חברת התקשורת פרטנר סיכמה את שנת 2019 עם ירידה מינורית של 0.8% בהכנסות ל-3.2 מיליארד שקל, לצד שחיקה של 66% ברווח הנקי שהגיע ל-19 מיליון שקל - כך עולה מהדוחות הכספיים שפרסמה החברה.
השפעתו של יישום תקן החשבונאות IFRS 16 הקטינה את הרווח הנקי של פרטנר ב-9 מיליון שקל בשנה שעברה. מנגד, חברת התקשורת הגדילה את ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) המתואם שלה ב-157 מיליון שקל, והוא הסתכם בשנה החולפת ב-217 מיליון שקל - עלייה של 26% לעומת 2018.
תזרים המזומנים החופשי המתואם (לפני ריבית) של פרטנר הסתכם ב-49 מיליון שקל, ובסוף השנה עמד החוב נטו שלה על 957 מיליון שקל. ברמת ההכנסות, ניתן לזהות תחילתה של שינוי מגמה: השחיקה של פרטנר בהכנסות מתחום הסלולר פוצתה בחלקה על ידי ההכנסות מהתחום הקווי - וכתוצאה מכך, ברמת הקבוצה פרטנר נשחקה מעט מאוד.
ירידה בהכנסות ממגזר הסלולר
הכנסות פרטנר ממגזר הסלולר הסתכמו ב-2019 בכ-2.4 מיליארד שקל - ירידה של 4.7%. מתוך זה, ההכנסות משירותים ירדו ב-2.4% ל-1.8 מיליארד שקל, וההכנסות מציוד ירדו ב-11.2% ל-571 מיליון שקל.
ה-EBITDA המתואם המגזרי עלה ב-21.2% ל-635 מיליון שקל. בסוף השנה היו לפרטנר כ-2.7 מיליון מנויי סלולר, וההכנסה החודשית הממוצעת ממנוי היתה 57 שקל - ירידה של שקל אחד לעומת 2018.
בסוף 2019 הסתכם מספר מנויי הטלוויזיה של פרטנר ב-188 אלף - גידול שנתי של 66 אלף מנויים. המגזר הקווי הניב לחברה הכנסות של כמיליארד שקל - צמיחה שנתית של 8.9%. עם זאת, הרווח התפעולי במגזר הקווי נשחק דרמטית, מ-48 מיליון שקל ב-2018 ל-10 מיליון שקל ב-2019.
במלים אחרות, מצד אחד פורסת פרטנר סיבים אופטיים בהיקפים מרשימים ומגייסת הכי הרבה מנויי טלוויזיה, אבל מצד שני הרווחיות התפעולית שלה קרסה בכ-80%. ברבעון הרביעי הרווחיות התפעולית הסתכמה באפס, לעומת 12 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA הקווי ברבעון היה 218 מיליון שקל.
עסקת הוט-פרטנר מתקדמת
בתוך כך, כפי שפורסם אתמול (ד') באתר "גלובס", עסקת הוט-פרטנר מתקדמת, ולדברי גורמים המקורבים לעסקה, הצדדים מתקדמים במשא ומתן לקראת חתימה על מזכר הבנות. בסוף ינואר, הוט הציעה לרכוש את פרטנר בתמורה ל-3.6 מיליארד שקל. למרות משבר הקורונה והירידות בשווקים (מניית פרטנר ירדה מאז ההצעה בכ-10% ונסחרת בשווי של 2.5 מיליארד שקל), הצדדים ממשיכים במגעים.
עם פרסום הדוחות הכספיים של פרטנר, מסר מנכ"ל החברה, איציק בנבנישתי: "את שנת 2019 סיימנו בצמיחה בהכנסות במגזר הקווי, עם תשתית סיבים אופטיים עצמאית, שמגיעה כבר לכ-600 אלף משקי-בית, ולפרטנר TV מחוברים 199 אלף מנויים. במגזר הסלולר, סיכמנו את 2019 עם תוספת של 11 אלף מנויים".
בנבנישתי הוסיף כי "שנת 2020 נפתחה באירוע בריאותי עולמי יוצא דופן בהיקפו ובהשפעתו על המשק המקומי והגלובלי. פרטנר ניצבת בפני אירוע חריג זה בעמדה איתנה ביחס למתחרים, לאור החוב נטו והיקף המזומנים שבידי החברה, אשר גבוהים משמעותית מפירעונות החוב ותשלומי הריבית של החברה בשנתיים הקרובות. ביצענו גם את ההתאמות התפעוליות הנדרשות כדי לתמוך בהמשך הפעילות העסקית בתקופה זו, ונקטנו פעולות להתאמת מבנה העלויות של החברה למציאות החדשה".
בנבנישתי ציין גם כי פרטנר חווה עלייה משמעותית בשימוש בשירותיה בתחומי הסלולר, האינטרנט והטלוויזיה.
תגמולים של 6.4 מיליון שקל למנכ"ל
בנבנישתי קיבל ב-2019 מפרטנר תגמולים בעלות של 6.4 מיליון שקל - מתוכם 2.4 מיליון שקל שכר בסיס, 965 אלף שקל בונוס שנתי וכ-2.8 מיליון שקל תגמולים הוניים. עוד ארבעה בכירים בחברה קיבלו תגמולים בעלות שנתית של 2.6-3.7 מיליון שקל כל אחד.
אצל המתחרה סלקום, שפרסמה השבוע את תגמולי הבכירים בה, המנכ"ל לשעבר ניר שטרן קיבל ב-2019 תגמולים בעלות של 1.9 מיליון שקל (ללא רכיב מנייתי או בונוס), וארבעה בכירים אחרים קיבלו תגמולים בעלות של 1.1-1.3 מיליון שקל כל אחד. המנכ"ל החדש של סלקום, אבי גבאי, זכאי לשכר חודשי של 110 אלף שקל, אבל בשל המצב הנוכחי בשוק, החליט לוותר על מחצית משכרו, ובכירים אחרים בחברה הפחיתו 30% משכרם. כחלק מתנאי העסקתו בסלקום, זכאי המנכ"ל גבאי גם לאופציות בשווי של 12 מיליון שקל, שיבשילו לאורך כמה שנים.
הנהלת פרטנר מוותרת על 50% מהבונוס השנתי
בתוך כך, לאור משבר הקורונה, הנהלת פרטנר החליטה מוקדם השבוע לוותר על 50% מהבונוס השנתי שהיא זכאית לו בשלב זה, כך דווח עתה בדוח 20F שפרסמה. דוח זה מתפרסם במקביל לדוחותיה הכספיים של פרטנר לשנת 2019.
לפי הדיווח ב-F20, הדיון במחצית הבונוס שעליו ויתרו חברי ההנהלה יתקיים רק כאשר תהיה חזרה לשגרה, כשחנויות החברה ייפתחו, וכשהעובדים שיצאו לחל"ת יחזרו לעבודה סדירה.
בנוסף, ל"גלובס" נודע כי חברי ההנהלה החליטו לתרום ימי חופשה לקרן מיוחדת שהוקמה בשיתוף ועד העובדים בפרטנר, ומטרתה לסייע לעובדים שנזקקים לכך בעקבות המצב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.