מסעדות פתוחות ומגישות ארוחות כסדרן, קניונים פתוחים וכמובן גם הפאבים - לא, אלו החיים שלפני הקורונה, אלא את מה שקרה בבריטניה בימים אלה. נכון לשבועיים האחרונים - בזמן שכל העולם סוגר, מצר ועוצר - החיים בבריטניה ממשיכים כמעט כסדרם. ולא. זה לא שהקורונה לא הגיעה לשם. אלא מכיוון שהממשלה בחרה דרך ייחודית למלחמה בנגיף הקורונה. הרציונאל: האוכלוסייה תידבק ותפתח "חסינות" טבעית לנגיף.
מספר הנדבקים והמתים המשיך לטפס, הביקורת הציבורית הפכה חריפה, והממשלה הבריטית החלה לשנות כיוון, והחלה לנקוט בצעדים חדשים. רק לפני יומיים ניתנה הנחייה לסגור את בתי הספר והגנים, חודדה ההנחיה לבידוד של 14 יום לעומת הנחיה קודמת שדרשה רק שבוע בלבד, וכל הקשישים ונשים בהריון נדרשו לא לצאת מהבית בחודשים הקרובים.
בוריס ג'ונסון במסיבת העיתונאים לצד היועץ המדעי לממשלה הבריטית, סיר פטריק וואלאנס, והיועץ הרפואי לממשלה כריס וויטי / צילום: מאט דונהאם, AP
האם בריטניה העדיפה שהמחיר הבריאותי על פני המחיר הכלכלי יהיה גבוה יותר או שהבריטים נפלו על השכל? והאם ייתכן שהניסיון ליצור "חסינות עדר" הוא מהלך נכון? אז אז למה הם ויתרו על המודל שלהם והחליטו ליישר קו עם כל מדינות אירופה?
מוזמנים להאזין ולעקוב אחר הפודקאסט בספוטיפיי אפל פודקאסטס, גוגל פודקאסטס, או באפליקציה האהובה עליכם
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.