22:47
בריטניה מיישרת קו: סגר על החיים הציבוריים בממלכה
בשל המספר ההולך וגובר של קורבנות ממגפת הקורונה בבריטניה - 335 בני אדם עד כה - הודיע הערב בוריס ג'ונסון כי סגר יוטל על התושבים בממלכה המאוחדת. בדומה לחוקים החדשים שאומצו בגרמניה החל מהיום, קרא ג'ונסון לתושבי בריטניה להישאר בביתם ככל האפשר, ולצאת רק לקניות, להתעמל בחוץ פעם אחת ביום או להגיע לעבודה במקרה שלא ניתן לעבוד מהבית. "הגיע הזמן שכולנו נעשה יותר", אמר ג'ונסון, ששינה מדיניות בשבוע שעבר ואימץ את מדיניות ההרחקה החברתית שהפכה לצו השעה במדינות רבות. "זהו האיום הגדול ביותר הניצב בפני בריטניה במשך עשורים רבים", אמר ג'ונסון. הוא ציין כי המשטרה תוכל לאכוף את הכללים באמצעות קנסות. כל העסקים הבלתי-חיוניים, וגם שטחים ציבוריים כמו גינות משחקים, ייסגרו מיידית. בריטניה וג'ונסון עמדו בפני ביקורת חריפה מצד מדינות אירופיות על כך שטרם אימצו צעדי סגר. יוון אסרה היום על כל הטיסות מבריטניה, בניסיון למנוע יבוא מקרי קורונה למדינה.
19:26
602 מתים ביממה באיטליה; גרמניה תקבל חולים איטלקיים
602 בני אדם מתו ביממה האחרונה באיטליה כתוצאה מנגיף הקורונה, ו-4,790 אובחנו כחולים; מדובר בירידה קלה לעומת הנתונים אתמול (651 מתים, 5,560 מאובחנים) ושלשום (793 מתים, 6,557 מאובחנים), שהאיטלקים מקווים כי משרטטת שינוי מגמה בהתפרצות האלימה של המחלה במדינה. מספר המתים הכולל באיטליה על כ-5,500 בני אדם ומספר המאובחנים על 55,000. בתי הספר באיטליה סגורים כבר קרוב לשלושה שבועות, וצעדי הסגר מחריפים בהדרגה. החל מהיום הופסקה 80% מפעילות הייצור והעסקים במדינה, במטרה להאט את התפשטות הנגיף באמצעות מקומות העבודה והתחבורה הציבורית.
גרמניה הודיעה היום כי תקבל שישה חולים איטלקיים במצב קשה, בהפגנת סולידריות שזכתה לכותרות באיטליה. לפני כן קיבלו בתי חולים באזור היער השחור בדרום-מערב גרמניה חולים מחבל אלזס הצרפתי, בעקבות עומס גדול על מערכת הבריאות הצרפתית שם. במקביל, רופאים מקובה ומסין פועלים לסייע לאיטליה, ורוסיה שיגרה ציוד רפואי לבתי החולים במדינה.
בתוך כך, הונג קונג אסרה היום על כניסת זרים לשטחה, לאחר שנרשמה עלייה של עשרות מקרים בקורונה שהביאו עמם מבקרים זרים. המדינה, שהשתלטה בתחילה על ההתפרצות בהצלחה, מציגה את האתגר שיהיה נפוץ למדינות רבות בחודשים הקרובים - בהנחה שצעדי הריחוק החברתי יצליחו לבלום את ההתפשטות ולעצור את המחלה - כיצד לשמור על המצב? סין למשל הודיעה כי הוא אוסרת על הטיסות לשנחאי, וכי כל הנוסעים לעיר יוטסו לשדות תעופה אחרים, שם ייבדקו לנוכחות הנגיף, ואז יישלחו לשנגחאי במקרה שהם בריאים. הכותרת הראשית של ה"סאות' צ'יינה מורנינג פוסט" קובעת כי לפי מחקר סיני, שליש מהחולים אינם מפגינים שום סימני מחלה, אך הם עדיין יכולים להעביר אותה.
