מגפת הקורונה פוגעת קשה כמעט בכל מדינות העולם. כ-700 אלף חולים ברחבי העולם, מעל ל-30 אלף מתים, משברים כלכליים בכל פינה ואי-ודאות מה יקרה הלאה. נראה כי לא ניתן לברוח מהייאוש. ועם זאת, הרוח האנושית שורדת.
היצירתיות של המין האנושי לא נעלמת, ואיתה גם נשמרת התקווה לימים טובים יותר. גם ברגעים הקשים ביותר, האנושות מצליחה לייצר קצת נחת.
1. אוכל מנחם
מוכרת במאפייה בעיר דורטמונד מחזיקה במגש עם עוגות בצורת נייר טואלט / צילום: Martin Meissner, AP
זה ידוע שאוכל טעים מצליח לרומם את הלב האנושי, ואם הוא משלב הומור, אז ההשפעה אף חזקה יותר. במאפייה Schuerener Backparadies בעיר דורטמונד שבגרמניה יודעים את זה. המאפייה מוכרת שני קינוחים ברוח התקופה: עוגיות עם מסכות ועוגה בצורת גליל טואלט, שהפכה לאחד מהמוצרים הנמכרים ביותר שלה.
ההכנה של עוגת נייר הטואלט במאפייה Schuerener Backparadies / צילום: Martin Meissner, AP
"חשבנו על הרעיון הזה כשראינו שנייר הטואלט נגמר בסופרמרקטים", אמר הבעלים של המאפייה ל"רויטרס". "הכנו רק שמונה עוגות בהתחלה, והן נחטפו מהר מאוד. הלקוחות מטורפים על העוגות". היום הצוות של המאפייה מכין כבר 200 עוגות מדי יום.
עוגיות עם מסכות פנים במאפייה Schuerener Backparadies / צילום: Leon Kuegeler, רויטרס
המאפייה בגרמניה היא לא היחידה שחשבה על השילוב בין אוכל לקורונה. בין השאר, ישנם המבורגרים, ביצי פסחא ודונאטס שמעוצבים בהשראת הנגיף.
המבורגר בצורת קורונה בהאנוי, וייטנאם / צילום: Hau Dinh, AP
2. בהודו מנסים לעשות דברים אחרת
שוטר עם קסדה בצורת נגיף הקורונה מבקש מאדם בהודו לא לצאת מביתו / צילום: P. Ravikumar, רויטרס
ממשלת הודו הכריזה בשבוע שעבר על סגר של 21 יום כדי להילחם בהתפשטות הנגיף, והמשטרה יצאה לרחובות בניסיון לשכנע את האזרחים להישאר בבתים. בעיר צ'נאי מתמודדים עם חוסר שיתוף-הפעולה בצורה מקורית: אמן מקומי עיצב קסדה בצורת הנגיף, והמשטרה בעיר משתמשת בה כדי להסביר את חשיבות השמירה על ההסגר. "הקסדה היא ניסיון לעשות דברים אחרת", אמר אחד השוטרים ל"Asian News International". "כשאני חובש אותה, האנשים חושבים על קורונה. הילדים, בעיקר, מגיבים מאוד כשהם רואים אותה, ורוצים לחזור הביתה".
שוטר עם קסדה בצורת נגיף הקורונה מבקש מאנשים בהודו לחזור לביתם / צילום: R. Parthibhan, AP
3. הבדידות הביאה לזינוק באימוצים
כלב מחכה שהבעלים החדש שלו יבוא לקחת אותו במכלאה ריקה במדינת ניו יורק / צילום: USA TODAY NETWORK, רויטרס
מדינת ניו יורק בארה"ב היא אחד ממוקדי ההתפרצות העיקריים של הנגיף, ורבים נאלצים להסתגר לבד בבתים. כדי להתמודד עם הבדידות שנכפתה עליהם, רבים בוחרים לאמץ כלב או חתול. כך, יותר ויותר בעלי חיים מוצאים בית, והמכלאות מתחילות להתרוקן. "נכון לעכשיו אין לנו יותר כלבים שמחפשים אומנה, וזו בעיה משמחת מאוד", אמרה ל"בלומברג" עובדת בעמותה להצלת כלבים בניו יורק.
4. אל תשכחו לשמור על מרחק
הדרכים היעילות ביותר למנוע את התפשטות הנגיף הן שמירה על מרחק חברתי בין אנשים ובידוד. ברחבי העולם מנסים להזכיר את זה לתושבים בכל דרך אפשרית. האמן השווייצרי גרי הופשטטר, למשל, הקרין על הר המטרהורן מסרים חיוביים, שקראו לאנשים לשמור על תקווה ולהישאר בביתם; ואילו בפריז השתמשו בדובוני צעצוע כדי להדגים מהו מרחוק חברתי ראוי.
סימון דרכים שמזכיר לשמור על מרחק של 2 מטר לפחות בדבלין, אירלנד / צילום: Brian Lawless/PA, AP
דובי צעצוע מדגימים איך לשמור על מרחק חברתי נכון / צילום: Francois Mori, AP
5. הקורונה הגיע לאמנות הרחוב
גרפיטי בברלין, שבו מצויר גולום משר הטבעות אוחז בגליל נייר טואלט ואומר My precious / צילום: Markus Schreiber, AP
גרפיטי לא רק מקשט את הרחובות האפורים של הערים הגדולות בעולם, הוא גם מאפשר להתמודד עם מצבים קשים בעזרת הומור ולהציף ביקורת חברתית בזמנים שאנשים מאבדים את קולם. הקורונה מלווה את האנושות מינואר האחרון, ואמני הרחוב ברחבי העולם משלבים את הנגיף גם ביצירות שלהם. בברלין, למשל, ניתן למצוא את גולום מ"שר הטבעות" מביט בגליל נייר טואלט כפי שהוא מביט בטבעת הנחשקת שלו.
בריו דה ז'ניירו, אמנים ציירו גרפיטי של ראש ממשלת ברזיל ז'איר בולסונארו עוטה מסכה. במדינה יש ביקורת רבה על תפקודו ועל כך שהוא מזלזל בחומרת המצב. בשבוע שעבר אמר בלוסנוארו כי גם אם יידבק, "לא ירגיש כלום מעבר לשפעת קלה".
גרפיטי של ראש ממשלת ברזיל ז'איר בולסונארו עוטה מסכה. במדינה יש ביקורת רבה על תפקודו / צילום: Sergio Moraes, רויטרס
אמנות רחוב בעיר גלאזגו בסקוטלנד / צילום: Andrew Milligan / PA, AP
גראמפי קאט מחנכת לשטיפת ידיים בגרפיטי בלוס אנג'לס / צילום: Ted Soqui/SIPA USA, רויטרס
6. החיות ממשיכות כרגיל
עובדת בגן חיות ברומא מאכילה למורים / צילום: Alessandra Tarantino, AP
גן החיות ביופארקו ברומא נסגר עד להודעה חדשה בשל התפרצות הקורונה באיטליה, והוא נאלץ לצמצם את מספר העובדים. צוות הנהלה נשלח הביתה, אך המטפלים והווטרינרים ממשיכים לעבוד. מבחינת בעלי החיים, בגן הזואולוגי החיים נמשכים כרגיל.
עובדת בגן חיות ברומא מאכילה טמרינים / צילום: Alessandra Tarantino, AP
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.