"זו רק שפעת", אמר פעם טראמפ. חודש לאחר מכן הכריז על מצב חירום לאומי בארה"ב. מספר הנדבקים בנגיף הקורונה עומד היום בארה"ב בלבד על למעלה מ-470 אלף איש.
בסין, מקור התפרצות המגפה, מלקקים עכשיו את הפצעים שבארה"ב, ספרד, איטליה, גרמניה וצרפת עוד לא בטוחים שלמדו איך חובשים נכון.
מגפת הקורונה שעטה ללא רחם, ועד היום הסתערה על לא פחות מ-210 מדינות, וגבתה את חייהם של למעלה מ-97 אלף קורבנות.
מצב חירום. השמיים נסגרו. אירועים בינלאומיים בוטלו. טקסים דתיים. חגים. האולימפיאדה, האירוויזיון, קרנבל המסכות בוונציה, כל אלו לא יתקיימו. רבבות אנשים בכל העולם סגורים בבתיהם, בין אם בהוראת העוצר או הסגר שהטילה הארץ בה הם חיים, בין אם בחסות הפחד.
ובחדשות שומעים כל היום על הדברים הגדולים. על מוות. על החלטות ממשלתיות, על תקנות חירום. על פיצויי חירום, על מענקים. על סגירת מקומות תעסוקה, סגירת מוסדות לימודים, סגירת התחבורה הציבורית, נפילה של השווקים. דברים ענקיים שברומו של עולם שלפעמים, כשעוצרים ומביטים מהצד, קשה לקלוט. קשה להאמין שכאן, בנקודה הזו, אנחנו חיים כעת.
מצב הישרדות, בו לא עוצרים לרגע. ממשיכים לקום בבוקר. גם אלו שלא מוגדרים כחיוניים הם כאלו. עוטפים את הילדים, דואגים מרחוק להורים. הדאגה לפרנסה נדחקת הצידה, כי כרגע יש דברים חשובים יותר, כמו להישאר בחיים.
אבל לפעמים צריך לעצור לרגע, ולראות לא רק את מצב החירום. לא רק את טראמפ ונתניהו ומרקל וג'ונסון ומנהיגי העולם כולו. לא רק את שרי הבריאות והכלכלה, לא רק את התקנות וההנחיות ובעיקר את סימני השאלה, אלא לראות את עצמנו.
אישה מתפללת עם מסכה ברחוב, כיוון שאסור להיכנס לבית הכנסת, או הכנסיה. נער עושה עמידת ידיים ברחוב שומם. רופאים חוגגים ליל סדר וירטואלי, לבד. הומלסית קוראת ספר ברחוב.
אנחנו לא רק תקנות או חוקים, הבנה או ציות. אנחנו לא רק חיוניים או מובטלים. אנחנו קצוות של דאגה, חרדה, פחד, לעיתים פאניקה, לעיתים עייפות. לפעמים לא מרשים לעצמנו להרגיש, לפעמים מרגישים יותר מדי.
אבל מעל לכל, אנחנו במצב הישרדות. בין אם אנחנו בישראל, ארה"ב, ספרד או סין. מקסיקו, גואטמלה, צרפת או תימן. ולפעמים, כל מה שאנחנו צריכים זה להוריד את המבט מהחדשות, ולראות אותנו. לראות אחרים כמונו, מתמודדים. מרגישים. חיים. פשוט ממשיכים לחיות.
כך הם, אנחנו, נראים בימים האחרונים בכל העולם.
גבר מוציא את כלביו לטיול כשהוא חובש מסכת פנים במהלך הסגר בתל-אביב / צילום: AP
רוכבת אופנוע מתפללת על ברכיה מול כנסיה בגואטמלה בשבוע חג קדוש שכל אירועיו בוטלו בעקבות מגפת הקורונה / צילום: AP
דובי חובש מסיכת פנים תלוי ממרפסת במקסיקו סיטי / צילום: AP
אחות מבצעת בדיקת קורונה לאדם על אופנוע בפרגוואי / צילום: AP
לקוחות לובשים מסכות פנים בעודם עומדים בתור לכניסה לסופרמרקט תוך שמירה על מרחק חברתי בעקבות צעדי הממשלה למניעת התפשטות נגיף הקורונה בתל אביב / צילום: AP
גבר ישראלי עומד על ידיו ברחוב ריק במהלך הסגר שהכריזה הממשלה בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, בתל אביב, ישראל / צילום: AP
עובדי רפואה מחזיקים ביצי פסחא במחלקת הקורונה בבית החולים סן פיליפו נרי ברומא / צילום: AP
חיטוי מסכות פנים במדריד, ספרד. רשת מתנדבים מקומית מכינה מסכות פנים מאולתרות שיופצו לצוות הרפואי ולעמותות מקומיות המטפלים בחולים בקורונה / צילום: AP
חרדי חוצה רחוב שומם במהלך הסגר בבני ברק / צילום: AP
גבר לובש מסכת פנים בזמן המתנה לאוטובוס בדטרויט / צילום: AP
חגיגות השבוע הקדוש בוונצואלה בוטלו בשל מגפת הקורונה. התהלוכה המסורתית בוטלה, ואנשים כורעים ברך במרחק זה מזה מול פסל של ישו שהכנסייה מסיעה ברחובות קראקס / צילום: AP
הרב שלמה סגל, מימין, אוחז במחשב הנייד שלו כך שהמשתתפים רואים את בתו ריינה, בת 8, לבושה בגלימה לבנה ופאה כאליהו הנביא במהלך סדר פסח וירטואלי במהלך סגר שהוטל בעקבות התפשטות מגפת הקורונה / צילום: AP
מריה חסרת הבית קוראת ספר על המדרכה במהלך הסגר שהוטל במטרה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה בבואנוס איירס, ארגנטינה / צילום: AP
מתנדבים ועובדי עירייה בחליפות מגן מרססים חומר חיטוי ברחוב כדי לסייע בבלימת התפשטות נגיף הקורונה בקאבול, אפגניסטן / צילום: AP
חסר בית יושב על כסא גלגלים בגשם ומנסה לכסות את פניו על מנת לא להידבק בנגיף הקורונה בשדרת סאנסט בלוס אנג'לס / צילום: AP
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.