סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
קובי לוי, מנהל דסק אסטרטגיית שווקים, לאומי שוקי הון, מתארח בלייב על מצב השווקים, הסערה בשוק המט"ח ומה הדבר הכי חשוב שהממשלות יעשו - הצטרפו לשידור החי
15:55
יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה ננעל היום (א') במגמה שלילית. המדדים המובילים פתחו את היום בירידות של קרוב ל-3% אולם בהמשך הלכו הירידות והתמתנו. מחזור המסחר הסתכם בכ-1.05 מיליארד שקל
מניות הבנקים והביטוח סגרו בעליות והביאו להתמתנות בירידות במדדי המניות בבורסה. המלט קפצה ביותר מ-20% לאחר שדיווחה הבוקר על תוצאותיה ב-2019.
ירידות בולטות נרשמו במניות שיכון ובינוי , דמרי , אורמת , טבע וגילת.
15:10
יום המסחר הראשון לשבוע ממשיך להתנהל במגמה שלילית. הירידות עם פתיחת שבוע המסחר בבורסה בתל-אביב מגיעות אחרי שאת שבוע המסחר הקודם סיכם מדד ת"א 35 בעלייה של כ-4% - כחלק מהתנודתיות הגבוהה המאפיינת את המסחר כבר שבועות ארוכים, על רקע "בהלת הקורונה" - שהובילה לקריסת המדדים המובילים בבורסה המקומית ובשוקי ההון בעולם. כמו כן, בסוף השבוע המסחר בארה"ב הסתיים בירידות שערים.
כך, למרות העליות בשבוע החולף, מתחילת החודש מציג מדד הדגל של הבורסה צלילה של כ-20%, המסתכמת בכ-25% מתחילת השנה.
בלאומי שוקי הון התייחסו בסקירתם השבועית לנעשה בשווקים וציינו, כי "התנודתיות החריגה בשוק האג"ח הממשלתי כמו גם ביתר השווקים הפיננסיים בעת הזו, נמשכה גם השבוע, וצפויה ככל הנראה להימשך בשבועות הקרובים".
"עם זאת", הוסיפו שם, "ההכרזה של בנק ישראל על התוכנית לרכישת אג"ח ממשלתיות בשוק המשני בהיקף של 50 מיליארד שקל צפויה לייצב בעת הזאת את התנודתיות ובעיקר להזרים נזילות שהייתה חסרה מאוד בראשית המשבר והביאה לירידות השערים החדות, בעיקר באפיק צמוד המדד".
במבט קדימה, בלאומי שוקי הון העריכו כי "בתקופה הקרובה נראה כי סביבת התשואות הנמוכה בעולם צפויה להישמר, זאת עד לקבלת אינדיקציות לעצירת התפשטות הנגיף וכן עד שההרחבות הפיסקאליות יחלו לתת אותותיהן בעלייה משמעותית בגיוסים ממשלתיים בעולם. לפיכך, נראה כרגע כי יש לתת עדיפות להשקעה במח"מ בינוני תוך השקעה ישירה במח"מ זה".
בצד השלילי של מדד ת"א 35 בולטות היום כמה מניות דואליות, בהן טבע , אורמת ופריגו , שצונחות בכ-7%-4%. מניות כיל ובעלת השליטה בה, חברה לישראל , מאבדות כ-4% וירידות דומות רושמת מניית שיכון ובינוי .
בצד החיובי של המדד המוביל, מניית פתאל החזקות החבוטה קופצת בכ-13%, אחרי קריסה של כ-80% מתחילת החודש.
מניית קבוצת דלק ממשיכה לאבד גובה, והיום היא נחלשת בכ-4%-3%. אמש עדכנה החברה על החלטת מחזיקי האג"ח למנות נציגות משותפת, ועל זימון אסיפת אג"ח להמשך השבוע.
כמה מהמניות במגזר הפיננסים בולטות לחיוב, בהן הראל השקעות שמטפסת בכ-5%-4% וכלל ומגדל שבולטות בצד השלילי מתחילת החודש וקופצות היום כ-15%, כשמדד ביטוח פלוס מטפס בכ-5%. עוד במגזר הפיננסים, מניית מנורה מטפסת בכ-6%-7% ועליות של 8% ושל 11%, בהתאמה, רושמות מניות בתי ההשקעות מיטב דש ואנליסט .
