צניחה חופשית: וול סטריט סגרה יום אדום, התשואות על האג"ח האמריקאי בשפל חסר תקדים; "הפד רואה מיתון"

מדד הנאסד"ק צנח ב-3.1%, הדאו ג'ונס איבד 3.6% • הראל: "הפחתת הריבית לא תפתור את משבר נגיף הקורונה" • "תחושת בטן" של טראמפ: קצב ההדבקה של הקורונה נמוך מ-3.4% • מניות חברות התעופה בהובלת אמריקן איירליינס, התרסקו • הסכמות באופ"ק על קיצוץ הפקת הנפט

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

יום נוסף של ירידות חדות בוול סטריט, במה שמסתמן כבהלה בקרב המשקיעים על רקע התפשטות נגיף הקורונה בארה"ב, והניסיון של הבנק המרכזי לתמוך בשוק לאחר שחתך את הריבית באופן חד ומוקדם מהצפוי.

התשואה על האג"ח האמריקאי ירדה לרמה של 0.9% - שפל היסטורי.

מדד הנאסד"ק צנח ב-3.1%, הדאו ג'ונס איבד 3.6% (950 נקודות), ומדד S&P 500 צנח ב-3.36%. מדד הפחד (VIX ) זינק ביותר מ-20%.

אמריקן איירליינס התרסקה בכ-12%, אמזון איבדה 2.8%, סיסקו נפלה בכ-5%. בקרב הישראליות, טאואר, אלוט, סיוה, פלוריסטם וסאפייאנס נפלו בכ-5%.

22:30

המדדים בוול סטריט נופלים בכ-4% ומוחקים את העליות החדות שנרשמו אתמול עם נצוחונו של ג'ו ביידן ב-9 מדינות מתוך 14 בדרך להובלת המחנה הדמוקרטי בארה"ב.

למרות הורדת הריבית מצד הפד השווקים ממשיכים לדמם, מה שמעלה את מפלס החששות. אם לא די בכך, גם הצעדים שנוקט הרגולטור לא מרגיעים את המצב. בהמשך להורדת הריבית שלשום, הסנאט אישר הערב תקציב בהיקף של 8.3 מיליארד דולר כדי להתמודד עם השלכות התפשטות נגיף הקורונה. 

לפי כלכלני הראל: "הפחתת הריבית לא תפתור את משבר נגיף הקורונה, היא רק מסבכת את העניינים ומעלה את הסיכונים. התפרצות נגיף הקורונה יוצרת שתי בעיות מרכזיות בכלכלה: בעיה בשרשרת הייצור, בעקבות סגירת מפעלים בסין, בקוריאה, ובעתיד במקומות נוספים - בעיה זו מכונה בכלכלה זעזוע היצע (פחות מוצרים מגיעים לשווקים). החששות של אנשים לצאת מהבית גורמת גם לזעזוע ביקוש בענפי השירותים, כאשר אנשים נמנעים מלהיכנס לקניונים, בתי קולנוע, בתי מלון, טיסות וכדומה.

"שתי הבעיות הללו הופכות לבעיה שלישית - פגיעה בחברות בענפים שנפגעו, ובעיקר פגיעה בחברות ממונפות להן אורך נשימה קצר. הדבר בא לידי ביטוי בפגיעה בצמיחה הכלכלית, בשכר ובכל השרשרת הכלכלית" כתבו בהראל.

עוד כותבים בהראל, כי "הפחתת הריבית כן תגדיל את הביקוש למוצרים (כאלה שהביקוש שלהם לא נפגע מהנגיף), אבל הנגיף גם גורם לירידה בהיצע המוצרים לכן יש סכנה של עליית מחירים. הפחתת הריבית כן תוזיל את האשראי לחברות, אבל לא לחברות שנפגעות מהנגיף (כי הסיכון בענף עלה). הדבר האחרון שיוצרת הפחתת ריבית חדה ומוקדמת כזו זה אפקט חרדה - שאכן הפד רואה מיתון", כתבו בהראל.

20:15

מעמיקות הירידות בוול סטריט בצל התפשטות הקורונה בארה"ב כאשר הערב דווח על עשרה מקרי מוות. המדדים המובילים נופלים בעד 3.8%, ומדד הפחד מזנק ביותר מ-30%. הירידות במדדים מגיעות למרות הורדת הריבית המפתיעה מצד הפד, שניסה להקדים תרופה למכה אך השוק פחות משוכנע מהמהלך. אחרי החלטת הריבית של הפד, התשואה של איגרות החוב הממשלתיות ל-10 שנים בשפל חסר תקדים.

'מלך האג"ח' ג'יימס גונדלך אמר הערב כי הפד עשוי להוריד את הריבית בפעם נוספת, אפילו בשבועיים הקרובים, בהמשך להורדת הריבית החריגה שבוצעה השבוע.

