משרד החוץ מדווח הערב כי ישראל תהיה בין המדינות הראשונות בעולם שתבדוק תרופה ניסיונית נגד קורונה, שפותחה ביפן. ישראל קיבלה את התרופה עבור ניסוי קליני שייתבצע בבתי החולים הדסה ואיכילוב בתקופה הקרובה.
התרופה, 'אביגן', נבחנת לטיפול במחלת הקורונה בשלביה הראשונים, כאשר נבדק כעת האם ביכולתה לקצר את משך המחלה ולמנוע הידרדרות למצבים קשים. בשבועות האחרונים פעלו משרד החוץ, ובתי החולים איכילוב והדסה מול גורמי ממשלה יפנים ומול חברת פוג'יפילם, כדי לקבל הספקה של אביגן לשימוש בישראל, וכעת לדברי משרד החוץ ישראל הפכה לאחת המדינות הראשונות בעולם לקבל לידיה את התרופה, שמעוררת עניין ברחבי העולם.
המשלוח הראשון יאפשר את תחילת הניסוי, בהיקף של כ-80 חולים, שיתבצע בשיתוף המרכזים הרפואיים הדסה, איכילוב, סורוקה ופורייה ובשילוב עם חוקרים מהאוני' העברית. ועדת הלסינקי להיתרים לניסויים קליניים בבני אדם התכנסה היום בהדסה עכדי לבחון מספר הצעות לניסויים מבטיחים בטיפול בחולי קורונה ואישרה עקרונית את התחלת הטיפול בתרופה אביגן מיפן. על פי התכנון, לאחר האישור המלא של הוועדות המקומיות ושל משרד הבריאות יתחיל הטיפול כבר בשבועות או אף בימים הקרובים.
פרופ' רן ניר פז מהדסה מסביר כי התרופה שפותחה במקור כטיפול לשפעת פנדמית אמורה לקצר את משך התחלואה והפרשת הנגיף בחולים מאושפזים של COVID19, כפי שהראו מספר מחקרים ראשונים בתרופה זו שפורסמו בסין. "התרופה גם נמצאת במסגרת ההנחיות לטיפול כאחת מתרופות הקו הראשון ביפן כעת. המטרה של המחקר הישראלי לבחון האם אכן התרופה יעילה בהתוויה זו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.