18:40
בדיקת הקורונה הראשונה של מרקל היא שלילית; כך דיווח היום דובר הממשלה הפדרלית, שטפן זייברט. מרקל רק נחשפה לחולה ביום שישי האחרון, מה שאומר שהימים הנוכחיים הם עדיין במסגרת זמן הדגירה האפשרי של הנגיף, כך שהקאנצלרית צפויה להיבדק כמעט מדי יום. נכון לעכשיו, מרקל משתתפת בפגישות הממשלה באמצעות וידיאו מדירתה בברלין, והיא צפויה גם לקחת חלק בפסגה של מנהיגי אירופה מביתה. היא נכנסה לבידוד מרצון אתמול בערב, אחרי שהתגלה כי הרופא שחיסן אותה לדלקת ריאות חיידקית ביום שישי חולה בקורונה.
13:10
מספר המתים בספרד שוב מזנק: 462 בני אדם מתו מקורונה ביממה האחרונה, ועוד 4,321 אובחנו עם הנגיף. מספר המתים הכולל במדינה כבר הגיע ליותר מ-2,150 בני אדם, לפי נתונים שפרסם היום בצהריים העיתון הספרדי "אל פאיס". במקביל נרשם גם זינוק של עשרות אחוזים במספר המאושפזים בטיפול נמרץ - 2,355 נכון להיום.
לפי הדיווחים, סגן נשיא ספרד (תפקיד סמלי בעיקרו) אושפז בעקבות מחלה נשימתית, אך לא ברור אם הוא חולה בקורונה. ראש הממשלה הודיע על חלוקה קרובה של כ-640 אלף בדיקות שנועדו לאתר מי חולה ולבודד אותם.
12:05
מומחים ממכון רוברט קוך, האחראי למאבק במגפות ומחלות זיהומיות בגרמניה, סבורים כי ישנם סימנים ראשונים לכך שההתפשטות המהירה של הנגיף בגרמניה נבלמת, וכי מספרי המאובחנים החדשים מתייצבים או אפילו יורדים; מנהל המכון אמר את הדברים במסיבת עיתונאים הבוקר.
"אנחנו רואים מגמה לפיה גרף הצמיחה האקספוננציאלית משתטח במידה מסוימת", אמר לותאר וילר. צעדי הסגר בגרמניה הוטלו רק ביום שלישי האחרון, והוחמרו בסוף השבוע, אך וילר אמר כי "אני אופטימי שחלק מהצעדים שביצענו כבר נראים בשטח, מוקדם מאוד". כבר כיום גרמניה מפגינה שיעור תמותה נמוך מאוד, עם כ-99 קורבנות בקרב 25,481 מאובחנים (0.4%).
הגיל הממוצע של החולים בגרמניה עומד על 45 (בהשוואה ל-63 באיטליה) והגיל הממוצע של הקורבנות היא 82 שנים (בהשוואה ל-81 באיטליה). גברים מהווים 57% ממקרי התחלואה בגרמניה.
ביממה האחרונה נוספו 1,347 מאובחנים חדשים בקורונה בגרמניה, ירידה נוספת לעומת 2,509 אתמול ו-2,512 ביום שבת. מספר המאובחנים החדשים יורד ביום הרביעי ברציפות בגרמניה.
10:25
איטליה: 80% מהייצור והעסקים במדינה יופסקו החל מהיום
איטליה נכנסת לסגר משמעותי יותר: כ-80% מהייצור והעסקים במדינה יושבתו החל מהיום (ב'), לפי תקנות החירום עליהם הורתה הממשלה בניסיון למנוע את התפשטות נגיף הקורונה. יותר מ-5,500 בני אדם מתו באיטליה עד כה מהמגפה. רק עסקים חיוניים בתחום הבריאות, האנרגיה, המזון ואחרים יישארו פתוחים. בין פעילויות הייצור שייסגרו: חלקי מכוניות, תעשיית הברזל והפלדה, מפעלים ועוד. איטליה היא הכלכלה השלישית בגודלה באירופה וסגירת המפעלים צפויה להשפיע לא רק עליה, אלא גם על פעילות הייצור במדינות שכנות, ובמיוחד בגרמניה. הממשלה גם אסרה באופן הדוק יותר את המעבר בין רשויות בתוך המדינה.
