכותם. כך יכולים המטות לבצע חיתוכי מידע שיאפשרו להם לשלוח הודעות או לבצע שיחות טלפון לבוחרים פוטנציאליים. האפליקציה מאפשרת גם לאזרחים מן השורה לקבל פרטים על בוחרים כדי להשתתף במאמצי המרצתם ביום הבחירות.
העתירות הוגשו לאחר שהתגלה כי מאגר המידע על המצביעים אובטח שלא כהלכה, באופן שיכול היה לאפשר לגורמים עוינים להשיגו במאמץ לא גדול.
בחוות-דעת שהגישו במסגרת העתירה הקודמת, התייחסו ד"ר תהילה אלטשולר-שוורץ ועו"ד רחל ארידור-הרשקוביץ בנוסף לאספקטים של אבטחת מידע, גם לעצם המהות של האפליקציה והמטרות שלשמן היא נועדה. השתיים התריעו כי הצירוף של אגירת והצלבת מידע רגיש על הבוחרים, לנוכח תרבות של רשלנות בשמירה על מידע פוגע בחוק הגנת הפרטיות, פותח כר נרחב לזיופים ולדליפות מידע". השתיים הצביעו על הבעייתיות בכך שאל פרטיהם האישיים של המצביעים במערכת מוצמדים גם פרטי מידע רגישים כמו דעותיהם הפוליטיות ומידת תמיכתם במפלגה, שמהוות "בסיס לתעדוף תהליכי הלחץ והשכנוע ביום הבחירות".
*** גילוי מלא: תהילה אלטשולר-שוורץ חיברה את הקוד האתי של "גלובס"
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.