"אילבן מדיסון פארק" מדורגת לאורך שנים כאחת המסעדות הטובות בעולם. היא מנצחת בקלות בתחרויות קולינריות, מחזיקה בשלושה כוכבי מישלן, והצוות שלה כיכב בדוקו בנטפליקס. כעת היא מתגייסת לסיוע לתושבי ניו יורק המתמודדים עם התפרצות הקורונה, והופכת למעין בית תמחוי שיגיש מזון לצוותים הרפואיים ועובדים אחרים הנמצאים בחזית המאבק בקורונה, ולנזקקים הזקוקים לארוחה חמה.
ביום רביעי הודיעה המסעדה כי תהפוך למטבח עבוד עמותת ReThink, המצילה עודפי מזון מחנויות ומסעדות והופכת אותן לארוחות עבור נזקקים. כעת תספק המסעדה מזון לצוותים הרפואיים ולאנשים שסועדים לאורך השנה בבתי תמחוי, שנסגרו כעת בשל החשש מפני התפשטות הקורונה והותירו רבים באי-ביטחון תזונתי.
"אני מאמין שהסערה עדיין בדרך, וייקח זמן עד שתחלוף. אם אנחנו יכולים לעשות רק משהו קטן, הימים האפלים האלה יכולים להיות מעט יותר בהירים", כתב דניאל הום, השף והבעלים של אילבן מדיסון פארק (Eleven Madison Park), בחשבון האינסטגרם שלו.
ל"ניו יורק טיימס" סיפר הום כי 12 השפים העובדים במסעדה מכינים כ-1,000 ארוחות ביום ומקווים לייצר בקרוב עד 3,000 ארוחות ביום, ואמר: "העיר נתנה לי הכול, ורציתי לבדוק מה אני יכול לעשות כדי לתת בחזרה". כל ארוחה עולה 5-6 דולר בלבד, בהתאם לעלויות והמחירים בבתי תמחוי אחרים בעיר.
מייסד עמותת ReThink, מאט יוז'ויאק, אמר ל"טיימס": "הפכנו אותם למעשה לבית תמחוי", והסביר כי מדובר ביוזמה אחת מתוך רבות, אותן הצוות שלו מתפעל. לדבריו, הם החלו עם תוכנית בה הם משתפים פעולה עם 30 מסעדות, להן הם משלמים עד 50 אלף דולר בכדי לבשל לנזקקים בניו יורק ולהעסיק עובדים כאשר אחוזי האבטלה עולים במהירות. עד סוף אפריל מקווים בעמותה לחלק כ-10,000 ארוחות ביום לאנשים ברחבי המדינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.