בורסות וול סטריט ננעלו בירידות בצל הצניחה במחיר הנפט, מדד הפחד זינק ב-13%

החוזה של נפט מסוג WTI למסירה במאי שפוקע מחר נפל לשפל היסטורי: מחיר של מינוס 37 דולר לחבית • נעילה חיובית בבורסות אירופה • נטפליקס ברמת השיא לקראת פרסום הדוחות מחר

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

יום מסחר דרמטי בוול סטריט בשל התרסקות החוזים על הנפט שפוקעים מחר, ננעל הערב (ב') בירידות שערים חדות. מדד הנאסד"ק איבד 1%, הדאו ג'ונס צנח ב-2.46%, ומדד S&P 500 איבד 1.8%.

החוזים על הזהב למסירה ביוני עלו ל-1,700 דולר לאונקייה.

מחיר החוזה על הנפט למסירה במאי (חוזה שפוקע הלילה) צלל לטריטוריה השלילית לראשונה בהיסטוריה, וזאת בשל מצוקת איחסון של המלאים בארה"ב. מניות האנרגיה שברון ואקסון מובייל איבדו כ-4% על רקע צניחת הנפט.

מנייתה של ענקית התעופה בואינג צנחה ב-7%.

מדד הפחד (VIX) זינק הערב ב-13%, מה שמאותת על עלייה בתנודתיות בשווקים בניו יורק.

21:30

בורסות וול סטריט מאבדות גובה בצל נפילת מחיר הנפט הערב. החוזים למסירה במאי שפוקעים מחר (ג') נפלו מתחת לאפס. מדד S&P 500 מאבד 1.2%, הדאו ג'ונס נופל ב-1.8%.

20:20

המדדים המובילים בניו יורק נסחרים בטריטוריה האדומה לצד הקריסה במחיר הנפט. העליות שנרשמו מוקדם יותר במדד הנאסד"ק נמחקו. בשעה זו החוזים על הנפט למסירה במאי שפוקעים מחר צוללים ב-90% ל-1 דולר לחבית.

נטפליקס  מזנקת לשיא היסטורי לקראת פרסום הדוחות מחר. אמזון  נוסקת גם היא לשיא.

19:30

המשקיעים יקבלו החל מהשבוע הצצה מפורטת יותר על הביצועים של החברות בוול סטריט ברבעון הראשון, כאשר חברות כמו יבמ  ואינטל  יפרסמו תוצאות השבוע. אפל, פייסבוק , אלפאבית , אמזון ומיקרוסופט ידווחו בשבוע הבא.

מתי ענקיות הטכנולוגיה יפרסמו את הדוחות שלהן?
 מתי ענקיות הטכנולוגיה יפרסמו את הדוחות שלהן?

הציפיות גבוהות ומניות הטכנולוגיות הגדולות עקפו ברובן את השוק הכללי. מניית אמזון  עולה הערב ב-1.8% לשיא היסטורי. מניית מיקרוסופט  עלתה השנה בכ-13% כאשר מדד 500 P&S ירד ב-13%.

18:40

בורסות אירופה ננעלו בעליות קלות. מדד הדאקס הגרמני טיפס ב-0.37%, הקאק הצרפתי עלה ב-0.65% ומדד הפוטסי הבריטי הוסיף 0.56% לערכו. 

באיטליה פורסמה התחזית של משרד האוצר ולפיה התוצר צפוי לצנוח ב-8% בשנת 2020 בצל משבר הקורונה. לשנת 2021 צופה האוצר צמיחה ל-4%-4.5%.

לפי נתוני מאקרו שפורסמו היום העודף המסחרי של גוש האירו מול העולם עלה ל-23 מיליארד אירו (25.1 מיליארד דולר) בחודש פברואר. זאת לעומת 18.5 מיליארד אירו בתקופה המקבילה אשתקד.

סקר IHS של מרקיט הצביע על כך שההכנסה של כל משק בית שלישי בבריטניה נפגע ממשבר הקורונה, כאשר שיעור ההכנסה הממוצע ירד לשפל מאז הושק הסקר ב-2009.

17:50

הירידות שנרשמו בפתיחת המסחר בוול סטריט. המדדים המובילים נסחרים בירידות של עד כ-1% בעוד הנאסד"ק עבר לטריטוריה הירוקה.

מחיר חבית נפט צולל בכ-40% לשפל שלא נראה מאז חודש אפריל של שנת 1986. החוזה למסירה למאי שפוקע מחר נסחר בכ-10.34 דולר לחבית.

עונת הדוחות בוול סטריט מעלה הילוך כאשר נטפליקס תפרסם דוחות מחר, וביום חמישי אינטל תפרסם דוחות.