מניות חברות התעופה סופגות את עיקר הירידות בצל ביטולי טיסות נוכח התפשטות נגיף הקורונה. מניית אמריקן איירליינס  צוללת ב-10% ומשלימה נפילה של 25% בשבוע.

הנשיא טראמפ אמר היום כי הוא לא משוכנע שקצב ההדבקה של הנגיף עומד על 3.4%. טראמפ אמר את הדברים לפי "תחושת בטן ולאחר התייעצות עם מומחים".

בקרב הישראליות בוול סטריט, לייבפרסון  הדואלית נופלת ביותר מ-6%, כך גם סאפיאנס , טאואר  צונחת ב-3.4%, פריון  ב-4% וכך גם מנייתה של טבע  הישראלית.

18:37

בורסות אירופה ננעלו בירידות שערים בצל בהלת הקורונה ובדומה לסנטימנט בניו יורק. הדאקס איבד 1.54%, הקאק 1.9% והפוטסי איבד 1.6%. הבורסה במדריד בלטה בירידה של 2.6%.

בוול סטריט המדדים מאבדים גובה אחרי הזינוק אתמול, ולמרות הצעדים של הפד לתמיכה בשוקים על ידי הורדת הריבית.

17:00

מעמיקות הירידות בבורסות וול סטריט בצל החשש מהתפשטות נגיף הקורונה בארה"ב. המדדים המובילים צונחים בכ-3%, מניות חברות התעופה מתרסקות.

מניית אמריקן איירליינס  צוללת ב-7%, אפל  מאבדת 2%, אמזון  יורדת ב-1.6%, סיסקו מערכות  ב-3%, צ'ק פוינט  מאבדת 2.2%, אורקל  צונחת ב-12%, דלתא איירליינס  צונחת בכ-5%.

על רקע הצניחה במחיר הנפט, ארגון אופ"ק גיבש תוכנית להעמקת הקיצוץ בקצב ההפקה של הנוזל השחור, וזאת על מנת לתמוך במחירו. 14 חברות הארגון, בהובלת סעודיה, החליטו היום לחתוך את קצב ההפקה ב-1.5 מיליון חביות ביום במהלך הרבעון השני של 2020. המהלך דרוש את האישור של רוסיה שלא חברה בארגון.

16:30

המסחר בניו יורק נפתח בירידות חדות, וזאת לאחר הראלי שנרשם אתמול, בעוד הקורונה ממשיכה להדיר שינה מהמשקיעים. מדד דאו ג'ונס מאבד 2.6%, הנאסד"ק צונח ב-2.4% ומדד S&P 500 נופל ב-2.6%. מדד הפחד (VIX) מזנק ביותר מ-15%. 

באירופה המדדים צבועים באדום בוהק. הבורסה במדריד נופלת ב-2.8%, הקאק מאבד 2.4%, הדאקס נופל ב-2.3% והפוטסי יורד ב-2.14%.

15:30

המניות באירופה צונחות, לאחר שנעלמה לחלוטין התגובה החיובית שהפגינו השווקים בתחילת המסחר לתוכנית הסיוע של קרן המטבע הבינלאומית.

מדד סטוקס  מאבד כ-1.5%, לאחר שכבר רשם במהלך המסחר היום ירידה של 2.8%, ויתר הבורסות יורדות עד 2%.

מניית קפיטה  צוללת ב-37% לשפל של שנתיים לאחר פרסום התוצאות בעוד ש-Cineworld  מאבדת 16%.

בניו יורק מחריפות הירידות בחוזים העתידיים ומצביעות על צניחה של 750 נקודות במדד דאו ג'ונס. 

13:30

ירידות שערים חדות של עד 1.5% במדדים המובילים בבורסות אירופה.

עליות נרשמות במחירי הנפט לקראת פגישת מדינות אופ"ק שבה צפויה ערב הסעודית לדחוף את המדינות ואת בעלות הברית שלהן, לרבות רוסיה, להסכים להפחתה נוספת בתפוקה כדי לתמוך בשוק. העלייה במחיר נתמכת גם בעלייה נמוכה מהצפוי במלאי הנפט הגולמי בארה"ב, מה שמקל על החששות מפני היצע יתר של צרכנית הנפט הגדולה בעולם.

בארה"ב נרשמות ירידות משמעותיות בחוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט, לאחר הראלי שנרשם אתמול במסחר. החוזים בדאו ג'ונס מצביעים על ירידה של 600 נקודות בפתיחה.  

11:15

המסחר בבורסות אירופה עבר לירידות שערים בבורסות המובילות, ומדד סטוקס אירופה 600  נע סביב ירידה של 0.5%. 