ספרד: ראש הממשלה קרא ל"תוכנית מרשל" חדשה לאירופה
ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ז, מהמפלגה הסוציאל-דמוקרטית, קרא לאיחוד האירופי לגבש "תוכנית מרשל" חדשה שתשקיע טריליוני אירו ביבשת בניסיון לאושש את הכלכלה שלה, שצפויה להיכנס למשבר כלכלי עמוק עם הימשכות משבר הקורונה. בספרד נרשמו עד כה 1,813 מקרי מוות, וסנצ'ז הזהיר אתמול כי "הרע מכל עוד לפנינו". הוא קרא לבנק המרכזי האירופי להנפיק "אג"ח קורונה" כדי לגייס כסף לטובת שיקום כלכלות היבשת. סנצ'ז גם ביקש מהפרלמנט להאריך בשבועיים את מצב החירום ותקנות הסגר המוטלות על המדינה. כמו איטליה, גם ספרד אסרה את המעבר בין ערים ואזורים, אפילו לאנשים המחזיקים שני בתים בשני מקומות שונים.
שווייץ: גויסו כוחות מילואים בפעם הראשונה מאז מלחמת העולם השנייה
בשווייץ, שבה נרשמו עד כה 98 קורבנות מקורונה בקרב 7,724 נדבקים, גייסו הרשויות לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה כמה מכוחות המילואים. הצבא בשווייץ הוא חובה. כוחות המילואים שגויסו יצטרפו לכ-8,000 חיילים וקצינים שאמורים לסייע לבתי החולים להתמודד עם גל התחלואה. ביום שישי האחרון הצטרפה שווייץ לרוב מדינות אירופה, ואוסרת כעת על התקהלות של יותר מחמישה בני אדם.
6:15
ראש ממשלת יפן שינזו אבה רמז כי אולימפיאדת טוקיו עשויה להידחות. עם זאת, אבה שלל את האפשרות של ביטול אירוע הספורט הגלובלי בכל כלי התקשורת ביפן.
הדיווח מגיע יממה לאחר שהוועד האולימפי הבינלאומי הודיע כי הוא מתגבר את ההכנות לאירוע הבינלאומי ונערך לאינספור תרחישים לקראתו. זאת, על מנת למנוע את התפשטות נגיף הקורונה ולהגן על בריאות המשתתפים באירוע והצופים.
בתוך כך, הוועד האולימפי של קנדה כבר החליט כי לא ישלח אתלטים לאירוע העולמי בשל סכנות הנגיף.
■■■
באיחוד האמירויות הערביות דוחקים באזרחים להישאר בבית ולהגביל את המגע החברתי אלא אם מדובר ביציאות הכרחיות מהבית, כגון קניית מזון, תרופות והגעה למקומות עבודה חיוניים. ההוראה לאזרחים יצאה אמש.
"הציבור נקרא להשתמש ברכבים הפרטיים שלו כאשר מספר הנוסעים המקסימלי לרכב הוא שלושה בני אדם. בנוסף, אנו מייעצים לא לבקר במקומות ציבוריים ולשמור על ריחוק חברתי במהלך מפגשים חברתיים, כחלק מצעד מקדים ומונע כדי להגן על בריאות וביטחון הציבור", כך נמסר ממשרד הפנים והרשות לניהול משברים ואסונות באיחוד האמירויות.
עוד נאמר לאזרחי האמירויות להימנע מביקורים שאינם דחופים בבתי החולים ולהשתמש במסכות פנים. הוראות נוספות לתחבורה הציבורית והמוניות באמירויות צפויות לצאת במהלך היום. הפרת ההוראות משמעותה קנסות ומאסרים בפועל.
עוד באיחוד, טיסות חוץ ופנים במדינה הושעו לשבועיים כחלק מצעד מקדים להתמודדות עם התפרצות נגיף הקורונה. טיסות משא ימשיכו כרגיל.
■■■
אמש, כמות קורבנות הנגיף באיטליה חצתה את קו ה-5,000. משרד הבריאות האיטלקי דיווח כי עד כה לפחות 5,476 בני אדם מתו כתוצאה מנגיף הקורונה. ישנם 59,138 מקרים מדווחים במדינה ו-7,024 בני אדם כבר החלימו מהמחלה.
בניסיון להכיל את הווירוס, הממשלה ברומא הודיעה אתמול כי כל העסקים הלא חיוניים במדינה ייסגרו עד 3 באפריל. מדובר בעוד צעד להגנה על פני האזרחים לאחר שכבר הוטל על המדינה סגר כבד מאוד לאחר התפרצות הנגיף בצפונה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.