שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, ג'ייסון גרינבלט, יצטרף לפלטפורמת ההשקעות OurCrowd מירושלים כשותף שיתמקד בבניית קשרים בין הקרן לבין גורמים באזור המזרח התיכון והמפרץ הפרסי. לפי אאוורקראוד, גרינבלט יהיה מעורב בקרן בפעילות היומיומית, אך לא יעבוד בה במשרה מלאה. באוורקראוד מתכוונים להקים צוות רשותו שיהיה אחראי על קשרי הקרן עם גורמים במדינות ערב.
גרינבלט, לשעבר אחד מעורכי הדין הפרטיים של הנשיא דונלד טראמפ, הצטרף לצוות הבית הלבן לנושא תהליך ופרש מתפקידו לאחר פרסום תוכנית המאה של טראמפ. במסגרת תפקידו בבית הלבן הוביל את תהליך "סדנאות שגשוג לשלום" שנערכו בבחריין, ביחד עם חתנו של הנשיא האמריקאי, ג'ראד קושנר.
"אנחנו מזמן מהווים חימום בין הקשרים הפיננסים והטכנולוגיים עם מדינות האזור שלנו. במשך שנים רבות היה ניתוק מוחלט בין הסטארט-אפ ניישן כגוף פיננסי ויזמי ועם רוב השכנים באזור. לאחרונה זה התחיל להשתנות ובגדול", אומר ג'ון מדבד, מייסד אוורקראוד, ל"גלובס". "יש לנו כבר משקיעים מהאזור, את זה אני יכול לאשר. אני ביקרתי כבר פעמיים במפרץ, בפעם האחרונה לפני קצת יותר מחודש, והייתי איש ההון סיכון הישראלי הראשון שדיבר בפומבי בפורום באבו דאבי. בנוסף בועידת אוורקראוד שהתקיימה בחודש שעבר היו נוכחים יותר מ-10 אנשים ממדינות ערב, והיו יותר מ-675 שנרשמו, וחלקם צפו בלייב סטרים, אז יש עניין רב", הוא מספר.
"כשג'ייסון גרינבלט התפטר מתפקידו בבית ההלבן, פנינו אליו והתחלנו איתו תהליך כדי שנוכל למצות את הפוטנציאל של הקשרים והוא הצטרף כשותף. הוא יתפקד כראש החץ שלנו כדי להפוך את החום שמתחילים להרגיש מהאזור לעסק אמיתי", מוסיף מדבד. לגבי אופי הקשרים אותם הוא מתכוון ליצור בעזרתו של גרינבלט, אמר: "מדובר גם על השקעות וגם עסקאות. עבור יותר מ-200 חבורת הפורטפוליו שלנו, שחלק ניכר מהן יכולות למכור באזור".
"השכנים שלנו צריכים פתרונות של תעסוקה, ושל איך הם יכולים להפוך מצרכן של טכנולוגיה ליצרן של טכנולוגיה. אני חושב שזה אינטרס עליון של האקוסיסטם שלנו להתחבר לזה וזו הזדמנות היסטורית שאסור לפספס. אנחנו נדון על אפיקים כמו אינקובטורים. אנחנו מפעילים היום 5 אינקובטורים בעולם - 4 בארץ ואחד נוסף בניו זילנד. נוכל לקחת את הידע שלנו ולעזור להם לקחת רעיונות ולהפוך אותם לחברות.
"בנוסף, חברות שלנו שרוצות למכור באזור צריכות לתפור את הפתרון שלהן לצרכים של האזור, ואנחנו מקווים שהם לא רק יפתחו משרדי מכירות אלא יתחילו בגישושים של איך להשיג מהנדסים ולעשות שם גם מחקר ופיתוח. היום יש עשרות אלפי משרות בארץ ואין לנו מספיק כח אדם כאן. אני רוצה לגרום לעלייה לישראל ולהביא אנשים לישראל, אבל יש היום עשרות אלפי מהנדסים באוקראינה שתומכים בישראל, למה שהם לא יהיו במדינות ערב?"
לדבריו, למרות ההגבלות על יחסים בין ישראל למדינות ערב, ישנו שינוי בשנים האחרונות, אותו ניתן לראות גם במהלכים פוליטיים מצד ישראל, וגם בכך שאנשים כבר לא חוששים לספר על ביקוריהם במדינות המפרץ. "אנחנו בהתחלה של תהליך ויש כל מיני שינויים שהתחילו בטיפטופים והטיפטוף עכשיו מתחיל להיות זרם ואני מקווה שזה יתחיל להיות נהר בעתיד", הוא אומר. "יש הגבלות על יצוא סחורה בטחונית ואיסורים על מבקרים עם דרכונים ישראלים, אבל המציאות משתנה. דובאי מזמינה ישראלים להגיע ליריד הבינלאומי בספטמבר, ואומרים שמי שיגיע עם דרכון ישראלי לא ידחה בגבול. אם מחברים בין כל הנקודות, המגמה היא מאוד חיובות".
אוורקראוד היא פלטפורמת השקעות וקרן הון סיכון שנועדה לספק למשקיעים אמריקאים גישה להשקעה בחברות הייטק ישראליות. כיום רשומים לפלטפורמה למעלה מ-40 אלף משקיעים. בין האקזיטים שרשמה הקרן בולטים במייוחד Beyond Meat שהונפקה לפני שנה בנאסד"ק; Jump Bikes שנמכרה ל-Uber; מכירת Briefcam ל-Canon; מכירת Argus ל-Continental; מכירת Crosswise לאורקל; מכירת Replay לאינטל; ומכירת Corephotonics לסמסונג.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.