מניות הלופרש  מובילות את העליות במדד לאחר העלאת המלצה למניית שירות משלוחי המזון הגרמנית מצד ג'יי.פי מורגן. מניית HUGO BOSS  מזנקת לאחר שהחברה דיווחה על ירידה ברווח השנתי ב-2019, אך העלתה את הדיבידנד ופרסמה תחזיות אופטימיות ל-2020. מלרוז אינדסטריס  הבריטית וחברת הפרמצבטיקה הגרמנית Merck Kgaa  עולות אף הן אחרי דוחות שנתיים.

מניית קפיטה  צוללת לאחר פרסום תוצאות, וירידות חדות נרשמות גם במניות אווראז , קונטיננטל  ו-ITV 

10:30

המסחר בבורסות אירופה נפתח היום בעליות שערים כשהשווקים מגיבים בחיוב לחבילת הסיוע למלחמה בהשפעות הקורונה מצד קרן המטבע הבינלאומית, בסך 50 מיליארד דולר.

מדד סטוקס אירופה 600  מתאושש בכ-0.7% בהובלת מגזר השירותים הפיננסיים שמתחזק בכ-1.3%.

בורסות אסיה ננעלו היום בעליות חדות של 1.8% בשנזן, 2% בשנחאי , 2.1% בהונג קונג , 1.3% בקוריאה , 1.1% באוסטרליה  ו-1.1% ביפן , בעקבות הראלי בוול סטריט אמש.

הסיוע של קרן המטבע הגיע לאחר שורה של הורדות ריבית השבוע מצד בנקים מרכזיים, לרבות ארה"ב ואוסטרליה.

הנתונים האחרונים מארגון הבריאות העולמי מצביעים על 93 אלף מקרי קורונה, ו-3,199 מקרי מוות.

המיקוד באירופה הוא עדיין על איטליה, המקרה הקשה ביותר של קורונה מחוץ למזרח הרחוק, לצד איראן. באיטליה נרשמו 2,706 מקרים ו-109 מקרי מוות; רוב המקרים הם בלומברדיה שם ממוקם המרכז הפיננסי של המדינה במילאנו. כל בתי הספר והאוניברסיטאות במדינה נסגרו עד אמצע מרץ.     

 

07:30

המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום (ה') במגמה חיובית חזקה, לאחר שמדד דאו ג'ונס זינק אתמול בניו יורק בקרוב ל-1,200 נקודות.

קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הכריזה אתמול על חבילת סיוע בהיקף 50 מיליארד דולר למאבק בהשפעות וירוס הקורונה. כריסטלינה ג'ורג'ייבה, יו"ית הקרן, אמרה כי הכסף זמין "מיידית" ומיועד למדינות בעלות הכנסה נמוכה ומהשווקים המתעוררים.

בורסת שנחאי מזנקת בקרוב ל-2%, ובשנזן נרשמות עליות של 1.4%. בהונג קונג רושם ההנג סנג עליות של כ-1.6%. מדד S&P/ASX 200 באוסטרליה עולה ב-0.8%, בהובלת עליות של כ-3% במניית CSL. נתוני הסחר של אוסטרליה עלו על הציפיות. המאזן על סחורות ושירותים רשם עודף של 5.21 מיליארד דולר אוסטרלי (כ-3.445 דולר ארה"ב) על בסיס מנוכה עונתיות, מעל לציפיות לעודף של 4.8 מיליארד דולר אוסטרלי. המדינה הזהירה היום כי השפעות הקורונה יקצצו לפחות מחצית האחוז מההצמיחה ברבעון הנוכחי. אוסטרליה דיווחה על מקרה מוות שני במדינה מהנגיף, שהוא הראשון מהדבקה מקומית.   

ביפן מטפס מדד ניקיי בכ-1.2%, ועליות של 0.9% נרשמות במדד קוספי בקוריאה הדרומית.

בוול סטריט נרשם אמש ראלי ענק, שבסופו זינק מדד דאו ג'ונס ב-4.5% או 1,170 נקודות. הנאסד"ק קפץ 3.9% ו-S&P 500 נסק ב-4.2%. העליות החדות הוציאו את כל שלושת המדדים מטריטוריית התיקון, כך שהם כעת ברמה של פחות מ-10% מתחת לשיא של השנה האחרונה. הנאסד"ק חזר גם לטריטוריה החיובית השנה ועלה ב-0.5% מתחילת 2020. 

הזינוקים אתמול באו על רקע ניצחונותיו של ג'ו ביידן בדרך למועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות, שהקפיצו את מניות חברות ביטוחי הבריאות. מתחרהו של ביידן, ברני סנדרס, מתח לאחרונה ביקורת חריפה על חברות הביטוח, ואמר כי הן מלאות ב"תאוות בצע ושחיתות". סנדרס הסוציאליסט דוגל בביטוח בריאות לכולם (Medicare for All), מה שמעורר את התנגדות התעשייה אליו, והירידה בסיכוייו מהווה חדשות מצוינות לחברות הביטוח.