עוד במסחר, חברת בזן עדכנה על החלטת ביהמ"ש ולפיה על עיריית חיפה לחדש את ההיתר הזמני לשינוע חומרים בצנרת של החברה הבת שלה גדיב. מניית בזן מגיבה בטיפוס של כ-11%.
כמה מניות של חברות ממגזר הקנאביס בולטות, בהן אינטרקיור , טוגדר , פנאקסיה וקנביט , שקופצות ב-18%, ב-17%, ב-14% וב-11%, בהתאמה. ברקע למסחר, קנביט עדכנה הבוקר על מסמך לשיתוף פעולה "לבחינת פוטנציאל" בקשר לאחד ממוצריה, "לטיפול בתסמיני הקורונה".
במסחר באג"ח הקונצרניות נרשמת מגמה שלילית. מדד תל-בונד גלובל מאבד כ-1%-0.5%, עם ירידות דו-ספרתיות בלא מעט מהסדרות הנכללות בו. במסחר באג"ח הממשלתיות נרשמת מגמה שלילית.
14:10
על מנת להבטיח את יכולתם של הבנקים להמשיך להציע אשראי, הפיקוח על הבנקים הודיע על הפחתת דרישות ההון הרגולטורית בנקודת אחוז אחת, כך שיחס הון עצמי המינימלי יעמוד על 9% בבנקים הגדולים (לעומת 10% כיום) ו-8% בבנקים הבינוניים והקטנים (לעומת 9% כיום). החלטה זו תהיה בתוקף למשך שישה חודשים (ובמידת הצורך תוארך בשישה חודשים נוספים). לאחר מכן, ידרשו הבנקים להציג מתווה מדורג לצבירה מחודשת של ההון שנשחק על פני שנתיים, כך נמסר מבנק ישראל.
מדד הבנקים מזנק ביותר מ-3% על רקע ההודעה.
13:45
המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בירידות כאשר מחזור המסחר בשוק המניות נושק ל-600 מיליון שקל בשעה זו. מדד ת"א 35 מאבד 1.3%, ת"א 90 יורד ב-1.5%, מדד הבנקים עולה ב-0.6% ומדד הביטוח מטפס ב-3.7%.
גזית גלוב ודלק קבוצה מאבדות כ-3% כ"א, מנגד מנייתה של פתאל החזקות מזנקת ב-9.8%, בזן קופצת ב-7% ברקע לצניחת מחיר הנפט בסוף השבוע האחרון, הראל השקעות עולה בכ-4.6%.
בשוק האג"ח אלו הממשלתיות נסחרות בירידות שבין 0.2% ל-0.5%, אגרות החוב הממשלתיות הקליות צונחות בכ-1.9%.
מחיר הדלק צפוי לרדת ב-1.03 שקלים בלילה שבין שלישי לרביעי, וזאת בהמשך לנפילת מחיר הנפט לרמות של 23 דולרים לחבית.
12:00
מתמתנות הירידות בבורסה של ת"א, והמדדים המובילים מאבדים עד 2%. מניית קבוצת דלק מחקה את כל הירידה החדה שרשמה מוקדם יותר במסחר, והיא נסחרת כעת בעליות קלות. היום פורסם כי הופסקו המגעים למכירת שתי תחנות הכוח של דלק לידי קיסטון. ביום חמישי האחרון דלק דיווחה על השלמת עסקת IDE וכי הכניסה לקופתה 164 מיליון שקל. עוד דיווחה דלק כי הועבר התשלום בסך של כ-121 מיליון שקל למחזיקי אגרות החוב, אם כי התשואות על האג"ח של הקבוצה נסחרות עמוק ב'זבל'.
את הירידות מובילה כעת מניית טבע שמאבדת כ-7%, אורמת שיורדת 6%, ואלקטרה , פריגו וחברה לישראל שמאבדות 5%-4%.
בצד החיובי בולטת פתאל החזקות בזינוק של 15%. כמו כן, מדד הבנקים עבר לעליות ומדד הביטוח רושם אף הוא עליות.
11:04
נמשכות הירידות החדות בבורסה. באג"ח הממשלתיות המגמה מעורבת ואילו מדדי התל בונד המרכזיים יורדים בשיעורים של 0.4%-0.5%.
