סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
הירידות בוול סטריט החריפו הערב (ד') בשעה האחרונה של המסחר, ומדדי המניות המובילים צנחו בסיום בשיעורים של כ-4.4%. מניות טבע ופריגו בלטו בירידות חדות.
21:00
ירידות חדות בוול סטריט. בקרב המניות הישראליות בולטת מניית סייפ-טי גרופ בעלייה חדה. זאת, לאחר שהחברה פרסמה אתמול לאחר סיום המסחר דוחות טובים.
מניית בואינג נסחרת בירידה חדה, ואיתה גם מניות של חברות התעופה, ביניהן דלתא איירליינס .
19:10
נמשכות הירידות החדות בארה"ב, כשמדדי המניות המובילים נסוגים ב-3.2%-3.8%. מניות של חברות התעופה בולטות בירידות חדות, לצד מניות הבנקים.
בורסות אירופה ננעלו בירידות של 3.8%-4.3%.
18:10
מתמתנות הירידות בוול סטריט. מדד הנאסד"ק יורד כעת בכ-2% לאחר שצנח בקרוב ל-3% בפתיחה. הנפט נסחר בעלייה קלה וגם הזהב מתחזק קלות ונסחר סביב 1,600 דולר לאונקיה.
לדעת כלכלני סיטי, מה שעשוי להחזיר את הכלכלה העולמית לתפקוד מלא יחסית בפרק זמן קצר הוא עלייה חדה מאוד בקצב הבדיקות לנדבקים וחולים בנגיף קורונה. בסקירה שפרסמו בסיטי טוענים הכלכלנים כי חברות דיאגנוסטיקה יוכלו לספק עד סוף אפריל לכ-60% מהעובדים בארה"ב ערכות בדיקה, ואלה שיימצאו בריאים יוכלו לחזור לעבודה. עד סוף חודש מאי תוכל אספקת הבדיקות לגדול לכ-95% מהעובדים וכך הכלכלה תוכל לחזור לתפקד בקצב כמעט מלא.
17:00
נמשכות הירידות החדות בוול סטריט. לפני זמן קצר פורסם כי מדד מנהלי הרכש (ISM) של התעשייה בארה"ב ירד לרמה של 49.1 נקודות במרץ, לעומת 50.1 נקודות בפברואר. הנתון היה טוב מציפיות הכלכלנים שציפו למדד ברמה של 44 נקודות.
בקרב המניות הישראליות בולטות טבע , ורינט ופייבר בירידות חדות.
16:30
יום המסחר בוול סטריט נפתח תוך ירידות חדות במדדי המניות, על רקע חששות המשקיעים מההשפעות השליליות של נגיף הקורונה והחרפת המשבר הכלכלי.
מניות הפיננסים, ביניהן סיטיגרופ , וולס פארגו ובנק אוף אמריקה, בולטות בירידות חדות. גם בואינג , טסלה ואובר רושמות ירידות חדות.
15:20
הסקטור הפרטי בארה"ב נאלץ לחתוך 27,000 משרות בחודש שהסתיים ב-12 למרץ, עוד לפני החרפת התפשטות הקורונה בארה"ב, כך לפי סקר ה-ADP בשיתוף עם מודי'ס שפורסם כעת בארה"ב.
הסקר הבא צפוי להראות אחרת כשרק בשבוע האחרון הוגשו בארה"ב 3.3 מיליון תביעות אבטלה ראשוניות. בפברואר נרשמה תוספת משרות בגובה של 179,000, לפי הנתון המתוקן ולעומת האומדן הראשונה של 183,000.
החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מחריפים את הירידות בשעה זו. החוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס צונחים ב-3.7%, אלו על הנאסד"ק מאבדים 2.9%.
14:00
התחדשו הירידות החדות בשווקים לאחר סגירת הרבעון הראשון של 2020 שייזכר כרבעון הגרוע מעולם עבור ה-S&P 500 נוכח משבר הקורונה. בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בניו יורק מאבדים כ-3% בהמשך לירידות שנרשמו אתמול.
באירופה מדד הדאקס הגרמני מאבד 3.7%, ומדד המניות בכל היבשת מאבדים גובה בצל נתוני ייצור מאכזבים, כצפוי לחודש מרץ נוכח משבר הקורונה.
