חברת הנדל"ן המניב ביג, אותה מוביל המנכ"ל חי גאליס, משיקה תוכנית לרכישה בחזרה של אגרות החוב שלה בהיקף של כ-150 מיליון שקל, החל מהיום. לביג יש כיום 11 סדרות אג"ח הנסחרות בבורסה, בהיקף של כ-4.6 מיליארד שקל, כך שמדובר בתוכנית רכישה מסתכמת בהיקף קטן יחסית של כ-3% מסך האג"ח של החברה.
ביג נסחרת כיום לפי שווי של כ-3.2 מיליארד שקל, לאחר שמניית החברה צנחה בכ-42% בחודש האחרון (כולל ירידה של 3% היום). החברה, שנמצאת בשליטת האחים רוני ויהודה נפתלי, פועלת בתחום המרכזים המסחריים (בעיקר מרכזים פתוחים) בישראל, בארה"ב ובסרביה.
סדרות האג"ח של החברה (ה עד טו) נסחרות כיום בתשואות של 2%-4% לאחר ירידות של 5% עד 16% בחודש האחרון. בדירקטוריון החברה מציינים כי "בהתאם לתנאי השוק רכישת אגרות החוב של החברה עשויה להוות הזדמנות עסקית ייחודית וחלופה ראויה לשימוש בכספים שבקופת החברה. אימוץ תוכנית הרכישה לא צפוי להשפיע באופן מהותית לרעה על מבנה ההון של החברה, רמת המינוף שלה ומצב נזילותה או על יכולתה להמשיך ולפעול במתכונת פעילותה".
עוד מציינים בביג כי "אישור תוכנית הרכישה אינו צפוי לגרום להפרה של אמות-המידה הפיננסיות להם התחייבה החברה כלפי מחזיקי אגרות החוב או לגרוע מיכולתה של החברה לעמוד בהתחייבויותיה הקיימות והצפויות".
במקביל להכרזה על תוכנית הרכישה פרסמה היום ביג את תוצאותיה לרבעון הרביעי ולשנת 2019 כולה. את הרבעון הרביעי סיימה החברה עם ירידה של 1% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל ב-2018, לרמה של 218.7 מיליון שקל. בחברה מסבירים כי התחזקות השקל מול הדולר והאירו הייתה הגורם העיקרי לירידה בהכנסות.
ההכנסה התפעולית הנקייה (NOI) של ביג ברבעון גדלה ב-1.2% לרמה של 153.7 מיליון שקל, ואילו התזרים הנקי מפעילות (FFO) צמח ב-10.7% ועמד על כ-94.8 מיליון שקל.
רווחים משיערוך נכסים בהיקף של כ-333 מיליון שקל הקפיצו את הרווח הנקי של ביג ברבעון האחרון ל-307 מיליון שקל, לעומת כ-80 מיליון שקל ברבעון המקביל.
את שנת 2019 כולה סגרה החברה עם צמיחה של 3.4% בהכנסות לעומת 2018, לרמה של כ-840 מיליון שקל. זאת על רקע רכישת שני מרכזים מסחריים בסרביה, איחוד של תוצאות ביג CEE (הפעילות בסרביה), רכישה של נכסים חדשים בישראל, וכן מגידול ריאלי בהכנסות שכר דירה ודמי ניהול.
ה-NOI של ביג בשנה שעברה גדלה ב-3.3% לסך כ-613 מיליון שקל וה-FFO צמח ב-9.6% והגיע לכ-367 מיליון שקל. רווחי הון משיערוכים הקפיצו את הרווח הנקי לכ-613 מיליון שקל, לעומת כ-186 מיליון שקל ב-2018.
לביג יש כיום שטחי מסחר בהיקף של כ-1.2 מיליון מ"ר, מתוכם 365 אלף מ"ר בישראל (תפוסה מלאה בסוף 2019), כ-674 אלף מ"ר בארה"ב (תפוסה של 93.3%) ועוד 146 אלף מ"ר בסרביה (תפוסה של 98%).
המנכ"ל חי גאליס ציין היום (א') כי "בימים סוערים אלו כשמשבר הקורונה העולמי פוקד אותנו, אנו בוחנים בצורה קפדנית את השפעות המשבר על ביצועי הנכסים בבעלותנו ופועלים בצורה עניינית ומקצועית, על מנת לשמר את ביצועי ותוצאות הנכסים בבעלותנו בטווח הבינוני עד הארוך. אין לי ספק כי הגישה השמרנית שאפיינה את החברה לאורך שנות פעילותה, מביאה את החברה לעוצמה ואיתנות פיננסית שתאפשר לחברה להתמודד עם משבר הקורונה בצורה מיטבית".
אסף נגר, המשנה למנכ"ל ביג, ציין כי "החברה סיימה את 2019 כאשר בקופתה מזומן בסכום של כמיליארד שקל ולאחר תאריך המאזן גייסה 600 מיליון שקל נוספים באגרות חוב ללא בטוחות במח"מ ארוך. בנוסף, נכון למועד פרסום הדוח לחברה קו אשראי מאושר בסכום נוסף של 600 מיליון שקל ונכסים איכותיים פנויים משעבוד בהיקף של כ-2.5 מיליארד שקל".
לפני כשבועיים הודיע גאליס לבעלי העסקים המפעילים את חנויות החברה בקניונים הסגורים של ביג כי "בקניונים הסגורים של הקבוצה בערים בית שמש, טבריה, ירכא ובת ים השוכרים יזוכו באופן מלא על שכר הדירה ששולם עבור הימים בהם הקניונים נסגרו על-פי החלטת הרשויות. במרכזי ביג הפתוחים שעדיין פעילים נבצע בסיום החודש בדיקת עומסים, ובעת הצורך נזכה בהתאם לאחוז מהפדיון החוזי. במקרה שהמרכזים ייסגרו בהמשך החודש, ביג תזכה את ימי הסגירה ותבצע בדיקת עומס על ימי העבודה בפועל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.