בית הנבחרים הבריטי יתכנס החל מהיום (ד') באופן וירטואלי, לאחר שאושרו תקנות המאפשרות לחברי הפרלמנט להשתתף בדיונים באמצעות אפליקציית "זום".
כלי התקשורת בבריטניה הגדירו את המהלך כ"אחת הרפורמות הגדולות ביותר בפרלמנט הבריטי", שנחשב כמודל לבתי נבחרים ברחבי העולם. לפי התקנות שאושרו אתמול, יורשו עד 50 חברי פרלמנט להימצא באולם הבית התחתון עצמו, בעוד היתר יוכלו להשתתף באמצעות "זום", כאשר מסכים יציגו אותם במליאה רק בעודם מדברים.
התקנות אושרו בשל הנחיות הריחוק החברתי הנדרשות בבריטניה, המתמודדת עם התפרצות חמורה במיוחד של מגפת הקורונה. יותר מ-17,300 בני אדם מתו בממלכה המאוחדת בחודש האחרון, מאז החלה ההתפרצות, ו-130 אלף מקרים אותרו. בתי חולים שנבנו במיוחד לטיפול בחולי קורונה אינם פועלים בשל מצוקת אחיות, ומערכת הבריאות הבריטית, שצומצמה וקוצצה בעשורים האחרונים, כבר נמצאת בשיא היכולת שלה.
התקנות לגבי ההשתתפות באמצעות וידאו יהיו זמניות בלבד, הבהיר יושב ראש הקואליציה ג'ייקוב ריס-מוג, ויהיו תקפות בשלב זה עד ה-12 במאי. כמו כן, הובהר כי גם חברי הפרלמנט שישתתפו בדיונים מביתם צריכים להיות "לבושים באופן הולם".
הפרלמנט יתכנס שלוש פעמים בשבוע, בימי שני, שלישי ורביעי למשך שעתיים בכל פעם. לא כל 650 חברי הפרלמנט יוכלו להשתתף. בגלל מיעוט המסכים, נקבע כי בנוסף ל-50 חברי הפרלמנט שיוכלו לשהות במליאה, מקסימום 120 נוספים ישתתפו באמצעות שיחות וידאו, וזהותם תקבע בהתחשבות בגודל היחסי של המפלגות.
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, עדיין מתאושש ממחלת הקורונה, ואתמול דווח כי דיבר עם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. הוא צפוי לשוב ולנהל את ענייני הממשלה, ואת המאבק בהתפרצות הקורונה, בימים הקרובים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.