בשעה זו מספר מקרי הקורונה בעולם הגיע ל-862,234 איש, כשבארה"ב מספר מקרי המוות חצה את ה-4,000.
סוכנות הדירוג הבינלאומית מודי'ס צופה כעת כי שיעור הצמיחה בסין ב-2020 יגיע ל-3.3% 'בלבד'. זאת לעומת תחזיות הממשל הסיני לצמיחה של 5%.
סעודיה הגבירה את קצב הפקת הנפט מעל ל-12 מיליון חביות ביום, כך לפי גורם שצוטט ברויטרס. במקביל, פוטין הבהיר כי אין לא כוונה לחזור לשולחן הדיונים עם הסעודים על אף מחיר השפל של הנפט מזה 28 שנה.
12:00
מדד הייצור IHS של מרקיט עבור כלכלת גוש האירו נפל בחודש מרץ ל-44.5 נקודות לעומת קריאה של 49.2 נקודות בפברואר. מדובר בקריאה הנמוכה מזה 92 חודשים אם כי לא מפתיעה נוכח משבר הקורונה.
באיטליה ירד מדד הייצור PMI ל-40.3 נקודות לעומת 48.7 נקודות בפברואר - הרמה הגרועה ביותר מאז חודש אפריל של 2009. גם בספרד נרשם נתון מאכזב, בהתאם לציפיות נוכח התפשטות של נגיף הקורונה. נזכיר כי קריאה מתחת ל-50 נקודות מצביעה על התכווצות הפעילות הכלכלית.
בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאבדים כ-3% בצל התפשטות הקורונה בעולם.
מנייתה של מייסיס' תיזרק ממדד S&P 500 לאחר שצנחה בכ-70% מתחילת השנה ושוויה נחתך ל-1.5 מיליארד דולר.
באסיה מדד הניקיי היפני צנח ב-4.5%, שנחאי איבדה 0.6%, הבורסה בהונג קונג איבדה 2.2% ושנזן צנחה ב-4.5%.
10:01
המסחר בבורסות אירופה נפתח בטריטוריה האדומה בדומה לסנטימנט השלילי שנרשם בשעה זו בשוקי העולם. מדד הדאקס הגרמני מאבד 1.8% בפתיחה לאחר עליות אתמול, הקאק צונח ב-3.3%, הפוטסי הבריטי מאבד 3.65%, מילאנו וציריך מאבדות 2.4% מערכן.
בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בניו יורק צונחים, וזאת בהמשך לירידות אתמול, כאשר מדד ה-S&P 500 סיכם את הרבעון הגרוע מעולם. באסיה מדד הניקיי היפני צולל ביותר מ-5% בצל נתון מאקרו מאכזב ולפיו סנטימנט היצרנים ביפן נפל לשפל של 8 שנים.
09:30
החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאבדים כ-3% בשעת בוקר מוקדמת זו, וזאת לאחר הירידות אתמול שנרשמו בניו יורק, כאשר ה-S&P 500 סגר את הרבעון הגרוע מעולם בצל משבר הקורונה.
07:30
המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר בירידות בהמשך לירידות שנרשמו אמש בניו יורק. מדד הניקיי היפני מאבד 1.8%, מדד ההאנג סנג בהונג קונג יורד ב-0.9%, שנחאי מטפסת ב-0.3% בלבד, שנזן צונחת ב-2.5%, והבורסה בסינגפור יורדת ב-1.3%.
סנטימנט היצרנים ביפן נפל לשפל של 7 שנים וזאת בצל התפשטות נגיף הקורונה שפגעה בשרשרת האספקה העולמית והפילה את הביקושים בעולם, כך לפי סקר של הבנק המרכזי היפני. המדד המרכזי של היצרנים הגדולים ביפן נפל למינוס 8 נקודות, לעומת 0 בסקר הקודם שנערך בחודש דצמבר.
אמש בניו יורק המדדים המובילים איבדו גובה. הדאו ג'ונס צנח ב-1.8%, הנאסד"ק ירד ב-0.95%, ומדד S&P 500 איבד 1.6%. בשעת בוקר מוקדמת זו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על המשך הירידות, ומאבדים כ-2%, בעוד מדד הפחד (VIX) נוסק ב-4.6%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.