האם שוק המטבעות הדיגיטליים מחלים מהמכה שספג בעקבות מגפת הקורונה העולמית? כחודש וחצי לאחר הקריסה של מחיר הביטקוין לכ-4,100 דולר ב-13 במרץ, הבוקר (יום חמישי) התעורר השוק ליום מרגש, כשבסביבות השעה 9:00 (שעון ישראל) קפץ הביטקוין לרמה של 9,440 דולר - זינוק של 130% בתוך 49 ימים.
ביממה האחרונה השלים הביטקוין זינוק של כ-18% במחירו, וכעת הוא קרוב לסכם את אפריל עם עלייה חודשית של 46%. נתונים אלה מצביעים על התאוששות בלתי רגילה של השוק החודש, לאחר שבמרץ סיכם את החודש הגרוע ביותר שלו מאז נובמבר 2018.
עבור את'ר, המטבע הדיגיטלי של פלטפורמת הבלוקצ'יין את'ריום, השני בשווי השוק שלו אחרי ביטקוין, אפריל היה חודש חיובי במיוחד. מחירו של את'ר (ETH) עלה הבוקר ליותר מ-220 דולר, כשהוא משלים זינוק חודשי של 70%. מאז הקריסה של האת'ר למחיר של 95 דולר ב-13 במרץ, טיפס מחירו ב-139%.
עם זאת, שווי השוק של את'ר, שהסתכם הבוקר בכ-25 מיליארד דולר, עדיין רחוק משווי השוק של המטבע המוביל בשוק, ביטקוין, הגבוה מ-171 מיליארד דולר - כמעט 66% משוויו הכולל של שוק הקריפטו. בסיכום חודשי, צמח שוק המטבעות הדיגיטליים בכ-45%, כששוויו הכולל גדל באפריל מ-180 מיליארד דולר ליותר מ-261 מיליארד דולר, לפי אתר CoinMarketCap, נכון לנתוני המסחר הבוקר.
אנליסטים העוקבים אחר שוק הקריפטו מעריכים כי ההאטה הכלכלית, שנבעה מעצירת פעילות המשק במדינות רבות בניסיון לבלום את התפשטות המגפה, הגדילה החודש את הביקוש למטבעות דיגיטליים. נוסף על כך, ספקולציות של משקיעים בעולם בנוגע להשפעתה הצפויה של חציית תגמול הכרייה של ביטקוין (Bitcoin Block Reward Halving), שתצא לפועל בעוד כ-12 יום, דוחפות גם הן כנראה לעלייה בביקוש לביטקוין.
כפי שציינו בחודשים האחרונים במדור הקריפטו של "גלובס", המומחים בשוק חלוקים בתחזיותיהם לגבי השפעת ה- Halving: בעוד רבים מהם מעריכים כי מחיר הביטקוין יזנק בעקבות הקיטון של 50% בקצב הייצור של מטבעות ביטקוין חדשים, כפי שקרה בעבר, אחרים טוענים כי חציית תגמול הכרייה כבר מתומחרת בשוויו הנוכחי של המטבע. מי מהם צודק? ימים יגידו.
"חברות חדשות ייאלצו להקפיא פעילות"
למרות המגמה החיובית במסחר במטבעות דיגיטליים באפריל, עוד מוקדם להעריך מה מידת ההשפעה של משבר הקורונה על השוק. בשבוע האחרון הזהיר ד"ר טדרוס אדהנום, יו"ר ארגון הבריאות העולמי (WHO), כי "הווירוס עוד יהיה אתנו זמן ארוך". על פי הארגון, עד היום דווחו בעולם יותר מ-3.19 מיליון מקרים מאומתים של חולי COVID-19, מהם כ-228 אלף הסתיימו במוות. בארה"ב נרשם עד כה המספר הרב ביותר של קורבנות המגפה, כשדווח על מותם של יותר מ-61 אלף חולי COVID-19 אמריקאים. עם זאת, בשבועיים האחרונים מסתמנת התייצבות במספר המקרים של חולי קורונה חדשים בעולם, ולצדה עלייה ניכרת במספר האנשים שהחלימו מהמחלה.
