חבר הכנסת יזהר שי (כחול לבן), לשעבר משקיע הון סיכון, מונה לשר המדע והטכנולוגיה. יו"ר הסיעה בני גנץ הודיע לשי על המינוי לפני זמן קצר.השבוע פורסם כי שי הודיע לגנץ שהוא מוותר על תפקיד שר מכיוון שהוא לא מרגיש בנוח עם הממשלה הגדולה, אך בסופו של דבר החליט לקחת את התפקיד מכיוון שזה היה מוביל לאי שוויוניות תחת שולחן הממשלה. עדיין לא ידוע מה הרכב המשרד והאם גופים שונים הקשורים לטכנולוגיה יעברו להיות באחריות משרד המדע. ההחלטה תתקבל בימים הקרובים. שי היה בעבר משקיע בקרן Canaan Partners.
במהלך השנה האחרונה הציג שי בפני בכירים בתעשיית ההייטק את תוכניתו להרחבת הסמכויות של משרד המדע והטכנולוגיה, שכאמור לא ברור אם אכן תצא אל הפועל. על פי התוכנית, אל המשרד יתווספו שלוש הפונקציות החשובות ביותר שנוגעות למדיניות הטכנולוגיה של ישראל ושכיום פועלות תחת משרדי ממשלה אחרים: ישראל דיגיטלית תעבור מהמשרד לשוויון חברתי; רשות התקשוב, שאחראית לתשתית המחשוב של הממשלה ולשירותים לאזרח, תעבור ממשרד ראש הממשלה; ורשות החדשנות תעבור ממשרד הכלכלה והתעשייה.
בעבר פרסמה כתבת "גלובס" טל שניידר כי נשקלת אפשרות להקים משרד סייבר וטכנולוגיה, ונכון לעכשיו האפשרות הזאת עדיין לא ירדה מהפרק. המשרד יהיה של שר מ"הליכוד" כשהמועמד האפשרי לתפקיד הוא ניר ברקת, גם הוא משקיע הון סיכון. אם יוקם משרד כזה אז ככל הנראה משרד המדע יהיה קטן מדי. לפי ההסכם הקואליציוני, ניתן להעביר רשויות בתוך משרדים שקשורים לאותו צד (הליכוד או כחול לבן). המשמעות היא שבהיעדר החלטה אחרת, רשות החדשנות יכולה לעבור למשרד המדע ורשות התקשוב וישראל דיגיטלית יכולות לעבור למשרד החדש, אם יהיה כזה.
בכתבה שפורסמה בעבר ב"גלובס" התייחס שי למדיניות כלפי תעשיית ההייטק והאופן שבו היא מחולקת לגופים שונים. למשל, שי אמר כי "לרשות החדשנות עם התקציב המדלדל שלה יש נקודת ראות צרה. יכול להיות שבסוף הם יקבלו את המשימה לתכלל את הנושא הזה (מדיניות מחשוב קוונטי - ע"ז), אבל קודם כל המדינה צריכה להחליט שזה הנושא. קיימת ירידה דרסטית בתקציבים שלהם כך שהם לא באמת יכולים לממן פרויקטים אמיתיים של מחשוב קוונטי. צריכה לשבת ועדה שתצביע על היעדים הריאליים של ישראל בעוד שלושים שנה".
עוד אמר שי כי "צריכים להיערך באופן מתאים במעבדות באוניברסיטה, אולי לבחור שתי אוניברסיטאות שיקבלו מימון ממשלתי, להביא מדענים מחו"ל או לבצע דברים נוספים שמחליטים לתמוך בהם כמדינה ברמה של תקציבים. כל זה גדול על רשות החדשנות וזה גם לא התפקיד שלה, רשות החדשנות מממנת מחקר ופיתוח במקום שהמדינה מחליטה שהיא מוכנה, רוצה ויכולה להתערב אבל זה מחקר ופיתוח בשלבים מוקדמים וזה תקציבים שונים לחלוטין".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.