16:40

המסחר בוול סטריט נפתח היום בירידות חזקות, על רקע המשך ההתפתחויות בחזית הקורונה וצניחת מחיר הנפט האמריקאי. מדד דאו ג'ונס מאבד יותר מ-400 נקודות או כ-1.7%. 

מחירי הנפט הגולמי חזרו היום לרדת כאשר יכולת האחסון של הנוזל השחור כמעט התאפסה, ועודפי התפוקה מצטברים בגלל העדר ביקוש של מדינות שנפגעו ממגיפת הקורונה. המגמה נמשכת מאז תחילת המסחר הבוקר, אך בשלב זה החוזה על נפט מסג WTI לחודש מאי, קרס ב-40% לכ-11 דולר לחבית, קרוב לרמת השפל ההיסטורית מאז שנת 1999.

חוזה חודש יוני של נפט אמריקני מערב טקסס (WTI) יורד ב-11% ל-22.29 דולר לחבית. נפט ברנט, הנפט העולמי, יורד ב-6.3% ל-26.34 דולר לחבית.

ירידת המחירים באה למרות הסכם קיצוץ התפוקה בין מדינות אופ"ק ומדינות קבוצת 20G, כולל ארה"ב, שהושג לאחרונה. "העסקה הזו היתה רחוקה מלהספיק למניעת אזילת מתקני האחסון של עודפי נפט", אמר מנהל תיקי הקעה בחברת פיינברידג' השקעות. "ירידת המחירים תוביל לסגירה אלימה של הפקה".

אנליסטים הצביעו על המלאים המתמלאים בקושינג, אוקלהומה, מרכז חשוב למסחר בנפט בארה"ב. סוחרים יכולים להרוויח מאחסון הנפט בקושינג ומכירתו מאורח יותר במחירים גבוהים יותר.

15:45

חברת התעופה יונייטד איירליינס  דיווחה על הפסד לפני מס של 2.1 מיליארד דולר ברבעון הראשון, על רקע הביקושים הנמוכים זה עשורים לנסיעות, שנרשמו בגלל התפרצות הקורונה. החברה, שמקום בסיסה בשיקגו, הגישה בקשה להלוואות סיוע ממשלתיות של 4.5 מיליארד דולר, נוסף על מענקים פדרליים והלוואות, בשווי 5 מיליארד דולר, שהיא כבר מצפה לקבל כדי להתמודד עם המשבר.

מחיר הנפט מסוג WTI רושם ירידה של 39% בחוזים למאי שפוקעים מחר, לעומת נפילה של 11% "בלבד" בחוזים ליוני. המחיר למסירה למאי יורד ב-7.21 דולר לחבית, ל-11 דולר, הרמה הנמוכה ביותר מאז דצמבר 1998.

בבורסות אירופה נמשכות ירידות השערים, מדד סטוקס 600 מאבד 0.7% והבורסות המובילות יורדות עד 1.5%. 

15:20

הירידות בנפט ממשיכות כאשר מחיר חבית נפט מסוג WTI צונח לרמה של פחות מ-12 דולר לחבית.

13:50

בורסות אירופה עברו לירידות. הירידה בנפט מתחזקת: מחיר חבית נפט מסוג WTI (חוזה למאי) צונח לרמה של 13.4 דולר לחבית. 

עונת הדוחות בארה"ב ואירופה נכנסת להילוך גבוה בימים הקרובים. בבית ההשקעות אופנהיימר מציינים היום כי עד עתה, רק חלק קטן מהחברות במדד ה- S&P 500 פרסמו את תוצאותיהן לרבעון הראשון של 2020. בכך, מוקדם מדי כדי להסיק מסקנות חד משעותיות. "כמו בכל עונת דוחות, גם הפעם הבנקים היו הראשונים לדווח, ומתוצאותיהם עולה תמונה מדאיגה המגבירה את חוסר הוודאות הכלכלית. הבנקים הגדילו בצורה דרסטית את ההפרשות להפסדי אשראי בגין הנזקים הכלכליים אשר ייגרמו עקב השפעתו הישירה או העקיפה של נגיף הקורונה". 