בעליות חדות בולטות מניות פתאל החזקות ובזן.
10:09
המסחר בבורסה בתל אביב נפתח בעיכוב ('פתיחה אנגלית') וזאת על רקע תנודתיות גבוהה במדד ת"א 35 בהובלת טבע שחזרה מוול סטריט עם פער ארביטרז' שלילי של יותר מ-8% וצונחת בפתיחה בהתאם. מדד ת"א 35 צונח ב-2.7% בפתיחה, מדד ת"א 90 מאבד 1.7% ומדד הבנקים יורד בכ-1.8%.
מניית דלק צונחת ביותר מ-12%. בסוף השבוע החולף מחיר הנפט המשיך לרדת. מניית פריגו צונחת ב-5%, כיל ב-4.3%, אלביט מערכות יורדת בכ-2% ונייס מאבדת 1.6%.
שפיר הנדסה מאבדת 4.6%, מגדלי תיכון מאבדת 2%, מבנה יורדת ב-2.1%, אלוני חץ מאבדת 2.2%. מליסרון מאבדת 1.5%, שיכון ובינוי צונחת ב-5%, אורמת טכנולוגיות צונחת ב-7%.
בסוף השבוע, מיום שישי לפנות בוקר נרשמו בסך-הכול 32,577 דורשי עבודה במשק המקומי, לעומת כמעט 100 אלף נרשמים בסוף השבוע הקודם. מתחילת מרץ נרשמו בשירות התעסוקה 764,165 דורשי עבודה - 90% מהם בחל"ת. המספר הכולל של דורשי העבודה הפעילים בישראל מתקרב למיליון.
לדברי גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריבית של הבנק: "תוכנית הרכישות של בנק ישראל, בשילוב המשך סביבת תשואות נמוכה בעולם, תומכים בטווח הקרוב ביציבות ברמת התשואות הנוכחית. צמודי המדד סגרו בשבוע החולף חלק משמעותי מהפער שנוצר עקב הירידות החדות בראשית המשבר".
עוד הוסיפו, כי "התנודתיות החריגה בשוק האג"ח הממשלתי כמו גם ביתר השווקים הפיננסים צפויה ככל הנראה להימשך בשבועות הקרובים. עם זאת ההכרזה על תוכנית הרכישות של בנק ישראל צפויה לייצב בעת הזאת את התנודתיות ובעיקר להזרים נזילות שהייתה חסרה מאוד בראשית המשבר והביאה לירידות השערים החדות, בעיקר באפיק צמוד המדד. בתקופה הקרובה נראה כי סביבת התשואות הנמוכה בעולם צפויה להישמר זאת עד לקבלת אינדיקציות לעצירת התפשטות הנגיף וכן עד שההרחבות הפיסקליות יחלו לתת אותותיהם בעלייה משמעותית בגיוסים ממשלתיים בעולם. לפיכך נראה כרגע כי יש לתת עדיפות להשקעה במח"מ בינוני תוך השקעה ישירה במח"מ זה".
06:00
המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לירידות שנרשמו בשווקים ביום שישי האחרון.
בוול סטריט שבוע המסחר ננעל בירידות שערים חדות לאחר שלושה ימי עליות רצופים, הדאו ג'ונס ירד ב-4%, הנאסד"ק איבד 3.8% מערכו ומדד S&P 500 צלל ב-3.4%. באירופה, מדד הדאקס איבד 3.7%, הקאק נפל ב-4.2% והפוטסי איבד כ-3%.
לאחר שבית הנבחרים בארה"ב אישר את הצעת החילוץ למשק בשווי 2 טריליון דולר, במהלך סוף השבוע הנשיא טראמפ חתם על אישור התוכנית.
בקרב המניות הדואליות, טבע חוזרת עם פער ארביטרז' שלילי של 8.2%, אלביט מערכות עם פער שלילי של 1.6%, אורמת טכנולוגיות חוזרת עם פער שלילי של 5.6% ולייבפרסון חוזרת עם פער שלילי של כ-3%.
בענף הבנייה עיני המשקיעים מופנות להחלטת הממשלה באם להשבית את הפעילות בצל הניסיונות להתמודד עם התפשטות נגיף הקורונה.
במהלך סוף השבוע חצה מספר מקרי הקורונה בארה"ב את ה-100,000 איש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.