מדינות רבות התחילו השבוע בחזרה הדרגתית לפעילות כלכלית, לאחר השבתה ממושכת של המשק בניסיון לבלום את התפשטות המגפה. עם זאת, על פי התחזיות של כלכלנים בכירים בעולם, המיתון העולמי בלתי נמנע, בעקבות העלייה החדה בשיעורי האבטלה וירידת התוצר במדינות רבות. סימני המיתון, שהתחילו כבר עם התפשטות המגפה במרץ, השפיעו לרעה גם על פעילות ההשקעות במגזר הטכנולוגיה. חברת המחקר Crunchbase מעריכה כי ברבעון הראשון של 2020 הסתכמו השקעות ההון סיכון העולמיות ב-63.8 מיליארד דולר - הסכום הרבעוני הנמוך ביותר בשנתיים האחרונות. התכווצות ההשקעות בסטארט-אפים ניכרת כמעט בכל מגזרי ההייטק, וכך גם בחברות המפתחות יישומי בלוקצ'יין, שעליהם מתבסס שוק המטבעות הדיגיטליים.
שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא חברת הבלוקצ׳יין הישראלית INX , אמר בשבוע שעבר בראיון ל"גלובס" כי "משקיעים חוששים לפתוח כספים להשקעות חדשות, וכיום רובם מתבצרים בפוזיציות שלהם. לפרויקטים חדשים יהיה קשה לצאת לדרך, וחברות חדשות שאין להן מספיק מזומנים, ייאלצו להיסגר או להקפיא את הפעילות שלהן". INX צפויה לצאת בחודש הקרוב לרוד-שואו, שבו תעניין משקיעים בהנפקה הראשונית של המטבע הדיגיטלי שלה, המתוכננת בארה"ב.
סימני המיתון ניכרו בחודש החולף גם באחת מחברות הבלוקצ'יין הגדולות בעולם, ConsenSys של ג'וזף לובין, ממייסדי את'ריום. ב-20 באפריל הודיעה קונצנזיס כי היא מפטרת 100 מעובדיה - 14% מכוח האדם שלה. חברת הבלוקצ'יין האמריקאית, שפיטרה מספר דומה של עובדים בפברואר האחרון, עשתה זאת במסגרת תוכניתה להתפצל לשתי חברות - אחת תפעל בתחום התוכנה, והשנייה תתמקד בהשקעות. לעת עתה, לא נפגעה מהקיצוצים פעילותה של קונצנזיס בישראל, המנוהלת על ידי דרור אביאלי.
ב-16 באפריל, כפי שדיווחנו ב"גלובס", הכריז Libra, פרויקט המטבע הדיגיטלי שמובילה ענקית הרשתות החברתיות פייסבוק, על שינויים מהותיים במתווה שלו, פחות משנה לאחר השקתו המתוקשרת. שיפוץ התוכנית נעשה במסגרת המאמץ של ליברה לזכות בברכת הדרך מרגולטורים פיננסיים בעולם. יום קודם לכן דווח כי אנדריסן הורוביץ, מקרנות ההון סיכון המובילות בעמק הסיליקון, הנמנית עם השותפות בארגון ליברה, נערכת לגיוס של 450 מיליון דולר לקרן שנייה עבור סטארט-אפים בתחום הבלוקצ'יין. הקרן הראשונה של אנדריסן הורוביץ שהוקדשה לתחום זה, גייסה ב-2018 סכום של 350 מיליון דולר.
בצל משבר הקורונה, בוצעו בחודש האחרון כמה עסקות מעניינות בשוק הבלוקצ'יין. ב-14 באפריל, כפי שנחשף ב"גלובס", השלימה בורסת ShapeShift האמריקאית את רכישת סטארט-אפ הבלוקצ'יין הישראלי Portis, שרק לפני כמה חודשים עמד על סף סגירה. בתחילת החודש הודיעה חברת Binance הסינית, שמחזיקה בבורסת הקריפטו הגדולה בעולם, כי היא רוכשת את CoinMarketCap, אחד האתרים הפופולריים בקרב משקיעי המטבעות הדיגיטליים, בעסקה המוערכת ב-400 מיליון דולר.
רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.