סעודיה מנסה לשכנע את רוסיה להצטרף לאופ"ק בקיצוץ תפוקת נפט גולמי, על רקע עודפי היצע וסגירת מתקני שאיבה כתוצאה מהתפרצות נגיף הקורונה.
נציגי מדינות אופ"ק אמורים להתכנס השבוע בווינה יחד עם נציגי עשר מדינות מפיקות נפט אחרות, בהובלת רוסיה. נציגי סעודיה ורוסיה ישתתפו בישיבות טכניות היום (ג'), שבהן מקווים הסעודים להשיג הסכמה להפחתת תפוקה הדדית.
קבוצת המדינות המפיקות שקלה אפילו שיחת וידאו במקום התכנסות פיזית מחשש מהנגיף, מסרו מקורות באופ"ק, אבל נכון לאמש הוחלט שהישיבה הפיזית תתקיים כמתוכנן. לפי הצעת הפשרה של הסעודים לרוסיה ולמדינות האחרות, הקבוצה תפחית תפוקה ב-600,00 חביות ביום. סעודיה תתרום הפחתה של 400,00 חביות ביום מהסך הזה.
סעודיה חשבה תחילה על הפחתה קולקטיבית של מיליון חביות ביום, אך היא הסתפקה ב-600,000 חביות בהנחה שהרוסים יסכימו לה, מסר מקור רשמי סעודי.
הנשיא ולדימיר פוטין שיגר שלשום (א') מסר מעורב, באומרו שהוא מוכן להמשיך לשתף פעולה עם אופ"ק, אך הוא שבע רצון ממחיר הנפט הנוכחי, כ-50 דולר לחבית. המסחר המוקדם אתמול לא עזר לסעודים: הברנט, הממוצע העולמי, עלה ב-3% ל-51 דולר לחבית, אחרי שבוע הירידה החדה ביותר שלו מאז 2008.
שלשום הודיעו מארגני כנס CERAWeek, אחד מאירועי האנרגיה השנתיים הגדולים הגדולים בעולם, על ביטול הכנס השנתי בגלל התפרצות הקורונה. בעיקר ביקש משרד הנפט מעובדי נפט סינים, כולל עובדים של חברת הנפט הלאומית הסינית, לדחות את חזרתם לעיראק.
חברת האנרגיה הגדולה באיטליה, Eni, וחברות בנות שלה פועלות למנוע את התפשטות הנגיף באיטליה ובחו"ל. הפעילות האיטלקית העיקרית של החברה היא בצפון המדינה - האזור הנגוע ביותר. החברה הקבלנית סייפם, ש-Eni מחזיקה 30% ממנה, ביקשה מיותר מ-2,000 עובדים בצפון איטליה להישאר לעבוד בבית.
אחד מעובדי Eni זוהה כמקרה ההידבקות הראשון באלג'יריה בשבוע שעבר. הוא הגיע מאזור באיטליה שנפגע מהנגיף, ושוהה בבידוד במדבר האלג'ירי.
"בכל המדינות שבהן אנחנו פועלים, רוב עובדים הם מקומיים, ולכן אין להתפרצות השפעה על פעילותנו", מסר המנכ"ל קלאודיו דסקלצי.
חברת ארמקו הסעודית, החברה הרווחית ביותר בעולם, החליטה בשבוע שעבר להפחית את משלוחי הנפט שלה ב-500,000 חביות ביום במארס, על רקע הירידה בביקוש בגלל נגיף הקורונה. ארמקו מספקת לסין כ-1.7 מיליון חביות ביום, לפי נתונים סינים. יתכן שההפחתה תוארך גם לאפריל.
ארמקו היא חברה בורסאית מאז שהיא הנפיקה חלק קטן ממניותיה בדצמבר. המניה ירדה ב-5% מתחילת השנה, במקביל להתפרצות נגיף הקורונה.
ביום שישי שעבר ירד מחיר נפט ברנט אל מתחת ל-50 דולר לחבית לראשונה מזה שנתיים וחצי. מחירים נמוכים יותר השנה עלולים לפגוע בהשקעות מתוכננות בשדות נפט וגז בעולם בהיקף 30 מיליארד דולר, להערכת חברת הייעוץ הנורבגית Rystad.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.