מסתמן כי משרד התקשורת לא יאריך לסלקום ולפלאפון השימוש בתדרי ה-850 מגה הרץ בהיקף מלא. שתי החברות כנראה ויתרו על הניסיון לשכנע את המשרד להשאיר בידם תדרים אלה בתקופת הקורונה, וגם המשרד מצידו גילה נחישות להתמיד בתהליך שהחל ואשר יצר הרבה מאד בעיות לישראל מול שכנותיה דרך הפרעות תקשורת. בכך ייצא החודש לפועל תהליך מורכב ומסובך שאמור להסדיר את פעילות השוק הסלולרי בישראל בתדרים בינלאומיים מוכרים ומקובלים בעולם.
לפני מספר חודשים, עוד בטרם משבר הקורונה, החליט משרד התקשורת כי סלקום ופלאפון יפנו 5 מגה הרץ (מתוך 10) בתחום התדרים שבו הן מפעילות רשתות דור שלישי. פינוי תדרים אלה, או יותר נכון העובדה שתדרים אלה לא פונו לפני שנים רבות, יצרה בלגן גדול עבור מדינת ישראל במישור הבינלאומי, משום שישראל הפעילה תדרים שהם במקור ייעודיים לרשתות אמריקאיות במקום שימוש בתדרים שמתאימים לתקינה האזורית שלנו שהם תדרים אירופיים. האירוע יצר הפרעות הדדיות מול מפעילים בירדן, בטורקיה, בקפריסין ובמצרים, ולאורך שנים משרד התקשורת כשל בטיפול באירוע הזה, בין היתר בשל התנגדות שתי החברות ודרישתן לפיצוי בתמורה למהלך הכבד הכרוך בכך.
כאמור, משרד התקשורת קבע כי החברות יפנו מחצית מהתדרים עד חודש מאי השנה, אלא שבינתיים פרץ משבר הקורונה, והחברות קיוו שהמשרד יעניק להן ארכה נוספת לפני שייאלצו להתחיל בפינוי, תהליך שיש לו השלכות כבדות ועלול להשפיע על ביצועי החברות, כי הן יידרשו להסתפק בתחום תדרים צר יותר, מה שעשוי ליצור בעיות של עומסים וניתוקים ברשת.
המשרד מצידו לא שלל את האפשרות לדחייה, אבל מצד שני הבהיר כי רק במקרי קיצון יסכים לכך. מנגד, החברות הבינו את הרמזים וויתרו על הניסיון לבקש ארכה. המשמעות היא שהחודש שתי החברות יחזירו למשרד 5 מגה הרץ ובעתיד יידרשו להחזיר את היתרה.
ל"גלובס" נודע כי משרד התקשורת חשש כי אי-פינוי התדרים כעת, כפי שהתחייב מול מדינות שכנות, יוביל לבעיות קשות. כך למשל מצרים הגיבה בצורה אלימה וקיצונית על ההפרעות לצד שלה, והפעילה מערך התקפי של משדרים ששיבשו את הקליטה הסלולרית בדרום, כתגובה להפרעות שיצרו החברות לרשתות שלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.