"חלק גדול מהעולם עדיין בהסגר, והצפי הוא שהמצב הנוכחי ימשיך להתקיים לפחות עד מאי הקרוב ויתכן אף שלאורך חודשי הקיץ. בשבוע הקרוב, יותר מ-80 חברות, המייצגות כחמישית ממדד ה-S&P 500 צפויות לפרסם תוצאות - ביניהן חברות גדולות מסקטור הטכנולוגיה, התקשורת ומסקטור הצריכה. אלו יספקו הצצה ראשונית לאופן שבו משפיעה התפרצות נגיף הקורונה על תוצאות הרבעון הראשון. יחד עם זאת, נציין כי הציפיות לעונת הדו"חות הזו נמוכות במיוחד, כך שהפתעות חיוביות עשויות להוביל לביצועים חיוביים בשווקים", אומרים באופנהיימר.

11:50

המסחר בבורסות אירופה מתנהל ללא שינוי מהותי במדד סטוקס 600 שנע סביב רמת הפתיחה. ירידות של עד 0.2% נרשמות בצרפת ובמילאנו, ועליות בשיעורים דומים בלונדון ובגרמניה.

מחיר חבית נפט מסוג WTI ממשיך לצלול בכ-19% לרמה של 14.3 דולר. חבית ברנט מאבדת פחות מ-4% ונסחרת במחיר של 27 דולר. 

המסחר בבורסות אסיה ננעל היום במגמה מעורבת. באוסטרליה ירד מדד S&P/ASX 200 ב-2.45%. המדד בשנחאי טיפס ב-0.5% ובשנזן נרשמה עלייה של 1%. 

סין הורידה את שיעור ריבית הפריים על הלוואות לשנה מרמה של 4.05% ל-3.85%ץ הריבית על הלוואות לחמש שנים ירדה מ-4.75% ל-4.65%. זוהי ההורדה השנייה בריבית בסין ב-2020.

בהונג קונג נרשמה ירידה של כ-0.3%, בטוקיו נפל הניקיי ב-1.15%, ובקוריאה הדרומית ירד הקוספי ביותר מ-0.8%.   

10:20

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות המובילים. 

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

מחיר הנפט מסוג WTI (חוזה למאי על נפט אמריקאי) מתרסק בעוד 18% לרמה של 14.99 דולר לחבית ואילו נפט מסוג ברנט רושם ירידה של 2.2% לרמה של 27.48 דולר לחבית.

 

08:55

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

מחיר הנפט מסוג WTI (חוזה למאי על נפט אמריקאי) מתרסק בעוד 18% לרמה של 14.96 דולר לחבית ואילו נפט מסוג ברנט רושם ירידה של 2.5% לרמה של 27.4 דולר לחבית.

למרות קיצוץ מאסיבי בתפוקה, בהיקף של יותר מ-10 מיליון חביות ליום, עליו הכריזו לאחרונה מדינות OPEC ורוסיה, עדיין יש עודפים גדולים בשוק הנפט העולמי. לפי הערכות, העצירה בכלכלה העולמית עקב התפשטות נגיף הקורונה קיצצה 30-35 מיליון חביות מהביקוש העולמי היומי הממוצע לנפט. 

נוסף לכך, אחסון הנפט העולמי מותח את גבולותיו כפי שלא נראה בעבר. בארה"ב המצב כה קשה עד שמשרד האנרגיה שוקל אפילו לשלם ליצרני נפט מקומיים כדי לשמור על נפט בקרקע.

06:55

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות ירידות קלות.

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, מציין בסקירתו השבועית כי מחיר הנפט ממשיך לרדת למרות ההסכם לקיצוץ משמעותי בתפוקה שהושג לאחרונה. אולם, יכול להיות שזה לא הסוף. "הביקושים לנפט יישארו נמוכים עוד תקופה ארוכה. תעופה אזרחית לא תתחדש בקרוב בהיקפים גדולים. למרות הסרת המגבלות, אנשים ישתדלו לצאת פחות, מה שיקטין ביקוש לדלק. התגברות עבודה מהבית וקניות באינטרנט יהיו בחלקם בלתי הפיכים שגם זה יקטין ביקוש לדלק. כבר כעת, באופן די נדיר, מחיר הנפט בשוק הפיזי ירד מתחת למחיר הנפט בשווקים הפיננסיים גם בארה"ב וגם באירופה". 

"כמות הכספים שנכנס לתעודות וקרנות סל שמשקיעות בנפט הייתה בחודש האחרון פי 4 יותר גדולה מאשר הרמה הכי גבוהה שהייתה בחמש השנים האחרונות. בנוסף, נשבר מתאם חיובי גבוה בין מחיר הנפט לפוזיציות לונג בחוזים על הנפט. למרות הצניחה במחיר הנפט, מספר חוזי לונג דווקא עלה. אם הימור הספקולנטים לא יצליח ומחיר הנפט ימשיך לרדת, הכסף יברח, מה שעשוי לחזק לחצים כלפי מטה על מחירי הנפט".